Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Chilli con carne

Ingredience:

(na 4 porce)

Doba přípravy:

90 minut

Nutriční hodnoty:

(1 porce)

Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, na plátky nakrájený česnek, lžíci chilli, sladké mleté papriky a jednu lžíci římského kmínu. Vše společně promícháme, dokud se všechny ingredience důkladně nepromísí. Potom na pánev dáme mleté hovězí maso, vařečkou ho rozdělíme na co nejmenší části, ztlumíme plamen a zhruba pět minut maso se zeleninou a kořením promícháváme a opékáme. Na pánev poté přilijeme hovězí vývar (může být i z kvalitního bujónu), konzervovaná rajčata, přidáme dvě lžičky rajského protlaku, sůl, pepř, cukr a majoránku. Maso podusíme s omáčkou a zhruba dvacet minut ho necháme na mírném plameni probublávat. Občas celou směs promícháme a v případě, že by byla omáčka příliš hutná, přidáme do ní pár lžic vody. Po dvaceti minutách dušení přisypeme k masu opláchnuté červené fazole a kukuřici bez nálevu. Vše opět důkladně promícháme a necháme ještě pod pokličkou asi deset minut společně povařit. Pak už chilli con carne dle chuti dosolíme a opepříme a můžeme servírovat s čerstvou petrželkou, nebo koriandrem. Dobrou chuť.

TIP: Chilli con carne můžete podávat s rýží, pečivem, nebo třeba s typickými mexickými nachos.

 

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku