Gynekologie

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Těhotenství s tělískem

Vloženo: 04.11.2020 18:24

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na názor. Zjistila jsem, že jsem těhotná (cca 4. -5. týden), přestože mám nitroděložní nehormonální tělísko (Goldlily). Zvažujeme, zda si dítě nechat nebo je těhotenství velkým rizikem. Jedná se již o moje 3. těhotenství. Předchozí gravidity probíhaly celkem v pořádku, pouze jsem měla vyšší tlak. Oba předešlé porody byly spontánní, hlavičkou, ale předčasné ( v roce 2009 - 35. týden, v roce 2010 - 36. týden). Nyní je plod umístěn dle ultrazvuku pod tělískem. Mám 37 let. S ničím se neléčím. Děkuji.

Dobrý den, dnes je to jistě již vyřešeno, ale v dřívějších dobách bylo těhotenství s IUT velmi časté. S pozdravem MUDr.Škraňková

Bolesti vaječníků

Vloženo: 30.10.2020 11:33

Dobrý den. Je mi 45 let, menstruaci mám nepravidelnou, cyklus je po 10 týdnech. Zhruba dva roky mám problém s častým močením (25 x za den, 2 x v noci), byly mi gynekologem předepsané léky avšak bez efektu. Momentálně mám bolesti vaječníků trvající 2 týdny, k lékaři půjdu až se vrátí z dovolené. Co by to mohlo být? Za odpověď děkuji.

Dobrý den, Bolesti vaječníků, nemusí souviset s vaječníky. Ve Vašem věku se také mění menstruační cyklus. Doporučuje prohlídku u Vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr.Škraňková

Lázně

Vloženo: 27.10.2020 17:35

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak často mám nárok na lázně v případě diagnózy Absolutní tubární faktor, polycystický vaječník, momentálně jsem po dalším neúspěšném IVF s hyperstimulčním syndromem. Čeká mě další cyklus - minimální stimulace. V lázních jsem byla v únoru 2020. Děkuji, L. P.

Dobrý den, nárok na lázně - opakování je podle úspěšnosti, ale 1x za 2 roky. Posuzuje ho RL pro LL. S pozdravem MUDr.Škraňková

Vaječníky a jejich vymizení,zda je možné

Vloženo: 03.01.2019 10:34

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je možné,aby zanikly vaječníky.V minulosti po třicítce byl podvaz.Děkuji.Lékař sdělil,téměř zaniklé...

Dobrý den, dle Vašeho věku jste jistě v přechodu delší dobu a tudíž se u Vás projevují změny, které patří k přechodu. Vaječníky, stejně jako děloha a její sliznice se zmenšují, proto Vám Váš lékař tento proces označil "jako téměř zaniklé", ale ony nemizí, nezanikají v nic, ,jen se zmenšují. S pozdravem MUDr.Škraňková

informace

Vloženo: 22.12.2018 22:52

Dobrý den, chci se zeptat zda je pravda, že již jednou lečený zub pojišťovna neproplácí?

Dobrý den, já řeším gynekologii, zubní lékařství má na starosti RL pro stomatologii. jindrich.prokop@cpzp.cz. S pozdravem MUDr.Škraňková

Dotaz

Vloženo: 16.12.2018 12:01

Dobrý den,prosila bych Vás znovu o radu. Již znovu mám problém z pálením poštěváčku. Dostala jsem mast Dermovate ,dva měsíce jsem měla pokoj a začalo to znova, a nejhorší ještě mě asi od toho pálí rty.Nemohu se toho zbavit ,tak jsem šla znova k lékaři a další mast. Pimafucort na spodek a na rty,ale nepomáhá ani to, dá se to vůbec vyléčit .Je to opravdu hrozně nepříjemné .Moc Vás prosím o pomoc,Předem děkuji.

