Kód pojišťovny

Darujte krev, darujte Půl litru naděje

22.09.2010

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se již podruhé stala partnerem akce podporující zapojení nových dárců krve, kterou v těchto dnech pořádá Radio KISS Publikum Zlín ve spolupráci s Transfúzním oddělením Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a Transfúzním oddělením Uherskohradišťské nemocnice. Během akce s názvem Půl litru naděje můžete bezplatně darovat svou krev na transfúzních odděleních a zachránit tím životy lidí ve vašem okolí! Takto darovaná krev zůstane výhradně pro potřeby regionu. Chvíle čekání v odběrových místech zpříjemní moderátoři rádia, kteří prvodárce odmění malým dárkem.

Svou krev můžete darovat:

22. a 24. září - Transfúzní oddělení nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně - 6:00 až 9:00
20. a 23. září - Transfúzní oddělení Uherskohradišťské nemocnice - 7:00 až 11:00

Darujte krev, tuto jedinečnou a nenahraditelnou tekutinu! Staňte se pravidelným dárcem krve. Dárcem se může stát každý zdravý člověk ve věku 18 až 60 let, který váží více než 50 kilogramů. Jedna z velkých výhod dárcovství krve je podrobné vyšetření krve dárce při každém odběru. Dárce za toto nákladné vyšetření nic neplatí, navíc má nárok na pracovní volno a náleží mu i odměna s náhradou mzdy a může uplatnit nárok na snížení daňového základu.

Pojištěnec ČPZP má po každém odběru krve nárok na jedno balení vitamínů pro dárce krve.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.