Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Pečený kapr s vídeňským bramborovým salátem

Ingredience:

SALÁT:
KAPR:

 

Doba přípravy:

1 hodina

Nutriční hodnoty:

(1 porce)

VÍDEŇSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Brambory očistíme a celé je uvaříme ve slupce. Průběh vaření je nutné dobře hlídat, aby se brambory nerozvařily a zůstaly pevné. Zatímco se brambory vaří, připravíme si ostatní ingredience. Červenou cibuli nakrájíme na drobné kousky, salátovou okurku na kolečka a ještě nadrobno nasekáme čerstvou petrželku. Vývar ohřejeme a přidáme do něj tři lžíce vinného octu, lžičku cukru, sůl a pepř. Jakmile se brambory uvaří, vylijeme z hrnce horkou vodu a zalijeme je studenou, ve které je ponecháme zhruba 5 minut. Brambory pak i se slupkou nakrájíme na kolečka, smícháme je s cibulí a okurkou a zalijeme ještě teplou zálivkou z vývaru a octa. Pak celou směs opatrně promícháme, aby si brambory udržely tvar a nerozpadly se. Bramborový salát můžeme podle chuti servírovat ještě teplý, nebo několik hodin odleželý v lednici.

PEČENÝ KAPR

Filet z kapra očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Rybu posypeme mletým kmínem, sušeným česnekem a vložíme ji do pekáčku, kde kapra obložíme čerstvým rozmarýnem. Pekáček zavřeme a dáme jej do trouby, kde kapra při teplotě 200 stupňů pečeme zhruba dvacet minut. Potom vrch pekáčku odklopíme a rybu necháme asi ještě 5 minut dopéct. Jemně pikantního kapra s rozmarýnem pak servírujeme na talíř spolu s lehkým vídeňským salátem. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku