Gynekologie

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Možné těhotenství

Vloženo: 23.02.2021 16:50

Dobrý den, před pár dny jsem sem psala tento dotaz: Dobrý den, Užívám antikoncepci Paoletta teď 3. měsícem. Ve středu jsme měli s přítelem pohlavní styk a ve čtvrtek jsem si prášek zapomněla vzít. V pátek jsem si vzala podle příbalové informace prášek za čtvrtek a za pátek. Podle menstruační aplikace jsem si spočítala, že čtvrtek byl plodný den (8. den co jsem začala užívat prášky od poslední dne poslední menstruace). Jak moc velká pravděpodobnost tu je,že popřípadě otehotnim? Menstruace se dostavila ale až 3. den. Krev měla tmavou barvu a bylo to spíše takové větší špinění. Druhý den to už bylo normální krvácení a v ten samý den jsem si ráno udělala těhotenský test a vyšel negativní. Krvácet jsem přestala další den kdy to bylo jen trochu a další den už vůbec nic. Žádné příznaky těhotenství nemám a obvykle jsem měla menstruaci nejdříve 6 a v poslední době 5 dní. Myslíte, že je to teď v pořádku?

Dobrý den, často bývá, když se naruší příjem antikoncepční dávky, nebo naopak zvýší, že nastane špinění, protože v tu chvíli je nerovnováha hladiny přijímaných hormonů v krvi. Užívejte dál a vše se upraví, případně si domluvte UZ u Vaše registrujícího lékaře. S pozdravem MUdr.Šklraňková

Genitální opar ?

Vloženo: 21.02.2021 21:37

Dobrý den, Včera se mi vytvořily na stydkých pyscích malé bílé pupínky, na dotek nebolí ale mám bolesti na právé části pochvy. Dále se vytvořily malé bílé pupínky se začervenáním v oblasti klitorisu připomínající hnis které jsou bolestivé. Sexuální styk jsem neměla, přítel mě pouze prstil. Je možné že se genitální opar mohl takto přenést ? Jsem z toho úplně vyřízená Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano je to možné přenos touto cestou. Herpes progenitalis se léčí poměrně dobře, ovšem je třeba zajít na gynekologii k vyšetření, aby lékař-ka mohl/a posoudit, o co se jedná. S pozdravem MUDr.Škraňková

Kinito v těhotenství

Vloženo: 18.02.2021 10:11

Dobrý den, kvůli zažívacím problémům mi byl po gastroskopickém vyšetření, na kterém se nic špatného nezjistilo, předepsán lék Kinito (3x denně), který nyní beru 10 dní. Dle příbalové informace lék není vhodný pro ženy těhotné, kojící, potenciálně těhotné či plánující otěhotnět. Já se řadím do té poslední kategorie, kdy plánujeme s přítelem miminko. Proto bych se chtěla zeptat, jak dlouho lék účinkuje (kdybych ho vysadila, abych neohrozila případný plod), a zda existuje alternativa v podobě jiného léku, který se může brát i v těhotenství. Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den, lék Kinito, jak má naznačeno v názvu urychluje pohyby zažívacího ústrojí. Tedy v těhotenství by mohl také zapůsobit na svalovinu dělohy a to je nežádoucí. Když ho vysadíte, tak jeho účinek nebude přetrvávat. MUDr.Škraňková

Dotaz

Vloženo: 17.02.2021 16:27

Dobrý den , Pritel se do me udelal a začala jsem špinit , mences mám mit až za 11 dni , test byl negativni . Mohu byt tehotná ?

Dobrý den, podle dní, které uvádíte jste tak asi již v bezpečném čase před menstruací, ale to také neznamená, že nemohlo dojít k ovulaci / pokud jste zašpinila/. Tedy , jestliže nemáte -tabletku po-, musíte vyčkat menstruačního termínu. S pozdravem MUDr.Škraňková

Náplast Evra

Vloženo: 16.02.2021 19:47

Dobrý den, je mi 20 let. Od svých 17 let beru antikoncepci v podobě náplasti Evra. Moje kamarádky nyní dost řeší možnou neplodnost z důvodu dlouhodobé brání HA. Chci se zeptat jak je to s náplastí Evra? Děkuji mnohokrát za odpověď. Popřípadě prosím o doporučení nehormonáni antikoncepce.

Dobrý den, antikoncepce ve Vašem věku spíše šetří množství folikulů, kterých množství je u ženy dáno, protože nedochází k ovulaci a tedy jejich ztrátě při neoplodnění. Nemusíte mít nyní strach, ale zodpovědně si hledat partnera, abyste nejlépe ve 30 letech mohla otěhotnět. S pozdravem MUDr.Škraňková

Carolina

Vloženo: 16.02.2021 17:35

Dobrý den. Výsledek molekulární genetického vyšetření je uvedenou metodou prokazuje v analyzovat materiálu přítomnost parvum a hojně Gardnerella vaginalis . Který prášek mně pomůže, a co mám koupit ? Děkuji moc.

