Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

srazene sperma

Vloženo: 14.02.2013 11:52

Dobry Den,chtel sjsem se optat na srazene sperma.Nevim jestly je to nejak zavadne, PREDEM DEKUJI ZA ODPOVED

Vážený pane Lado, ejakulát spermatu je normálně vazký a po několika málo minutách zkapalní. Pod vámi uváděném sraženém spermatu si představuji, že půjde o hustý výměšek bez známek tekutosti. Jde o to zda se vám tento jev objevuje ojediněle anebo pravidelně delší dobu. Součástí ejakulátu spermatu jsou totiž nejenom spermie, ale víc jak z poloviny sekret prostatických žlázek - ten právě způsobuje vazkost až tekutost ejakulátu. Pokud se vám při orgasmu vyloučí hustý produkt ojediněle, je to většinou zaviněno vyčerpáním zásob prostatické tekutiny, což bývá při hojně častých ejakulacích, ať už při častých masturbacích nebo častém pohlavním styku. Jde-li tedy o jev ojedinělý, je třeba zmírnit frekvence orgasmů, pokud se však přiliš hustý ejakulát (se sraženinami) vyskytuje běžně i při určité pohlavní abstinenci, bude zapotřebí vyhledat urologickou ordinaci (na doporučení vašeho praktického lékaře). Může totiž (ve vašem věku zcela výjímečně) jít i o poruchu činnosti prostaty. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Mykóza

Vloženo: 12.02.2013 21:44

Dobrý den, můj přítel si začal stěžovat na svědění a občasnou bolest penisu a také na bílý povlak v oblasti žaludu, zajímalo by mě, zda může jít o mykózu a jak by se měl přítel léčit. Přítel bere cca 3 týdny antibiotika Amoxicilin, mohly by být obtíže způsobeny právě tímto? Děkuji za odpověď!

Vážená slečno Barboro, postižení sliznic nižšími houbami při užívání antibiotik (zvláště opakovaně, dlouhodobě, či v následné návaznosti jednoho léčiva na druhé) jsou známy, Obdobný proces vzniklý v předkožkovém vaku vzniká však častěji přímým přenosem z ženské pochvy. Je přitom zajímavé, že některá žena nemusí ani pociťovat výraznější obtíže při poševní mykóze. Rozhodně by váš partner se měl léčit, nejlépe na základě odborného vyšetření na dermatovenerologii, kde podle stěru resp.podle zcela jasných známek onemocnění se mu dostane včasné a účinné léčby- a vyléčení. Přesto však byste měla i vy se podrobit gynekologickému kontrolnímu vyšetření- a případně léčení. I při negativním nálezu musíte samozřejmě do vyléčení partnera (případně vašeho) bezpodmínečně ke styku používat kondom, lépe možná zpočátku se raději intimnímu styku přechodně vyhnout. Ještě poznámka: pro vyšetření na kožním odd. není třeba doporučení praktického lékaře. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

paleni pri sexu a kdyz si kyhnu tak si ciknu

Vloženo: 11.02.2013 13:50

prosim vas pri kihnuti si trosku uciknu a kkdyz mam pohlavni styk s manzelkou tak mne to boly okolo zaludu co to muze byt

Vážený pane Štefane H., při kašli, kýchnutí či zvedání težšího předmětu může uniknout malé množství moči, obyčejně ana podkladě zánětlivých či pozánětlivých změn v močovém měchýři (jeho hrdle), u starších a oslabených jedinců je to docela časté. Podle vašeho věku lze soudit na možnost nějakých změn v oblasti močového měchýře nebo i prostaty., tím spíš že pociťujete nějaké bolesti při pohlavním styku či po něm. Měl byste se nechat vyšetřit- požádejte svého praktického lékaře o doporučení k urologickému vyšetření. Nemusíte se ničeho obávat, bude vám laboratorně vyšetřena moč, provedeno základní klinické a ultrazvukové vyšetření se zaměřením na močopohlavní trakt. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Problémy s penisem

Vloženo: 29.01.2013 14:20

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mám problém s penisem, nejde mi už skoro vůbec stahovat předkožka, mám strach, jestli nejsem nějak nemocný, a taky by mě zajímalo, co pro to mám udělat. Dá se vyhnout případně nějakému zákroku? Děkuji za odpověď.

Vážený pane Tomáši, máte nepochybně fimotický předkožkový vak. Je to situace nepříjemná a hlavně s riziky- natržení okrajů přehybu předkožky při manipulacích s penisem, vytváření nevymyvatelného smegmatu (mazu), který může provokovat záněty, ale i pozdější nádorové proměny atd. žádné manipulace k nápravě ve vašem věku neexistují. Jediná cesta je návštěva uologické ordinace a domluva některé z forem obřízky. Jde o zcela běžný zíkrok, prováděný dnes ponejvíce ambulnatně v místnbím znecitlivění. Výjimečně (při velkých obavách) lze zákrok provést v krátkodobé celkové anestézii za jednodenní hospitalizace. Po zákroku je třeba na pár dní vysadit z běžného života (škola, zaměstnání, pohlavní styk), a to týden až dva. Žalud bude v prvních týdnech více citlivý, ale to v půběhu několika málo měsíců vymizí. Řešení je to jediné správné a vlastně definitivní. Ze zdravotních i rituálních důvodů tak žije (a bez problémů) málem polovina mužů na Zemi. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Průhledné sperma

Vloženo: 25.01.2013 17:59

Dobrý den, týden jsem nemasturboval (věnoval jsem všechen čas učení) a dnes jsem po té době poprvé ejakuloval. Vyděsilo mě, že moje sperma bylo úplně průhledné a nemělo svoji obvyklou konzistenci (obvykle masturbuji tak dva až třikrát týdně a vždy bylo sperma výrazně bělejší). Může to znamenat, že jsem nemocen? Znamená to, že jsem impotentní a spermie se mi přestaly vytvářet? Prosím, pomozte mi. Děkuji

Vážený pane Josefe N., může se stát, že po delší abstinenci je pohlavní vzrušení tak vysoké, ýe než se stačí vytvořit patřičná koordinace spojení dostatečného vyprázdňení nastřádaných spermií v nadvarleti, aby spolu s prostatickým sekretem vytvořili plnohodnotý ejakulát, dojde k ejakulaci převážné většiny uvolněných /přeplněných prostatických žlázek. Pak může být ejakulát tak řídký a spíš sklovitě než bělavě zakalené zabarvený . Myslím, že se vám to při další ejakulaci spermatu již nemusí opakovat (pokud bude masturbace 2-3x týdně). Při opakované produkci řídkého sklovitého materiálu byste pak měl vyhledat odborné vyšetření v urologické ordinaci, kde si urolog mimo jiné nechá vyhodnotit váš spermiogram v laboratoři. Myslím však, že se vše spíš záhy navrátí do předchozí normální situace. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

strinktura uretry

Vloženo: 22.01.2013 23:21

Dobrý den pane doktore, před dvanácti lety jsem byla operovaná urologem pro zúžení močové trubice. Bohužel jsem byla ještě dítě.Nepamatuji si,co zákrok obnášel. Možná proto,že se o tom se mnou jako s nezletilou nikdo nechtěl/ nemohl bavit. Zákrok byl proveden v krátkodobé anestezii s tím,že druhý den po onom zákroku jsem šla domů. Od té doby jsem zcela bez obtíží. Zajímalo by mě jen,co takový zákrok obnáší. Na jakém principu se zákrok provádí. Zda se močová trubice rozšíří jen malým řezem nebo se do místa zúžení vloží nějaký stent. A zda se probém může po letech vrátit. S pozdravem čtenářka N.

Vážená slečno N., zúžení močové trubice může být příčinou problémů dolních cest močových, především opakovaných zánětů. Proto snad bylo u vás v dětství přistoupeno k zákroku na močové trubici. Ten se běžně provádí naříznutím postiženého úseku, někdy s ponecháním katétru k naformování požadované šířky a zabránění předčasného jizvení. Ve většině případů se již zúžení v průběhu dalšího života nevrací, někdy ale je po čase nutno přistoupit k zákroku znovu. To se děje na základě některých obtíží, kdy se objektivním vyšetřením (uroflowmetrie, sondáž močové trubice) recidiva objektivně potvrdí. Trpíte li opakovanými záněty močového měchýře, musíte vyvíjet tlak k vymočení, nebo míváte pocity nedokonalého vymočení, případně musíte jen chodit hodně často močit, pak byste se měla nechat vyšetřit v urologické ordinaci. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

erektivní dysfunkce

Vloženo: 16.01.2013 18:08

Dobrý den.Je mi 30 let a trpím občasnou poruchou erekce.Mám v současnosti krátký cca tří měsíční vztah.Ze začátku to bylo dobré,ale po chvíli jsem měl problém se stopořením před vnikem do pochvy.Při mazlení ten problém není znatelný.Začíná to být častější a partnerku to moc trápí.Pokud je tam psychický blok s očekávaného selhání,existuje nějaká účinná pomoc?Začíná mi vyčítat,že s minulým přítelem se jí to nestávalo,a že to byl luxus,což mi na sebevědomí moc nepřidává. Děkuji za brzkou odpověď.

