Kód pojišťovny

ČPZP varuje před podvodníky, kteří zneužívají jméno pojišťovny a jejím klientům vnucují předražené zubní kartáčky

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna varuje před podvodníky, kteří zneužívají jméno pojišťovny a jejím klientům se snaží prodat předražené zubní kartáčky.  ČPZP ale žádné takové aktivity nevykonává a nemá s těmito praktikami nic společného.

„V poslední době se objevilo několik takových případů. Klienti byli kontaktováni telefonicky nebo na ulici s nabídkou zvýhodněné ceny elektrického zubního kartáčku, v případě že jsou pojištěnci ČPZP. Klientům jsme vysvětlili, že se nejedná o nabídku ČPZP a nemají jí akceptovat,“ uvedla vedoucí informačního centra ČPZP Bc. Kamila Wenzlová s tím, že poslední případ takového jednání byl ČPZP oznámen 15. září.

Podobnou zkušenost má například klientka ČPZP z Mohelnice. Té začátkem září telefonovala jistá žena, že v rámci celorepublikové akce pro klienty pojišťovny s kódem 205 získává slevu 6500 Kč na dva elektrické zubní kartáčky s příslušenstvím, zaplatit by měla 2690 Kč. O tři dny později si neznámý muž telefonicky ověřoval, zda klientka nabídku na kartáčky skutečně obdržela. Pojištěnka ČPZP však podvodníkům nenaletěla a případ ohlásila na pobočce ČPZP.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna zdůrazňuje, že žádné komerční aktivity nevykonává a ze zákona je ani vykonávat nemůže a rovněž nikoho z jednotlivců nebo firem nepověřuje, aby vystupoval jejím jménem. Pokud se s podobnými podvodnými praktikami setkáte, neprodleně informujte pracovníky ČPZP a Policii ČR.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.