Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Květáková pizza

Ingredience:

(na 2 pizzy o průměru 25cm)

Doba přípravy:

60 minut

Nutriční hodnoty:

(1 pizza)

Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a doměkka uvaříme. Jakmile jsou květákové růžičky uvařené, propláchneme je studenou vodou a přesuneme do mísy, do které přidáme dvě vejce, 100g nastrouhaného sýru, lžičku kvalitního olivového oleje, lžičku oregana a půl kávové lžičky mleté sušené bazalky. Celou směs rozmixujeme do podoby jednolitého těsta. Z toho pak na pečícím papíře vytvoříme tenkou placku (pizza korpus), kterou vložíme do trouby a při teplotě 180 stupňů ji pečeme zhruba 20 až 25 minut. Mezitím si připravíme tomatovou omáčku. Rajčatový protlak smícháme se špetkou soli, lžičkou oregana, jedním stroužkem prolisovaného česneku, nadrobno nasekanou hrstí čerstvé bazalky a lžičkou olivového oleje. Všechny ingredience důkladně promícháme (případně rozmixujeme) a vzniklou omáčku naneseme na upečený květákový korpus. Ten ještě posypeme sýrem, přidáme na něj kukuřici a olivy (klidně i další oblíbené ingredience) a znovu vložíme do trouby, kde jej necháme ještě deset minut péct. Pak už vytáhneme hotovou květákovou pizzu z trouby, položíme na ni lístky čerstvé bazalky a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku