Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

problémy s erekcé

Vloženo: 19.03.2011 09:31

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda je možné kombinovat Cialis například s Yohimbinem. Dostal jsem na předpis Cialis, ten postupně přestával účinkovat. Po konzultaci s lékářem, mi bylo sděleno, že se múže jednat o problém psychyckého původu. Což je i možné, protože kladu vysoké nároky na partnerku a když nesplňuje určitá kritéria, nevzruší mě a tím pádem min. erekce. Známý mi doporučil právě Yohimbin, který prý zvyšuje chuť na sex, proto by mě zajímalo, jestli se tyto dva léky mohou kombinovat. Jinak múj zdravotní stav je dobrý, bez závažných nemocí, zhruba před půl rokem naměřené nadlimitní hodnoty tlaku-dnes v normálu, jinak dobrá kondice, kouření cca10/denně. Děkuji za odpověď Petr

Vážený pane Petře J., jste ještě hodně mladý pro úbytek přirozené vzrušivosti.Určité psychické zábrany vzniklé nesourodostí ve vztahu s partnerkou mohou přispět k problémům s dokonalou erekcí a plnohodnotným libidem, ale u vás bude dozajista hrát roli váš cévní systém nepříznivě ovlivňovaný kouřením. U mladých jedinců je právě porucha jakou vy popisujete jedním z prvních příznaků cévního postižení, nebakteriálního zánětu cévní stěny. Toto počínající onemocnění vede postupně až k téměř k uzávěru menších tepen- což je právě typické pro periferní oblast, jakou penis je. Musíte přestat kouřit, abyste dosáhl postupného zlepšování. Cialis lze sice s yohimbinem naprosto bez problémů kombinovat, ale tudy cesta nevede. Jste ještě velmi mladý- co byste bral za několik let, pokud by takto stav pokračoval?? Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

stazeni predkozky, bilá místa na kůži

Vloženo: 17.03.2011 23:10

Dobrý den, mám problém s předkožkou, kterou nemohu přetáhnout přes žalud. Dříve s tím problém nebyl ale po nějaké době už to není možné a když se o to pokouším je to dosti bolestivé. K druhému dotazu asi 2 měsíce už mám bílé místa na kůži penisu. Nikterak to nebolí ani nesvědí, ale nevypadá to dobře.

Vážený pane Honzo, fimotický předkožkový vak, který máte, vyžaduje chirurgické řešení, některý typ obřízky. Rozhodně se ohlaste co nejdříve v urologické ordinaci a požádejte o řešení. Tam vám také po přímém vyšetření zhodnotí ony bílé skvrny, které mohou být různého původu - z pouhého vašeho popisu to přesně a odpovědně určit nelze. S vysokou pravděpodobností jde o mazové žlázky, které jsou pravidelnou součástí kožního krytu penisu a šourku. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

znecitlivělý žalud

Vloženo: 15.03.2011 15:26

Dobrý den, pokusím se svůj problém co nejblíže specifikovat. Před 2 měsíci jsem prodělal infekci močové trubice, kterou jsem téměř nijak neléčil (pálení při močení, výtok). Postupně to odeznívalo (téměř úplně po asi 3 týdnech), tak jsem necítil potřebu jít k lékaři. Dnes mám problém se žaludem, kdy mám pocit že je méně citlivý než předtím a také jakýsi "změklý". Když si přejíždím předkožkou tak pociťji nízkou ciztlivost a také jakýsi pocit "horka" na žaludu (i po erekci, která také není dle mého soudu úplná a žalud je menší). Problém nepociťuji jako banalitu. Děkuji velice za odpověď.

Vážený pane Milane R., pokud jste před časem se manifestující infekci dolních močových cest neléčil, je dost pravděpodobné že přešla do latentní podoby. Zvláště hodný pozoru byl popisovaný výtok. Tento příznak ukazuje na pomezí vyšetření urologického a venerologického. Už pro tyto anamnestické problémy a ještě více kvůli popisovaným problémům současným se nemůžete vyhnout řádnému přímému odbornému vyšetření v urologické ordinaci. Urolog bude provádět nebolestivá vyšetření, není důvod se proto obávat konečně vyhledat lékařskou pomoc. Doporučení k urologickému vyšetření si vyžádejte u vašeho praktického lékaře. Do kožní (dermatovenerologické ordinace doporučení nepotřebujete. Snad ani nutné nebude, není však vyloučeno, že vás tam urolog po vyšetřeních předá. Snažte si vzpomenout co předcházelo objevení prvních potíží (zvláště nepředcházel li podezřelý pohlavní styk), to bude lékaře zajímat. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

bíle tečky

Vloženo: 15.03.2011 14:57

Dobrý den chci se zeptat ohledne bílých teček na penisu nejak sem si jich vsiml az ted poradne je to neco závažného nebo ne je jedno v jakem to mam věku díky, Tomáš

Vážený pane Tomáši, ony bélé drobné hrudky v kůži penisu,ale i šourku, jsou mazové žlázky. Jde o normální součást kožního krytu pohlavních orgánů. Nijak se tudíž neléčí, přijměte je jako normální součást svého těla. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Erekce a močení

Vloženo: 11.03.2011 10:58

Dobrý den, pane doktore, je mi 36 let a poslední 2 roky mě trápí snížená chuť na sex i kvalita erekce. Vždycky jsem byl abnormálně nadržený a mohl mít sex denně. A jednoho dne se to všechno změnilo. Léčil jsem se u dvou urologů a výsledek žádný. Dělali mi veškeré odběry z krve, moč, sperma, výtěry z močové trubice a nic tam nenašli. Podle ultrazvuku je vše taky v pořádku. Občas se stává, většinou tedy v letních měsících, že na den, dva, je to dobré, ale pak se to vrátí do tohoto stavu. Tento špatný stav já poznám i v klidu, penis je odkrvený a pomalu necitlivý, prostě i v klidu během dne vím, že je to špatné a erekce bude špatná, Poslední dobou je to dá se říct skoro denně. A hlavně jsem míval pravidelně ranní erekce, což se již stává velmi zřídka. Erekce dosáhnu, ale je nekvalitní, i když ke styku občas dostatečná. Žalud je měkký, takový nebýval, jako by nějaká gumička bránila k prokrvení a během styku erekce opadá. Tento stav je také provázen častým močením, slabým proudem, třeba i 4 krát za hodinu s pocitem neúplného vyprázdnění močového měchýře. Co se týká léků, tak jsem chvíli užíval Proviron, ale výsledek žádný. Mám prý hraniční hodnoty testosteronu a dostal jsem 6 injekci Pregnylu. V prvopočátku lehce lepší, ale už je to znovu špatné. Už trošku přestávám věřit, že to bude někdy zase jako dřív. Tak nevím, jestli mám zkusit navštívit ještě jiného urologa, jestli by se na něco přišlo čím to může být. Je mi divné, že když mám pouze nízkou hladinu testosteronu, proč mám problémy i s močení. Dle těchto příznaků mě napadá zvětšená prostata, ale třeba se mýlím.Děkuji za odpověď i za případnou radu. S pozdravem Martin.

Vážený pane Martine, váš problém bude spočívat v nedostatečném zásobení penisu okysličenou krví a tímto směrem by se měla zaměřit léčba. Netvrdím, že to tak zaručeně je, ale vaše zpráva tímto směrem ukazuje. Není vyloučeno, že sám trochu k tomu přispíváte třebas nesprávnou životosprávou (málo pohybu na zdravém vzduchu- aktivní odpočinek), nedostatečným spánkem či zvýšeným pracovním vypětím a stresy, kouřením, ev přemírou alkoholu a pod. Celou situaci by měl s vámi rozebrat a začít vás léčit specializovaný urolog- androlog. Takovéto poradny bývají při větších urologických zařízeních, anebo v soukromém sektoru, jako na př. ON CLINIC v Praze a v Brně (t.800 132 876) Časté močení může být i vinou celkové neurotizace a nespokojenosti s neměnným stavem. Androlog bývá již zkušený urolog a i tuto otázku je schopen řešit v rámci celkové léčby. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Ony bíle tečky

Vloženo: 08.03.2011 15:47

Dobrý den, viděl jsem, že jste zmiňoval bíle tečky na penisu a varlatech, ale nikde jsem nenašel jak se jich zbavit Děkuji

Milý Adame, malé bělavé hrudky v kůži penisu a šourku jsou mazové žlázky, přirozená součást kožního krytu v této lokalizaci. Nijak se neléčí. Ničemu nevadí a je třeba si na ně zvyknout, jako na přirozenou součást svého těla. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

boule nad penisem

Vloženo: 08.03.2011 15:21

Dobrý den, asi předevčírem se mi nad penisem v ochlupení udělala tvrdá boule, která na dotek bolí..., pohlavní styk sem ještě neměl takže z toho to být nemůže. Mám celkem obavy, jestli to není nic vážného, je třeba možné že je to způsobeno masturbací? Poradte mi prosím co s tím mám dělat. Děkuju za odpověď.

