Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

mesocian

Vloženo: 04.06.2013 21:25

Dobrý den, pan doktor mi předepsal gel MESOCAIN.... tak sem se chtěla zeptat jak se užívá a kde přesně to mám "mazat" Po porodu se mi v řitním otvoru udělali trhlinky a předepsal mi tenhle gel,ale nějak nejsem chytra z toho jak se to užívá,jestli to stačí namazat nebo vetřít do konečníku. Děkuju t¨za Vaší odpověď s pozdravem Šupíková

Vážená paní Šupíková, řitní trhlinky jsou nepříjemné, bolestivé a dlouho se hojící. K úspěšnému léčení je třeba několik praktických opatření. Na předním místě je pravidelná a nikoli tuhá a zácpovitá stolice. Před vyprázdněním stolice je dobré v případech nepravidelných stolic zavést čípek (Factu, s pod.-poradí v lékárně). Podpoří aktuální vyprázdnění a sníží nepříjemné pocity při defekaci. Po ní je třeba provést očistnou vlažnou sedací koupel, vhodná je i příměs hypermanganu. Po zaschnutí je pak teprve na řadě vetření mesocainového gelu do zevního prstence řitního otvoru a jemně prstem (bez čnícího nehtu) do řitního kanálu. Sníží se tak bolestivost a podporuje se tím i hojení. V průběhu dne je dobré vetřít do řitního otvoru vrstvičku dezinfekční indulony (dostanete volně v lékárně). Snažte se abyste dlouho nevysedávala, podložka na sedadle by neměla být ani příliš tvrdá,ale ani výrazně měkká, rozhodně ne studená-sedat na tepelnou (elektrickou ) podušku je naprosto nevhodné. Pečlivou hygienou konečníku, pravidelnou ředěnou stolicí a popsanými léčivy můžete během několika málo týdnů se problému zbavit. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda P.S. Vaše otázka nepatří do oboru urologie, ani andrologie, kam jste ji zaslala, ale do serveru chirurgie. Naštěstí jsem základním vzděláním chirurg...

vysledky spermiogramu

Vloženo: 27.05.2013 11:34

Dobrý den, mému přítelovi vyšli tyto výsledky na spermiogramu Vzhled: Hlenovitý Viskozita: Vysoká pH: 7,5 Objem: 4,5 ml Koncentrace: 49mil./ml Celk.počet: 221 mil. motilita PR+NP: 40% MOTILITA PR progresivně pohyblivé 20% NP neprogres.pohyblivé 20% IM - nemotilní 60% MAR test 50% MORFOLOGIE Normální 3% Defekt hlavičky 30% Defekt krčku 30% Defekt bičíku 30% Cytoplasmatické kapky 7% Ráda bych věděla co tyto údaje znamenají a co tam není v pořádku. Předem děkuji Ž.

Vážená slečno Klaudie, u vašeho přítele ukazuje spermiogram množství ejakulátu, počet spermií a některé základní hodnoty vcelku v mezích normy, slabší je pohyblivost a hodně špatné je množství morfologicky normálních spermií. Těžko říct jaká je příčina defektních spermií, je to bohužel v současnosti ale jev dosti častý u mladých mužů. Vlivy zevního prostředí se tu mísí se způsobem života moderního člověka, kdy se velká část mužů jen omezeně pohybuje (vysedávání u počítačů, televize...), převažuje příjem zdrojů energie nad výdejem ( málo fyzické námahy a pohybu na čerstvém vzduchu) atd.,atd. Prostě daň vyšší formě civilizace. Může pomoci návštěva andrologické ordinace (při urologických klinikách či v soukromém sektoru), ale také zásadnější změna životospávy a životního režimu.Zajistit přísun kyseliny listové v potravě,vitaminu E a Zinku. Pro zrání a dozrání zdravých spermií je také důležité aby se oblast šourku nepřehřívala (žádné slipy a těsné kalhoty),, u lékaře vyloučit varikokélu, zcela vyloučit kouření, drogy a přemíru alkoholu! Pohlavní život uměřeně, spermie zrají asi 3 dny. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Vyvrcholení

Vloženo: 23.05.2013 00:23

Dobrý den, poslední dobou se mi často stává, že mám těsně před vyvrcholením pocit močení a sperma je hodně vodové. Nevíte prosím čím by to mohlo být? Děkuji

Vážený pane Tomáši P., při pohlavním vzrušení dochází mimo jiné ke značnému překrvení prostaty, která je uložena těsně pod hrdlem močového měchýře.Tudíž pocit nucení k močení bezprostředně před nástupem orgasmu (vyvrcholení s následnou ejakulací spermatické tekutiny) je docela přirozené. Napomáhá tomu ovšem náplň močového měchýře (pokud by byl vyprázdněn před uskutečněním pohlavního styku čimasturbace,, nemělo by k této reakci dojít. Rozhodně však nepodezírejte řídší ejakulát z příměsi trochy moči, to se u mladých zdravých mužů dá spolehlivě vyloučit. Řidší ejakulát bývá při častějších frekvencích ejakulací spermatu, což je u mladých mužů ve vašem věku častý jev. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

dotaz

Vloženo: 31.03.2013 18:52

Dobry den nedavmo sem mel pohlavni styk se ženou vse probehlo normalne jenže sem ho mel trochu odreneho na konci takove oderky dost to bolelo to se již uzdravilo ale nyni nemohu pretahnout predkozku na penisu vubec to nejde muže te mi poradit co stim docela se stydim s tim jit k lekari dekuji za odpoved PAVEL

Vážený pane Pavle, drobné trhlinky či oděrky jsou provázeny určitým místním prosáknutím- otokem a hojí se jizvením. Nejpsíš jste měl i před totouto příhodou užší předkožkový vak a nynější situace je již řešitelná jedině v odborné lékařské péči. Vaše momentální situace nese rizika zvětšování otoku předkožkového vaku a následným nedostatečným prouděním odkysličené krve a ltaké lymfy. Zcela bezpodmínečně odložte ostych, stud či dokonce strach a vyhledejte pracoviště urologie, kde se ohlásíte, že přicházíte s akutním stavem (pro který není bezpodmínečně nutné doporučení od vašeho praktického lékaře)..Neotálejte s tím, mohly by se vám dostavit nepříjemné komplikace! Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

oplodnění

Vloženo: 15.03.2013 10:40

Dobrý den pane doktore, jsem 3 roky po operaci prostaty-TURP a mám retrográdní ejakulaci do močového měchýře, pravděbodobně do konce života. Teď jsem si našel novou partnerku a chtěli bychom si přídit miminko. Máme nějakou šanci. Děkuji za odpověď.

Vážený pane Libore, při retrográdní ejakulaci (kdy ejakulát spermatu jde po změně poměrů v prostatické uretře) je problém s otěhotněním partnerky evidentrní. Řešením pro vás bude nejspíš odběr zdravých spermií chirurgickou cestou ( odběr spermií speciální jehlou z nadvarlete nebo varlete). Je pravda, že se po zákroku jako je TURP tato situace může vyskytnout, na to vás ale mohli na urologii, kde byl zákrok proveden. upozornit. Výše zmíněný odběr se nyní realizuje většinou jen v některém z Cebter asistované reprodukce, kam vám doporučuji se obrátit. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

lék

Vloženo: 14.03.2013 17:09

Dobrý den, chci se zeptat zda mohu používat roztok Zineryt v případě, že kojím i když né plně. Děkuji za odpověď.

Vážená paní Lenko, užívání preparátu Zinerit by nemělo být při kojení na překážku. Jste ovšem nedopatřením v serveru urologie- andrologie. Na dotazy týkající se obdobné problematiky u kojící ženy bude napříště lépe se dotázat v serveru gynekologie. Tam lze očekávat fundovanější a méně stručnou odpověď. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

pohlavni styk

Vloženo: 06.03.2013 06:19

dobry den jmenuji se Rudolf,zenaty 45let,mam dost velky problem,asi 1,5roku mam problemi s milovani se svou zenou,,ze1.stoporeni,za.2.kdyz ma dojit k sexu,,mam takovi velky strach,,,a pritom miluji svou zenu,chci sex,ale mam z toho strasne blby pocit,,az ,,strach,,koupil jsem si prasek,,na stoporeni,,ale uz 8 mesicu lezi prasek v krabici,a mam strach si ho vzit,,jsem z toho neztastny,,zenu mam krasnou,,ale???pocit ze souloze mam ztrach,,proc???prosim pomozte me,,chci sex,,ale mam zabrany,,nevim proc,,dekuji predem za vas cas i odpoved,,Rudolf.

Vážený pane Rudolfe, váš problém má psychické kořeny, které by již bylo záhodno vypátrat a odstrani t.Neuvádíte zda k neschopnosti styku či psychické zábraně došlo po nějaké stresové situaci ,to je dost dobře možné. Taková intimní záležitost není však dobře řešutelná touto cestou. Jsou v zásadě dvě možnosti- použít razantní prostředek k dokonalé erekci, tedy lék předepsaný lékařem a nikoli volně dostupný,byť propačně sebevíc chválebý potravní doplněk (který nejspíš již máte). Má-li vaše přítažlivá žena dostatečné pochopení určitě hodinu po požití léčiva (Viagra a léky obdobného složení, Levitra nebo Cialis) k realizaci styku přistoupí. Vy tím získáte znovu sebedůvěru a snad i zcela ztratíte ony psychické zábrany. Určtě to lze vzít jako důležitý krok k nápravě, alespoň za pokus to stojí. Lék vám předepíše praktický lékař. V případě neúspěchu budete pak nutně muset vyhledat sexuologa, lékaře zabývajícího se převážně psychickou stránkou lidské sexuality. Možné je samozřejmě i vyšetření u urologa specializovaného na andrologii. Takovéto poradny jsou obyčejně při urologických klinikách. Rozhodně se s vašim problémem musíte svěřit odborníkům, pokud byste zbytečně čekal na zázrak, může na to doplatit vaše manželství. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

hypertenze

Vloženo: 04.03.2013 18:23

Dobrý den, již rok se léčím s kolísavým krevním tlakem, nejvyšší hodnoty jsou 240/ 130. V průběhu roku jsem dostala několik druhů léků, ale vše je bez efektu. Vyšetření ledvin, štítné žlázy, .. je bez zjevných příčin tohoto tlaku. Můžete mi poradit, jak mám dále postupovat? Ke kardiologovi mám přijít na kontrolu po 3 měsících. Děkuji za odpověď.

Vážená paní Vaneso, kompenzace hypertenze je někdy tvrdší oříšek, jak ostatně váš případ dokazuje. Je však na internistech (lékařích vnitřního lékařství), aby stanovili příčinu a našli vhodný a odpovídající postup léčení. Zde jste se nedopatřením ocitla v serveru urologie, kterýžto obor se problematikou hypertenze nezabývá. Pro podrobnější náhled a rady se laskavě obraťte na server ČPZP v oboru vnitřní lékařství. Obecnou radu k odstranění stresových situací ze života jste jistě již dostala.. S pozdravem MUDr. Rudolf Vévoda

13. let - bolest bradavek (zduření)

Vloženo: 04.03.2013 17:36

Dobrý den, Je mi 13 let a pod prsními bradavkami se mi vytvořili takové bulky.. které jakoby opkrouží bradavku.. Na dotek trošku bolí.. Hlavně na levém prsu. Na pravém je mnohem a mnohem menší a také skoro nebolí. Je to vážné? Nevíte čím by to mohlo být? Předem děkuji za odpověd

Milý Antoníne H., v tvém věku začíná stále výrazněji působit v těle uvolňování hormonů. S tím souvisí vývoj pohlavních orgánů a sekundárních pohlavních znaků, jako je ochlupení, změna hlasu atd. Každý člověk má však vedle hormonů svého pohlaví také malou dávku hormonů druhého pohlaví. Ta trocha ženských hormonů může způsobit přechodnou mastopatii, tedy zduření a zvýšenou citlivost prsní žlázy, u mužů rudimentární, tedy potlačené ve vývoji. Úkaz, který na sobě pozoruješ není tedy nic mimořádného a zanedlouho vymizí. Pokud by v průběhu doby, přibližně do tří měsíců se zatvdlina a její mírná bolestivost, nevytratily, budeš muset zajít za svým (dětským) lékařem a požádat o doporučení k endokrinologickému vyšetření. Tam by podle zjištěných hormonálních hladin rozhodli zda jde o normální záležitost, podmíněnou věkem, anebo o hormonální poruchu. Není se ale čeho bát, podobný stav prožilo mnoho mladých jinochů a bez následků. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Reoperace vasektomie

Vloženo: 02.03.2013 21:09

Dobrý den pane doktore, ráda bych se Vás zeptala, jaký je Váš názor na reoperaci vasektomie, tzv. vasovasotomii po 13 letech od jejího provedení. Můj partner se nechal v předešlém vztahu operovat... Podstoupila jsem tak IVF, avšak neúspěšně. Stojím před dalším pokusem a nevíme, zda je lepší zkusit reoperaci nebo další pokus IVF..Jsem z Pardubic, ale nenašla jsem nikde poblíž kliniku, která by se podobnou operací zabývala. Nevíte, prosím, kam se obrátit ? V IVF centru nás od operace zrazují, přítel podstoupil úspěšně Mesa..ale je to celkem pochopitelné, pokud se jedná o IVF centrum... Druhá moje otázka je trochu svízelnější, partner je léčen biologickou léčbou /Adalimumab/, a tak je na snadě otázka, jaký vliv léčba může na spermie mít ? Jedná se o novou léčbu, asi prozatím neexistují spolehlivé studie ....? Děkuji.

Vážená paní Katko, reoperace po někdejší vasoligatuře (vasektomii) je jistě možná. Je poněkud náročná, neboť jde o mikroskopickou techniku, ale může být úspěšná, statistiky se v tom rozcházejí, obecně platí, že úspěšnost je něco víc jak 50 % Takovou operaci provádí většinou jenom urologické kliniky, pro vás je to nejblíže do Hradce Králové. Určitě lze uspět i na dalších klinikách v republice.. Pokud váš partner již prodělal odběr spermií z varlete, mělo by být jasné, zda se našly spermie zdravé a schopné oplodnění. Užívání biologické léčby je však nutno vzít v úvahu ještě před dalšími pokusy o vaše oplodnění jeho spermiemi. V tomto směru by měl dát dobrozdání specialista, který nasadit tuto léčbu a který má vašeho přítele pod kontrolou.Moje zkušenosti a znalosti z literatury tak daleko nesahají, abych vám mohl k vaší druhé otázce dát jednoznačnou odpověď. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda P.S. případ vašeho partnera je typickým příkladem toho, proč mužům tento zákrok nedoporučujeme či přímo odmítáme.

Zobrazeno 91-100 z 2 035 dotazů.