Vážený pane Lukáši H., jednotlivé příhody selhání erekce zažije snad každý muž, dokonce i velmi mladý. Je to dáno souhrou okolností, dost důležitou roli hraje osobní citlivost (zvláště v počátcích nového vztahu, kdy se chce muž úspěšně prezentovat), ale bohužel také přístup partnerky (nápravě pomůže její pochopení a rozhodně ne odsouzení či srovnávání s jinými muži). Máte zhhruba dvě základní možnosti pro řešení. Buď si necháte od svého lékaře předepsat lék k navození dokonalé erekce (Viagra a analogické léky stejného složení, Levitra nebo Cialis) a užijete je nejméně hodinu před tím, než dojde k pohlavnímu styku (první dva léky mají účinek cca 6 hodin, Cialis 24), Dodáte si tím sebejistoty, partnerku to uklidní.Vy posléze budete dál schopen po několikeré takové podpoře již styku bez léiva, protože se vám vrátí sebevědomí. Podmínkou však je aby vás dotyčná osoba měla ráda a nesrážela vaše sebevědomí zase jinak. V takovém případě musíte zvážit zda ve vztahu pokračovat. To je vlastně to druhé řešení, rozhodnout se musíte sám. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

prasklinky na předkožce při přetahování,příliš těsná a napjatá předkožka a uzdička, červený flíček na žaludu

Vloženo: 03.01.2013 17:07

Dobrý den ! Mám hned tři problémy, někdy se mi při přetahování předkožky udělá malá prasklinka, přetáhnutí je potom bolestivé,další problém těsná předkožka po stažení a asi krátká uzdička nemůžu při souloži předkožku stahovat,pokud nepraskne po stažení jakoby táhne a škrtí.Nakonec ten flíček na žaludu, nebolí ani nesvědí ale zdá že je povrch flíčku hodně tenký,protože manželka jednou při orálním sexu byla příliš náruživá a flíček zřejmě praskl nebo manželka zavadila chrupem a flíček se protrhl a krvácel,krvácení po několika minutách a po ošetření přestalo . Poradíte mi co s tím ? S pozdarvem M.Marcaník

Vážený pane Milane M., především máte zůženou předkožku a je třeba drobným chirurgickým zákrokem provést nápravu- tedy některý druh obřízky. Jinak se z problému nedostanete. Afekce na žaludu je druhotná a souvisí s vlivem prostředí navozeného právě předkožkovým vakem. Situace se v tomto směru plně postupně napraví po provedení obřízky. Po ní budete na dva až tři týdny sice vyřazen z pohlavního styku, ale nadále budete již bez problému, ktert vás v současnosti pronásledovaly. Zatím si pořiďte trochu hypermanganu ( v každé lékárně) a denně 3-5 minut odhalený žalud koupejte ve vlažném světlefialovém roztoku po dobu 3-5 minut. Nález na žaludu se vám postupně vyhojí. Obřízku vám provedou snad v kterékoli uologické ordinaci, kam vás váš praktický lékař doporučí. Jde o ambulantní výkon v místním znecitlivění. Zdraví MUDr.Rudoílf Vévoda

Vodové sperma

Vloženo: 10.12.2012 22:57

Dobrý den chtěl bych se zeptat pročmám průhledné sperma až vodové ? jak to vrátit aby nebylo průhledné a vodové ? děkuji za odpoveď

Milý Tondo, sklovité nezhuštěné a bez zřetelně bělavého zabarvení je ejakulát obsahující jen malé množství spermií oproti převážné zi prostatického sekretu. Může to mít v zásadě dva důvody. Ten první je neprůchodnost chámovodů, které vedou spermie z nadvarlete přes prostatickou část do močové trubice. To je u mladého muže, či dospívajícího jinocha, jako jsi ty, velmi nepravděpodobné. Naopak velmi častou příčinou bývají časté masturbace. Spermie totiž potřebují k zrání dva až tři dny, navíc dosud se vyvíjející varle nemusí jich produkovat tolik,jak je tomu u dospělého muže. Z toho plyne logicky omezení častosti masturbací jako test. Pokud se nato zase navrátí hustota a zabarvení spermatu, bude dobře. Pokud náhodou ne, pak budeš muset žádat doporučení k urologtckému, případně i endokrinologickému vyšetření. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

intymní

Vloženo: 03.12.2012 13:51

dobrý den mám na penysu krvavé boláky celkem šest asi 2-3 mm velké co to je a jak se toho mohu zbavyt ?

Vážený pane Martine, zcela bezpodmínečně se budete muset svěřit odborné prohlídce a následné péči v dermatovenerologické (kožní) ordinaci. Jakákoli samoléčba by mohla být riskantní pro vás a případně i pro vaše okolí. Ony boláky při zanedbání mohou způsobit rozsáhlejší infekci penisu a případně přenosem i jiných orgánů. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 101-110 z 2 035 dotazů.