Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Čočka s cherry rajčátky

Ingredience:

Doba přípravy:

(bez namáčení) 30 minut

Nutriční hodnoty:

(1 porce)

Čočku propláchneme, vložíme do misky, zalijeme vodou a necháme ji alespoň osm hodin namáčet. Díky tomuto procesu se zlepší stravitelnost čočky a my tak zabráníme nežádoucím trávícím obtížím. Namočenou a napitou čočku pak v sítku propláchneme a dáme ji vařit do hrnce s čistou vodou (vaříme zhruba 20 minut). Mezitím si nadrobno nakrájíme červenou cibuli, tu zpěníme na olivovém oleji, přisypeme k ní uvařenou čočku a přihodíme na půlky nakrájená cherry rajčátka. Celou směs na pánvi osolíme, opepříme, okořeníme troškou majoránky, mletého kmínu a sušeného česneku. Koření dodá čočce nejen skvělou chuť, ale také opět zlepší stravitelnost této luštěniny. Obsah pánve promícháváme až do chvíle, kdy cherry rajčátka změknou a pustí šťávu. Pak už přesuneme čočku z pánve na talíř, kde ji obložíme listy ledového salátu a na plátky nakrájenými ředkvičkami. Dobrou chuť a hodně zdraví v novém roce! 

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku