Hrášková pomazánka

Ingredience:

  • Mražený hrášek 200g

  • Polotučný tvaroh 1/2

  • Pažitka

  • Petrželka

  • Sušený česnek

  • Olej 1 lžička

  • Sůl

  • Pepř

  • Celozrnná bageta

  • Zelenina (na ozdobu)

Doba přípravy:

10 minut (bez rozmražování)

Nutriční hodnoty:

(celá pomazánka)

  • Energie – 1268kJ / 301kcal
  • Bílkoviny – 24g
  • Tuky – 10g
  • Sacharidy – 27g
  • Vláknina – 14g

Mražený hrášek nasypeme do mísy a necháme jej asi 3 hodiny při pokojové teplotě pomalu rozmrazit. Jakmile je hrášek rozmražený, přidáme k němu půl vaničky polotučného tvarohu, lžičku sušeného česneku, půl lžičky soli, zhruba jednu kávovou lžičku nasekané pažitky, hrst čerstvé petrželky a trošku pepře. Do směsi přidáme ještě kávovou lžičku kvalitního oleje (olivový, za studena lisovaný slunečnicový, lněný…) a vše společně dobře promixujeme. Výslednou pomazánku ještě případně dle chuti osolíme. Hráškovou pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme nakrájenými barevnými cherry rajčátky. Dobrou chuť.

 

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce