Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Kuře na zelí

Ingredience:

(na 2 porce)

Doba přípravy:

90 minut

Nutriční hodnoty:

(1 porce)

Na dno pekáčku rozprostřeme kyselé zelí, které osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Na zelí položíme omyté a na plátky nakrájené brambory, které opět lehce osolíme. Na vrstvu brambor pak dáme kuřecí stehna, pokapeme je olivovým olejem, posypeme sladkou mletou paprikou, osolíme a opepříme. Pekáček uzavřeme víkem a vložíme ho do trouby, kde vše dohromady pečeme zhruba 60 minut při teplotě 180 stupňů. Poté sundáme víko pekáčku a necháme brambory se zelím a masem ještě v troubě 15 minut dopéct. Pak už jen vytáhneme celé jídlo z trouby, naservírujeme na talíř a bramborové dukátky posypeme čerstvou petrželkou.  Dobrou chuť.

TIP: Aby se brambory lépe propekly, můžete do pekáčku mezi ně a zelí vložit na plátky nakrájenou cibuli. Ta dodá jídlu mimo jiné také další vitamíny a vlákninu a brambory budou díky ní aromatičtější a měkčí.

 

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku