Kód pojišťovny

Pomoc pro pojištěnce postižené povodněmi

Klienti ČPZP z oblastí postižených záplavami mohou využít příspěvku z trvalé nabídky až 1500 Kč na očkování proti žloutence. 

Pojištěnci ČPZP z oblastí zasažených povodní, kteří mají obavy z šíření infekčních chorob, mohou využít stálou nabídku příspěvku na očkování, například proti žloutence typu A. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) již na začátku letošního roku zvýšila částku na nejčerpanější preventivní programy, kam patří i Balíček Očkování. Dětem i dospělým tak třetí největší zdravotní pojišťovna v Česku uhradí až 1500 Kč na jakékoli očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění.

„Příspěvek na jakékoli očkování nehrazené z prostředků veřejného zdravotního pojištění lze čerpat bez jakýchkoliv dalších limitů, vztahujícím se ke konkrétním vakcínám, jak tomu bývá u jiných zdravotních pojišťoven,“ potvrzuje vedoucí oddělení programů ČPZP Ing. Radim Krčmář. Proti žloutence typu A se používá například vakcína Havrix, průměrná aktuální cena v lékárně je 900 Kč pro děti a 1160 Kč pro dospělé na jednu dávku.

Kvůli povodním je od pondělka až do odvolání uzavřena pobočka ČPZP v Kralupech nad Vltavou. Ostatních 108 poboček České průmyslové zdravotní pojišťovny funguje v běžném provozu.

Informace o pobočkách stejně jako podrobný výčet nabídky programů a jejich čerpání jsou k dispozici na www.cpzp.cz.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.