Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

varlata a šourek

Vloženo: 21.11.2012 15:16

Dobrý den, mám dotaz ohledně varlat. Je mi 46 let a poslední dobou při chůzi pohybu či v práci na stavbě se mi varlata jakoby vsunují do těla, někdy je musím jakoby vytlačit zpět do šourku.Je to takové nepříjemné tlačení. Nějakého zmenšování varlat jsem si nevšiml. Varlata nemám nějak velká 4/2cm, dají se nějakými léky zvětšit.Mám dvě dospělé děti. Co s tím ? Děkuji za odpovědi.

Vážený pane Karle, varlata udržuje v šourku závěsný aparát, provázející semenný provazec (obsahující cévní a nervové zásobení a chámovod). Jde o elastrickou tkáň schopnou stahování. K tomu dochází právě v důsledku teplotních změn, tělesné námahy a sportovních výkonů. Závěsný aparát (gubernaculum) je schopre vytáhnout za určitých podmínek varlata až před zevní otvor tříselného kanálu, obyčejně s průvodnou reakcí hladkého svalstva šourku (kdy dojde k jeho smrštění). Je to přirozený obranný reflex, jehož účelem je varlata co nejvíce ochránit před možnými nepříznivými vlivy. I U VÁS ZŘEJMĚ JDE PRÁVĚ O TUTO FYZIOLOGICKOU REAKCI, SÁM JSTE SI JIŽ MOHL OVĚŘIT, ŽE I BEZ POKUSU O STAHOVÁNÍ VARLAT z HORNÍ TŘETINY ŠOURKU, V TEPLE A V KLIDU VARLATA OPĚT POKLESNOU DO SVÉ PRAVIDELNÉ POLOHY. zVĚTŠOVAT VARLATA NIJAK NENÍ MOŽNÉ, STEJNĚ TAK NENÍ MOŽNO ZABRÁNIT PŘIROZENÉMU JEJICH VYTAŽEENÍ ZA URČIOTÝCH SITUACÍ, JAK VÝŠE UVEDENO. zDRAVÍ MUDr. RUDOLF vÉVODA

častá masturbace

Vloženo: 12.11.2012 19:28

dobrý den tady lukáš jednou sem si honil 5 krát jeto škodlivé potom sem bral léky na uklidnění a 1 sem se nato napil a ted mám problémy třes rukou špatná pamět únava a masturbovat musim pořád ale hned se udělám co stím mám dělat alkoholik ale nejsem

Vážený pane Lukáši M., MASTURBACE ŠKODLIVÁ NENÍ, JE VŠAK ZAPOTŘEBÍ URČITÉ UMÍRNĚNOSTI, NEBOŤ TĚLESNÉ SEKRETY, KTERÉ VYTVÁŘEJÍ EJAKULÁT SE NETVOŘÍ PŘEKOTNĚ, JAKO TŘEBA SLINY ČI ŽALUDEČNÍ ŠŤÁVY. SPERMIE POTŘEBUJÍ K VYZRÁNÍ DVA AŽ TŘI DNY A PROSTATICKÝ SEKRET TVOŘÍ ŽLÁZKY PROSTATY TAKÉ V PRŮBĚHU NĚKOLIKA HODIN. PROTO PŘÍLIŠ ČASTÉ MASTURBACE VEDOU K URČITÉMU POCITU VYČERPANOSTI, RUCE BY SE VŠAK TŘÁST V DŮSLEDKU HODNĚ ČASTÝCH MASTURBACÍ TŘÁST NEMĚLY.bUDE TO SPÍŠ PARADOXNĚ DŮSLEDEK BRANÍ LÉČIV. i TAK BYSTE MĚL MASTIURBACE OMEZIT - 1X, NEJVÝŠ 1X AŽ 2X DENNĚ MŮŽE A MUSÍ POSTAČIT! POKUD SE VÁM TŘES RUKOU PŘI OMEZENÍ BRANÍ LÉKŮ, VYNECHÁNÍ ALKOHOLU A ROZUMNÉ FREKVENCI MASTURBACÍ NEVYTRATÍ, BUDETE MUSET VYHLEDAT NEUROLOGICKOU ORDINACI K CELKOVÉMU ODBRONÉMU VYŠETŘENÍ. ZDRAVÍ MUDR. rUDOLF vÉVODA

prokrvení penisu

Vloženo: 04.11.2012 00:22

Dobrý den, za posledních několik měsíců mám problém s prokrvením celého penisu. Při erekci se mi neprokrví dostatečně žalud a tím celá erekce a vzrušení velice rychle pomine. Při masturbaci nebo intenzivní masáži od partnerky dojde k dostatečnému prokrvení žaludu až těsně před ejakuací. Můžete mi prosím napsat Váš názor. Děkuji

Vážený pane D2121, nedokonalé resp.jen částečné prokrvení penisu (ve vašem případě snad pevné ztopoření těla penisu a nedonalá náplň žaludu?) bývá někdy způsobeno výskytem fibrózního plaku v těle penisu, který pak tvoří mechanickou překážku prokrvení. Ve vašem věku jsou také jiné příčiny méně pravděpodobné. Proto bude nejlépe, když se necháte doporučit k vyšetření v urologické (resp. andrologické) ordinaci. Bezbolestné ultrazvukové vyšetření, případně s užitím dopplera dokáže popisované možné postižení zjistit nebo vyloučit. Každopádně jenom přímé odborné vyšetření dokáže dát odpověď na váš problém. Neudáváte zda jste zkoušel vzít některý z preparátů k podpoře erekce (Viagra,Levitra,Cialis) a případně s jakým výsledkem. To je jistě možné vyzkoušet, ale spíš až na základě negativního nálezu při vyšetření samotného penisu. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Bolest v krku, zahlenění

Vloženo: 06.10.2012 09:03

Dobrý den, poslední dva roky mě trápí bolest v krku a zahlenění, bez teploty, spíše únava. Vždy mi na ORL udělají výtěr, pak nasadí antibiotika a pak je to OK, ale během 4 měsíců cca je to zase zpět. Už mě to otravuje do sebe pořád cpát antibiotika, problémy se stále vracejí a je to opravdu obtěžující. Táhne se to od té doby, co mi byly poprvé antibiotika nasazeny. Pracuji standardní pracovní dobu v kanceláři a následně po práci se věnuji skupinovému sportování (cca 5x týdně 60 minut). ORL mě poslali na alergologii a imunologii, tak mi udělali jenom nějaké vyšetření na alergie (kapičky čehosi na ruku a čekalo se na reakci), potom jsem foukal do jakéhosi přístroje. Závěr že nic nenašli. Tak nevím .......... Děkuji. Honza V.

Vážený pane Honzo V., váš dotaz se nedopatřením ocitl v bloku urologie- andrologie a tudíž vám z jiné odbornosti není možno odpovědně podat vysvětlení k vašemu problému. Součástí serveru zdravotnických odbornosti s odpověďmi odborníků je také blok ORL. Pošlete prosím váš dotaz do tohoto bloku. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

valencio

Vloženo: 02.10.2012 18:48

MOC DEKUJU PANE DOKTORE ZA VASI PREDESLOU ODPOVED:) MELA BYCH JESTE JEDNU OTAZKU OHLEDNE MEHO SYNA KTEREMU JSOU 3ROKY. JE NORMALNI KDYZ JSI MUJ SYN SAHA DO ZADECKU A PRITOM SE MU POSTAVI? MAM TOTIZ JESTE JEDNOHO SYNA KTEREJ JE STARSI A TEN TO NEDELAL A PTALA JSEM SE A NIKDO ME NEDOKAZE ODPOVEDET. MOC DEKUJI ZA ODPOVED.

Vážená paní Martino, v okolí konečníku jsou nervová zakončení, jejichž stimulace působí libé pocity (později to nazvýváme erotogenními zonami).. Už i malý chlapec si takto libými pocity může navodit krátkodobou erekci svého penisu. Spíš se chlapci snažte vysvětlit, že okolo konečníku se nacházejí škodlivé baktérie, které by mu mohly ublížit (kdyby si třeba prsty dal do pusy a pod.). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

valencio

Vloženo: 01.10.2012 13:10

JSEM Z PRITELEM SEDUM LET MAME DITE MUJ PRITEL ME V MINULOSTI BYL NEVERNEJ TAKZE NAS VZTACH NEBYL DVAKRAT NEJLEPSI PROTOZE JE MOC NA SEX. PO NAROZENI NASEHO SYNA JSEMSNIM PRESTALA SPAT PROTOZE AZ NECHUTNE VLEZLEJ TRI ROKY NEMAM CHUT:( A NEUSTALE MU PREDHAZUJI ZENSKE PROTOZE VYDIM ZE JE HODNE NA SEX A NIC JINEHO HO NEZAJIMA :( MYSLITE ZE JESTE DOSTANU NEKDY CHUT SE MILOVAT JAKO DRIVE? A JESTE JE MOZNE ABY SE MEMU PRITELI NEKOLIKRAD POSTAVIL KDYZ KOUKA NA TV BEZ TOHO ABY MEL TREBA NEJAKOU MYSLENKU NA ZENU TVRDI ZE MOZNE TO JE.ALE KDYZ SE SNIM BAVIM JE UPLNE MIMO ANI ME NEVNIMA.

Vážená paní Martino, vaše otázka je spíš vhodná pro psychologa. Mně se jeví vaše situace jako blok v oblasti sexuality, zaviněný zřejmě hypertrofickýmii nároky vašeho muže. Vaše sexualita je tak potlačena - a tím, že ho posíláte do náruče jiných žen posilujete vlastně svoji nechuť k milování se právě s ním. Je pochopitelné, že byste ráda nějaké občasné náhradní pohlavní uspokojení nahradila řádným a oboustranně chtěným pohlavním stykem. Zdá se, že to ale s vašim mužem nepůjde tak lehce. Při jeho zvýšené vzrušivosti sice můžete mu vyhovět, třeba náhradním způsobem (rukou, ústy)- a uvidíte zda to nebudou první kroky k návratu do dřívější doby- ovšem s tím, že dá zásadně přednost styku s vámi. Pokud by toho byl schopen, bude dobře, pokud ne, bude lépe, když si i vy najdete jiného partnera- a buď setrváte kvůli dítěti v nekonzumovaném vztahu, anebo se s ním rozejdete. To je můj pohled z hlediska androloga-sexuologa. Možná by vám psycholog poradil lépe... Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

vzrušení

Vloženo: 23.09.2012 21:48

Dobrý den. Při mazlení a následném vzrušení se svojí partnerkou mám problém že mi ukápne pár kapek z penisu průhledné lepkavé tekutiny do trenek. Chci se zeptat zda se jedná o předčasnou ejakulaci, nebo je to jiný problém? Při sexu tyto problémy nemám a vydržím průměrnou dobu. Za normálních okolností tento problém taky nemám, jen při vzrušení. Je to nějaká nemoc či vada a dá se nějak léčit? Děkuji, s pozdravem Petr

Vážený pane Petře J., únik malého množství vazké sklovité tekutiny je předčasný výron části prostatických žlázek, vlastní spermie tedy rozhodně neobsahuje. Je to způsobeno výraznějším překrvením prostaty a vaší zvýšenou vzrušivostí. Tato situace se vyskytuje u určité části mladých mužů a později při pravidelné sexuální aktivitě (předehrám k miklostnému aktu) obyčejně postupně vymizí. Mívají to ovšem i muži se záněty prostaty. Toto postižení se vás dozajista netýká, při něm byste měl řadu subjektivních obtíží.. Pokud není takový lehký výtok při pohlavním vzrušení bolestivý, anebo zabarvený do žluta, nejde o nic mimořádného a nevyžaduje také žádnou léčbu. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

předčasná ejakulace

Vloženo: 11.09.2012 16:33

Asi mi odpovíte,že si v tomto věku mám dát pohov. Ale já jsem fyzicky naprosto fit, cyklista, lyžař. Mám přítelkyni o 10 let mladší, o dalších 10let vypadá mladší a u ní mám problém s předčasnou ejakulací. nikdy se mi to nestávalo. S erekcí problém nemám a jsem schopen se milovat třikrát denně. Čím prodloužit ejakulaci v mém věku ? Děkuji za odpověď ! Hovorka

Vážený pane Hovorko, podněty k ejakulaci vycházejí z místních nervových zakončení v oblasti žaludu a uzdičky, ale také z podnětů psychických. Pokud netrpíte tzv. předčasnou či časnou ejakulací od počátku pohlavního života, ale až nyní ve vztahu s mladší ( a nejspíš velmi žádoucí) partnerkou, pak jde skutečně spíš o záležitost nadstavby. Místní přecitlivělost v oblasti penisu se dá tlumit dosti výrazně užitím místního znecitlivění preparátem Mesocain gel, který vám může předepsat váš praktivký lékař. Lze ho užít asi 10 minut před stykem vetřením do oblasti žaludu a uzdičky.U vás bude asi záhodno užít některý z preparátů z arzenálu ovlivňujících psychiku, jako je Remood, Prozac a pod., to však nejlépe po poradě s urologem, resp.specializovaným andrologem, případně i sexuologem. Tyto léky dokážou oddálit orgasmus provázený ejakulací. Je třeba je užívat někdy i po několik týdnů. Žádné "zázračné" přírodní léky se, pokud vím, neosvědčily. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

penis

Vloženo: 11.09.2012 08:48

dobry den chtel bych se zeptat na penys mam ho maly v erekci meri 13cm necelych nevim co mam delat jesi by ste ,mo mohl nejak poradit dekuji

Vážený pane Petře, velikost (délka a objem) penisu je dána konstitučně a podmíněna i geneticky. U velmi malých penisů v době dospívání je možné, že běží o hormonální poruchu, kterou řeší endokrinolog ve své ordinaci. V dospělosti rozměr penisu v erekci (při stopoření) 13 cm je zcela průměrný a rozhodně nevyžaduje žádná opatření z lékařského hlediska. Různé metody "prodlužování" mohou být nebezpečné a vést někdy až k trvalému poškození. Měl byste brát velikost svého penisu za zcela normální, zvláště uvědomíte-li si, že hloubka ženské pochvy je obvykle jen 11 cm. Navíc pochva je nadána přizpůsobení se objemu i velikosti penisu - kromé extrémně velkých, které mohou ženu poškodit, namísto uspokojení přivodí přinejmenším bolesti při styku. Vámi udávaný rozměr nebude rozhodně překážkou úspěšného pohlavního styku. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

růst penisu

Vloženo: 08.09.2012 23:27

Dobrý den pane doktore mému synovi bude za 2 měsíce 10 let a od narození mu nevyrostl penis je to v pořádku,začíná růst až v pubertě?

Vážená paní Lenko, růst penisu v průběhu dětství je pomalý, přesto bývá rozdíl od velikosti v prvním a desátém roce života již patrný, byť nikoli významně. Při normální velikosti správně sestouplých varlat je reálný předpoklad, že s nástupem puberty bude růst již výrazný. Přesto, především pro klid duše, promluvte o tom s dětským lékařem vašeho chlapce a případně proberte možnost vyšetření u dětského endokrinologa. Přímé vyšetření chlapce u vašeho pediatra bude jistě nezbytné. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 111-120 z 2 035 dotazů.