Kód pojišťovny

ADRA získala 25 pytlů věcí. Darovali je zaměstnanci ČPZP

Ostrava, 19. listopadu 2019 - Pětadvacet igelitových pytlů naplněných oblečením, obuví, kuchyňskými potřebami a dalšími užitečnými věcmi se sešlo v dnešní sbírce pro klienty charitativní organizace ADRA. Všechny věci darovali zaměstnanci České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), kteří je přinesli do Charitativního obchůdku ADRA v Ostravě-Vítkovicích. 

„Děkujeme zaměstnancům České průmyslové zdravotní pojišťovny za sbírku oblečení, obuvi a dalších věcí. Věci najdou své uplatnění, protože naše organizace pomáhá i lidem bez domova a ti zejména v zimním období ocení teplé oblečení. Každého, kdo se do sbírky zapojil, může hřát vědomí toho, že vykonal dobrý skutek,“ uvedla po skončení sbírky vedoucí dobrovolnického centra ADRA v Ostravě Ing. Dagmar Hoferková. 

Není to poprvé, kdy zaměstnanci České průmyslové zdravotní pojišťovny dokázali, že mají dobré srdce a chtějí pomoci potřebným lidem. V minulých letech jsme totiž uspořádali už čtyři charitativní sbírky věcí, do kterých naši zaměstnanci věnovali stovky kilogramů oblečení, obuvi, ale i přinesli třeba i televizní a DVC přehrávače, sedací vak, porcelánové nádobí, kuchyňské potřeby, plyšáky nebo vánoční ozdoby,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. 

Do dnešní sbírky se zapojily tři desítky zaměstnanců České průmyslové zdravotní pojišťovny. Jedním z dárců byla Ing. Dagmar Poledníková, která pracuje v ČPZP jako specialista agendy Evropské unie: „Věnovala jsem hlavně zimní věci, především svetry, kalhoty, bundu, zimní boty, čepice, teplé šály, rukavice. Darovala jsem i nějaké kabelky a oblečení po mých dětech, ze kterého už vyrostly. Věřím, že se darované věci uplatní u lidí, k nimž osud nebyl tak příznivý.“ 

ADRA má jen v Ostravě čtyři charitativní obchůdky. Hlavní zaměření organizace však spočívá v dobrovolnické činnosti. Dobrovolnické centrum ADRA Ostrava propojuje svět ochotných lidí, kteří chtějí pomoci, se světem těch, kteří pomoc potřebují. Každý rok spolupracuje s více než 500 dobrovolníky přímo z Ostravy. Od roku 2008 je to už přes 2000 ochotných lidí, které v ADŘE nadchli, proškolili, pojistili a vyslali k potřebným. Pokud jste otevření novým zkušenostem, rádi si povídáte nebo nasloucháte a můžete věnovat hodinu svého času týdně, zkuste dobrovolnickou činnost. Pravidelné návštěvy u seniorů nebo dětí, kterým se nedostává společnosti, jsou nejen užitečné a naplňujícím, ale mohou Vám přinést dobrý pocit ze smysluplně a příjemně stráveného času. Dobrovolníci často uvádějí, že jejich vlastní obohacení je větší než ta trocha energie, kterou je návštěva stála.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.