Kód pojišťovny

Klienti ČPZP si již mohou zkontrolovat svá vyšetření v mobilu

Možnost zkontrolovat své zdravotní informace a zjistit nabídku služeb či akcí své zdravotní pojišťovny přímo ze svého mobilu dostávají v těchto dnech pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP). Umožní to mobilní aplikace ČPZP, kterou jim třetí největší zdravotní pojišťovna v Česku nabízí. Přehledné informace dostanou majitelé všech moderních typů mobilních telefonů, smartphonů a tabletů, které podporují javascript.

„Aplikace je velmi přehledná a její ovládání je jednoduché. Pokud chce klient zkontrolovat individuální účet, musí mít nejprve zřízen přístup do Elektronické přepážky ČPZP a mít alespoň jedno oprávnění jako pojištěnec. Aplikace především poskytuje přístup na Kartu života, což je souhrn důležitých údajů o zdravotním stavu pojištěnce, které jsou v elektronické podobě uloženy v databázi ČPZP, dále přístup na výdajový účet pojištěnce a na přehled poplatků u lékaře," upřesnil vedoucí oddělení e-komunikace ČPZP Bc. Libor Bedrlík.

Kromě zmíněných nástrojů je k dispozici seznam poboček ČPZP včetně otevírací doby, omezení a odkazů na mapy, přehled akcí ČPZP, vyhledávání smluvních lékařů, přehled aktualit a nových informací a důležité informace pro klienty, jako jsou čísla účtů, doporučení, rady a oznámení.

Mobilní aplikaci najdou klienti na adrese m.cpzp.cz. Později bude zprovozněna také speciální verze pro Andtroid a iOS.

Jak již bylo uvedeno, aplikace poběží na jakémkoliv mobilním zařízení s internetovým prohlížečem. Bez problémů poběží na systémech Android 2.2 a iOS (iPad, iPhone),  pro které byla primárně vyvíjena, ale také na systémech Symbian Anna, Samsung Bada, Windows Phone, Blackberry a řadě dalších. Umí se přizpůsobit všem rozlišením displejů, proto bude funkční i na mobilních zařízeních s nízkým rozlišením, na tabletech s vysokým rozlišením však lépe vyniknou všechny možnosti. Pro komfortní využití Karty života však je nutná podpora javascriptu - bez této podpory se sice data budou zobrazovat, ovládání však nebude nabízet všechny možnosti.

„Pro přístup na svou Kartu života je nutné přihlašovací jméno a heslo. Pokud jej neznáte a jste registrováni v Elektronické přepážce ČPZP s přístupem přes SMS kód, můžete si nechat zaslat své nové heslo. Postup pro přihlášení najdete na webu ČPZP," doplnil Bc. Libor Bedrlík.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.