Milý Alexi, velmi pravděpodobně půjde o zanícenou žlázu, v lokalizaci ochlupení je jich mnoho- mazové i potní. Nepíšeš ovšem zda je povrch zarudlý. Pokud tam není dobře vidět, pak je lépe místo zbavit chlupů- oholit. Na dotyčné (zvláště na povrchu zaarudlé) místo lze přikládat teplé obkladky k urychlení procesu, ale může se také dávat obklad alkoholový (čistý líh či třeba slivovice) anebo natírat místo jodovou tinkturou. Nemělo by to být nic vážného, rozhodně to nesouvisí s masturbacemi. Pokud se však stav nezačne během několika málo dní upravovat, budeš muset zajít na prohlídku (případně léčení) do chirurgické ordinace. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

pálení žaludu atd

Vloženo: 01.03.2011 13:11

Dobrý den, pane doktore, už několik let mne trápí pálení žaludu. Bez ohledu na sexuální aktivitu je intenzita pálení víceméně stále stejná, takže původ tohoto jevu není mechanický. Zvláštní je, že se to projevuje převážně na pravé straně žaludu (ikdyž se tento pocit občas různě přesouvá). Opticky nic zvláštního vidět není, jen občasné celkové zarudnutí. V době, kdy tento problém začal (tedy asi před 5 lety) jsem si z legrace počmáral žalud lihovým fixem, následně se mi na něm objevily červené tečky, které ale rychle zmizely (ovšem nevím, jestli to s tím může mít nějakou souvislost). Tehdy se nemohlo jednat ani o žádnou pohl. nemoc, neboť jsem v té době ještě neměl pohl. styk. Navštívil jsem několik lékařů, kteří nepotvrdili kvasink. onemocnění ani nález v moči a vždy mě poslali domů, bez jednoznačné diagnózy. Canesten nebo Clotrimazol ani jiné masti nezabraly. Mýdlo v těchto místech nepoužívám. Zároveň k tomu se časem přidal další problém, zde již mnohokrát zmiňováné nažloutlé sperma obsahující sraženiny. Našel jsem v nějaké internet. diskuzi, že problém může být způsoben cévou, která tlačí na nějakou část varlat (či tak nějak). Napadlo mne, jestli ono pálení a tento další problém nemohou mít společný původ. Jsem už dost zoufalý, protože pálení bývá často tak nesnesitelné, že nemohu ani usnout. Zároveň si nejsem jistý, jestli tím můžu někoho nakazit při pohl. styku. Moc Vám děkuju

Vážený pane Jakube, popisovaný problém pálení v žaludu se při normálních nálezech na orgánech dolní části močopohlavního traktu (zvláště prostaty), nejeví jako problém urologie. Projekce orgánových bolestí do převážně jedné části žaludu může však vycházet ze změn v páteřním kanále, proto bych doporučoval provedení podrobného neurologického vyšetření. Zabarvení ejakulátu spermatu do žlutava samo o sobě nic neznamená, stejně tak sraženiny v ejakulátu, které jsou častým jevem a za působení pokojové teploty a vzduchu po nějaké době zkapalní jako celý ejakulát. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Předčasná ejakulace

Vloženo: 27.02.2011 17:05

Dobrý den pane doktore, trápí mě předčasná ejakulace. Při pohlavním styku (a nejen při něm) mám vyvrcholení max. do jedné minuty... Velice mě to trápí. Mohl byste mi prosím poradit, co s tím? Děkuji za odpověď.

Vážený pane Karle, zvýšenou citlivost spočívající v předčasné ejakulaci ( a u vás o ni skutečně podfle časového údaje jde) je dobré začít léčit ještě v mladém věku, neboť se může zafixovat při neléčení na trvalý proces. Osvědčuje se kombinace znecitlivění žaludu a oblasti uzdičky znecitlivujícím gelem (může předepsat kterýkoli lékař) s léčivy, které však předepisuje již odborný lékař- urolog, androlog, případně sexuolog. Většinou se začíná pouhým znecitlivěním (mesocain gel) vetřením asi 5-10 minut před stykem. Výsledky jsou někdy dobré, kde to nestačí je třeba vyhledat odbornou ambulanci. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Bradavice nebo strup?

Vloženo: 27.02.2011 14:39

Dobrý den,jak se pozná v intimních místech zda jde o strup nebo bradavici? Děkuji

Milý Jaroslave, stroupek se vytváří v místě po předchozím poranění, byť jen povrchním (oděrka), zatím co bradavice je ponejvíce virového původu a přenáší se místním kontaktem- obyčejně pohlavním stykem s postiženou osobou. Sám budeš nejlépe vědět o tom co předcházelo vytvoření onoho útvaru. V případě nejistoty zajdi do kožní ambulance k vyšetření a léčení. Jedině přímé vyšetření, nejlépe kožním odborníkem, může stanovit přesnou diagnószu a tím také úspěšné vyléčení, tedy odstranění problému. Do kožní ambulance doporučení od svého praktického (dětského) lékaře nepotřebuješ. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 171-180 z 2 035 dotazů.