Kód pojišťovny

ČPZP přibylo od loňského srpna přes 10 tisíc klientů

08.09.2011

Ostrava, 8. září 2011 - Zájem o registraci u České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) stoupá. Za poslední rok se ke třetí největší zdravotní pojišťovně v ČR přihlásilo 10.313 nových pojištěnců, takže k 1. srpnu 2011 jich bylo celkem 722.613. O rok dříve, tedy na začátku srpna 2010, měla ČPZP 712.300 klientů.

Nejvíce nových klientů přešlo k pojišťovně s kódem 205 v krajích Ústecký, Jihomoravský, Zlínský, Královéhradecký a také v Kraji Vysočina. Například v Jihomoravském kraji se počet pojištěnců ČPZP zvýšil meziročně o téměř 3300 lidí. Více než 1300 z nich se zaregistrovalo v okrese Brno-Město.

Rostoucí počet klientů je tím nejlepším hodnocením naší zdravotní pojišťovny. Je to důkaz, že ČPZP je vnímána jako finančně stabilní pojišťovna, která i době všeobecné krize má dostatečné rezervy na to, aby svým klientům zajistila dostupnou, efektivní a kvalitní zdravotní péči po celé republice a jejich potřebám vycházela maximálně vstříc. Jsme otevřeni všem lidem, kterým péče o zdraví není lhostejná," komentoval nárůsty klientů Ing. Vladimír Matta, ředitel marketingu a prodeje ČPZP.

Češi mohou podle zákona změnit zdravotní pojišťovnu jednou za rok. Mají k tomu příležitost čtyřikrát do roka, vždy k prvnímu dni nového čtvrtletí.


Česká průmyslová zdravotní pojišťovna získává nové pojištěnce několika způsoby. Nejjednodušší je možnost přeregistrace přímo na webových stránkách www.cpzp.cz, dále pak osobně na kterékoli z 80 poboček ČPZP v celé ČR, případně formou náborových kampaní. Klienti ČPZP si mohou vybírat ze širokého spektra preventivních programů, unikátních programů Bonus Plus či Manažerka svého mateřství. Nadstandardní výhody jsou určeny také bezpříspěvkovým dárcům krve, pojištěným u ČPZP.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.