Kód pojišťovny

Obnovení nebo změna přihlašování přes SMS kódy

Z bezpečnostních důvodů doporučujeme při ztrátě mobilu zablokovat přístup na účet prostřednictvím SMS kódu. V tom případě můžete o zablokování čísla požádat osobně na kontaktním místě ČPZP (po předložení občanského průkazu), nebo na Informačním centru ČPZP na čísle 810 800 000 - v tomto případě budete muset kromě svých údajů nahlásit také číslo „Smlouvy o používání zabezpečené počítačové komunikace", případně jejího dodatku.

V případě, že jste si zablokoval(a) přístup do Elektronické přepážky ČPZP přes SMS, zasílané na váš mobil, můžete kdykoliv později tuto komunikaci obnovit. Stejně tak můžete snadno změnit mobilní číslo pro zasílání SMS kódů.

Postupy pro obnovu komunikace nebo změnu čísla jsou dva:

  1. Pokud nemáte přístup prostřednictvím osobního certifikátu, můžete přístup obnovit osobně na kontaktním místě ČPZP (po předložení občanského průkazu), nebo na Informačním centru ČPZP na čísle 810 800 000 - v tomto případě budete muset kromě svých údajů nahlásit také číslo „Smlouvy o používání zabezpečené počítačové komunikace", případně jejího dodatku.

    Aktivaci nového mobilního čísla pro zasílání SMS kódů může provést pouze osoba, která uzavírala smlouvu (údaje uvedené na smlouvě musí být totožné).
  2. Pokud máte možnost přihlášení do Elektronické přepážky ČPZP také prostřednictvím osobního certifikátu, přihlaste se a v menu Nastavení můžete nastavit nové mobilní číslo a aktivovat opět přístup k účtu prostřednictvím SMS kódů.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.