Dobrý den, prosím, srozumitelněji popsat dotaz. Gardnerella vaginalis je citlivá na více léků,které Vám však gynekolog musí předepsat. S pozdravem MUDr.Škraňková

Kratší tělo děložní v poměru s délkou cervixu a deprese fundu

Vloženo: 16.02.2021 17:29

Dobrý den. Prosím o vysvětlení z lékařské zprávy: kratší tělo děložní v poměru s délkou cervixu a deprese fundu. od svých 27let se snažím otěhotnět a pořád nic. Je problém ve mě? Mělo by mě ještě čekat genetické vyšetření embrií jako poslední pokus hrazený z části pojišťovnou. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, podle toho, co píšete, jedná se vrozenou vývojovou vadu dělohy a to je nutné vyšetřit některou z kontrastních metod a dále postupovat podle možností a výsledku. S pozdravem MUDr.Škraňková

Ochrana před nežádoucím otěhotněním

Vloženo: 14.02.2021 09:55

Dobrý den, Čížová. Mám dotaz,dcera od 15.let, měla první sexuální zkušenost.Po té co mě informovala, šly jsme společně na první gyn.prohlidku. Zřejmě vše v pořádku, jenže paní doktorka mě sdělila, že pilulky budou nejlepší.Na tom jsme se obě zhodly, dcera poslouchala,bylo vidět na ní, že to přijímá,jen do té doby , že se nesmí kouřit cigarety.Bylo nám vysvětleno, že kdyby jí bolela ruka náhodou by dostala embolií,kdy dcery se vyděsila.Dr.to líčila, že dnes je to normální, že přijede na urgent, dostane infuzí je vše v pořádku.Mame na to jiný názor, bojíme se toho obě.Muj otec 50.let Im-zadni stěny na srdci, umřel.Ja se léčím na zrychlený puls,dcera chodí co dva roky na test cholesterolu.Jasne, chtěli ji vzít krev na testy jaterní, ale.... Bohužel,tuto metodu jsme obě zavrhly.Chtela jsem se zeptat,jestli v Olomouci je gynekolog (zabývá se dětskou,do 18.let věku dívky.)A doporučit, nám specialistu.Mam různé otázky na toto téma! Děkuji, zatím měsíčky v pořádku,dcera je zodpovědná,ale přece v takovém věku se musí věci podchytit.Dekuji,Cizovaz

Dobrý den, budu Vám odpovídat postupně: 1/ Pokud se v rodině vyskytují onemocnění, které mají součinnost se srážením krve, jako IM, embolie, záněty žil bez ohledu na zlozvyk kouření, je dobré nechat si vyšetřit krev na Leidenskou mutaci, jde o vyšetření genetické predispozice. 2/ JT dnes nejsou základním ukazatelem, pokud dívka neprodělala zánět jater, ale i tak, játra i při minimálním funkčním parenchymu mohou vykazovat normu. 3/ I když se dívce po 15. roku věku dostavuje menses, pořád je ve vývinu a tím, že je možnost užívat antikoncepce, se tento zastaví. Po létech, kdy přestane z nějakého důvodu tuto antikoncepci užívat, musí proces zrání doběhnout. 4/Antikoncepce je buď podávání léku zdravému organizmu/ proto je vázáno na předpis lékaře/, nebo se tím řeší nepravidelnosti v rámci menstruačního cyklu, také dermatologické problémy jako léčba. Matky všeobecně přichází k lékaři s dcerou z důvodu obavy o věkově předčasné otěhotnění. Ano, antikoncepce léková je skutečně jediná, která toto může zařídit. 5/ Dívky od 15.let patří / se souhlasem rodičů/ gynekologovi pro dospělé. Tento je dostatečně vzdělán, aby odebral anamnézu a také provedl vstupní poučení. 6/ Pokud se jedná o kouření v létech dospívání, byl by to nástroj k tomu, aby se kouřit nezačalo vůbec. Kouření způsobuje mnoho škod organizmu a nedá se zatím zjistit, jakou úlohu zde hraje dědičnost. S pozdravem MUDr.Škraňková

Pauze při HA Azalia

Vloženo: 09.02.2021 10:10

Dobrý den, potřebovala bych vědět, co se stane v případě, že jsem asi 4 měsíce užívala HA Azalia i se 7 denní pauzou? Začala jsem s užíváním hned po šestinedělí. Můj pan doktor mi při předepisování řekl, že mám dělat pauzu, během které se dostaví menstruace. Bohužel jednou se nedostavila vůbec a pak mimo tu 7 denní pauzu. Údajně podle rady gynekologa mám pokračovat v užívání, že se tělo srovná a menstruace dostaví později. Těhotenský test jsem si dělala ze začátku asi po prvním měsíci užívání, byl negativní. Máme s partnerem nechráněný pohlavní styk (spoléháme na HA). Je to chyba a hrozí riziko těhotenství? Díky moc za odpověď.

Dobrý den, HAK- Azalia preparát se užívá kontinuálně. Nic je jinak neděje, jen nyní si nedělejte pauzu a vše se uklidní. Menstruace se nemá dostavit. Máte-li pochybnosti, zajděte si na UZ, jestli se nejedná o výskyt cysty při takovém užívání, ale i to se srovná. S pozdravem MUDr.Škraňková

Zapomenutý prášek

Vloženo: 06.02.2021 08:02

Dobrý den, Užívám antikoncepci Paoletta teď 3. měsícem. Ve středu jsme měli s přítelem pohlavní styk a ve čtvrtek jsem si prášek zapomněla vzít. V pátek jsem si vzala podle příbalové informace prášek za čtvrtek a za pátek. Podle menstruační aplikace jsem si spočítala, že čtvrtek byl plodný den (8. den co jsem začala užívat prášky od poslední dne poslední menstruace). Jak moc velká pravděpodobnost tu je,že popřípadě otehotnim? Děkuji za Váš čas

Dobrý den, po 3 měsících by již měla být zpětná vazba -antikoncepce a řídící centra CNS upevněna a tudíž ovulace by neměla proběhnout. Vyčkejte na další odezvu menstruačního cyklu a až poté zajděte na kontrolu. S pozdravem MUdr.Škraňková

Zobrazeno 41-50 z 11 969 dotazů.