Dobrý den, v gynekologii máte možnost pokusit se aplikovat ještě rozepsanou mastí na kraurozu. Pokud však Vám nic nepomáhá, tak se domluvit ve Vašem kraji na vyšetření histologickém, což obnáší odběr tkáně z inkriminované oblasti. Může jít i o onemocnění z atrofizace sliznic a kůže. Také je třeba myslet na anemii- tedy nechat si vyšetřit KO. S pozdravem MUDr.Škraňková

negativní testy

Vloženo: 15.12.2018 14:22

Dobrý den, tři měsíce mám negativní ovulační testy, dělám přesně podle návodu, dokonce začínám dřív a končím později než 16 den cyklu. Cyklus mám pravidelný 28 denní. Těhotenský test také vyšel negativní. Můžou se testy plést? Nebo jsem neplodná? Tři měsíce po sobě nemít ovulaci mi už přijde divné. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, neplodnost dnes bez vyšetření vaječníkových parametrů a jen podle testů nejde říct. Takže si zajděte ke svému lékaři- gynekologovi , který může provést testy z krve, nebo Vás poslat do CAR, kde v rámci péče Vás kompletně vyšetří. Konečně i tmavé měsíce se mohou podílet na anovulaci, nebo ovulace může probíhat v jiný termín než ten, který je v návodu !!!. S pozdravem MUDr.Škraňková

Ultrazvukové vyšetření prsou

Vloženo: 13.12.2018 22:06

Dobrý den, proč nehradí zdravotní pojišťovna ultrazvukové vyšetření prsou v případě, že jsem odmítla mamografické vyšetření? Jedná se o preventivní vyš. po 2 letech. Dle sdělení gynekologa je hrazeno pouze kompletní vyšetření - mamo+ příp. sono (na sono jsem po mamo však musela vždy). Děkuji a jsem s pozdravem Jana

Dobrý den, v rámci screeningu- čili prevence skutečně ne, ale při stanovené diagnóze při potížích ano. Je totiž rozdíl, zda se jedná o preventivní vyšetření, nebo diagnostické vyšetření. A pokud pacient si vybírá, nebo něco odmítne, tedy neumožní provést vyšetření lege artis , ZP nemůže toto proplatit. S pozdravem MUDr.Škraňková

dotaz

Vloženo: 11.12.2018 17:27

Dobrý den, myslím si, že jsem těhotná. Mám týden a dva dny zpoždění, udělala jsem si test a vyšel negativní. Nemám ani žádné příznaky, není mi zle ani nemám nechuť k jídlu naopak jím hodně a taky poslední týden samé sladké jak před MS. S přítelem používáme ochranu. Nemám doktorku a nechodím ani ke gynekologovi. Ale mám v plánu jít na odběr krve kolik by to stálo? Je normální mít takové zpoždění?Je možné že jsem měla za poslední týden v sobě hodně cukru a stresu proto to trvá tak dlouho? Jsou to stupidní otázky, ale třeba bude mít někdo stejný problém. A popřípadě bych se chtěla zeptat jestli pojišťovna platí nebo přispívá na interpunkci. Předem Děkuji.

Dobrý den, testu v dnešní době věřte. Zpoždění menses menses může mít spousty příčin. Ale ad a- je třeba, abyste si našla gynekologa., nechte se vyšetřit a někde musíte být v registraci. Podle Vašeho dotazu mám pochybnosti o tom, zda jste také pojištěna a hradíte si zdravotní pojištění, nebo jak to máte. Dále interrupci si hradí pacientka sama. S pozdravem MUDr.Šklraňková

Anonim

Vloženo: 21.11.2018 12:00

Chtěa bych se zeptat beru prášky na otěhotnění a teď sem dostala antibiotika na angínu může to nako vadit

Dobrý den, neškodí, protože než se projeví otěhotnění, budete jistě zdravá. A navíc se podávají na tuto diagnózu antibiotika penicilínového typu. S pozdravem MUDr.Škraňková

Zobrazeno 81-90 z 11 969 dotazů.