Kód pojišťovny

Změny v příspěvcích ČPZP: Vyšší podpora plavání i kojení dětí

Ostrava, 22. srpna 2017 – Na začátku školního roku se rodiče rozhodují, jakou sportovní či zájmovou činnost dětem vybrat, aby je bavila, byla zdraví prospěšná a přitom finančně únosná. Pro pojištěnce České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) je ideální volbou plavání.

Podpora příspěvku na plavání má v ČPZP mnohaletou tradici. Pro klienty všech věkových skupin je určeno zvýhodněné či zcela bezplatné plavání v bazénech vybraných měst. Dětem je určen příspěvek na organizované plavecké kurzy, jehož výši pojišťovna pro nadcházející školní rok zdvojnásobila.

„Příspěvek 1000 Kč je určený pro děti do věku 8 let (včetně), které se účastní plaveckého kurzu organizovaného mateřskou školkou, základní školou či jinou organizací. Děti budou více odolné teplotním změnám a infekcím, rovnoměrně posílí velké svalové skupiny, a především se budou věnovat činnosti spojené s nízkým rizikem úrazů,“ upřesňuje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Až 1000 korun pro ženy po porodu

Další novinkou v ČPZP je zavedení nového příspěvku pro matky po porodu. Ženy, které porodily po 7. srpnu 2017, mohou čerpat až 1 000 Kč na kojenecké pomůcky – například odsávačky mateřského mléka, kojící kloboučky nebo na cvičení pro ženy.

Komplexní balíček Manažerka mateřství (až 1 500 Kč) určený těhotným ženám patří k nejvýraznějším a nejvíce čerpaným příspěvkům z nabídky preventivních programů zdravotní pojišťovny. „Pokud sečteme všechny příspěvky, na které mají matky pojištěné u nás nárok, získáme částku až 3 000 Kč,“ shrnuje závěrem Mazurová

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.