Kód pojišťovny

Slonice Rashmi, kmotřenka ČPZP, oslavila v sobotu třetí narozeniny

Narozeninovou oslavu zažila v sobotu 12. dubna 2014 ostravská zoologická zahrada. Oslavencem nebyl nikdo jiný než sloní slečna Rashmi, jejímž kmotrem je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. ČPZP nemohla na oslavě třetích sloních narozenin chybět. Jménem všech pojištěnců přišla blahopřát tisková mluvčí ČPZP, která sloní kmotřence předala koš plný čerstvého ovoce. Do posledního místečka zaplněný pavilon slonů pak sledoval, jak si Rashmi na dárku od ČPZP pochutnává spolu se svou matkou Johti.

Kromě ovocného koše dostala Rashmi dort od zoologické zahrady, jehož součástí byla vařená rýže, ovoce, zelenina, seno a kvetoucí jabloňové větve. Součástí symbolické narozeninové oslavy bylo komentované krmení slonů, při němž se návštěvníci dozvěděli, že Rashmi, první narozené slůně v Česku, které přežilo, prospívá velmi dobře. Není divu, když denně spořádá deset kilogramů ovoce a zeleniny, neomezené množství větví a sena a během hlavní sezóny i trávu. Tříletá sloní samička váží přibližně 1260 kilogramů, přičemž jen za poslední rok přibrala téměř 200 kilogramů.

Velkému zájmu návštěvníků se těšil i stánek, který měla během soboty ČPZP před sloním pavilonem. Zavítaly sem stovky rodičů s dětmi a pobavily se hrami, které pro ně zdravotní pojišťovna připravila.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.