Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Mrkvová pomazánka

Ingredience:

Doba přípravy:

25 minut (bez chlazení)

Nutriční hodnoty:

(celá pomazánka)

Červenou čočku propláchneme a dáme ji zhruba na deset minut vařit do hrnce s osolenou vodou. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile cibule zezlátne, přidáme k ní na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev, lžičku sladké papriky, mletý kmín, sůl a pepř. Směs pořádně promícháme, lehce podlijeme vodou a asi 10 minut pod pokličkou podusíme. Uvařenou čočku scedíme, přisypeme ji k mrkvi a cibulce a společně pár minut restujeme. Potom už všechny ingredience rozmixujeme (můžeme ponechat i drobné kousky) do podoby mrkvové pomazánky. Tu necháme vychladnout a pak už ji jen namažeme na čerstvé pečivo, které třeba dětem můžeme vykrojit do podoby květiny či jiných zábavných tvarů. Dobrou chuť.

Tip: Vychlazenou pomazánku můžeme případně ještě promíchat s malým kelímkem bílého jogurtu. Díky tomu bude mít zdravá svačina navíc i blahodárné probiotické bakterie.

 

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Vegetariány
Vegany (za předpokladu použití oleje místo másla)
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku