Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Stoupání horečky po extrakci zubu

Vloženo: 09.07.2016 17:51

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o radu. Manžel měl velký zánět v zubu a tak jsme dnes dopoledne skončili na zubní pohotovosti, kde mu po umrtvení zub vytrhli a zbavili ho dvou váčků plných hnisu. Poté, co jsme dorazili domů měl manžel teplotu 37, 7 a s každým dalším měřením teplota stoupá. Nyní má 38, 4. Dávám mu obklady na hlavu, srdíčko a teď i zábal na nohy. Měl Valetol a teď Ibalgin. Stěžuje si na velkou horkost v ráně, pokud přestane chladit tvář a na bolest nohou. Prosím, poraďte, co by mohlo pomoci a v horším případě do jaké horečky mám čekat než bych měla zavolat záchranku? Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den! S pozdravem Aneta Voldánová

Vážená paní Aneto, zubní váčky jsou zdrojem infekce, často nejen místní- ale i pro celé tělo. Není proto divu, že manželovi teplota i po dstranění zubu , vyčistění ložiska a drenáži váčku stále drží, event. i stoupá. Zarážející jsou bolesti v dolní končetině. Proto byste měli vyhledat zubní pohotovost (stomatologickou kliniku) k objasnění situace. Není vyloučeno, že pan manžel bude muset brát antibiotika. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda, urolog a androlog

Krvaceni

Vloženo: 08.07.2016 22:25

Dobrý den,je mi 15 let a už asi měsíc (v kuse!!!) mě trápí taková zvláštní menstruace. První pohlavní styk už mám za sebou. Četla jsem na internetu,že by to mohl být zánět vaječníků,což mě vyděsilo. Prý se to šíří infekcí,což je divný,protože kluk,který mě odpanil byl také panic. Bojím se,co by to mohlo být. Když jsem se šla teď v týdnu koupat do bazénu a vzala si tampón,krev byla jen na úplné špičce,jako kdyby šla krev jen z těch vaječníků a bylo ji malinko. Hrozně se bojím,prosím,poraďte.

Milá Mayo, těžko mně, jako urologovi, stanovit přesný původ tvých potíží. K tomu bude třeba odborné, tedy gynekologické posouzení. Budeš muset co nejdřív vyhledat fynekologickou ordinaci a svěřit se lékaři i s anamnestickými podrobnosmi. O přenosu nějaké nemoci od panice uvažuješ správně jako o nejspíš negativním vlivu.. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Neplodnost ženy při styku s větším penisem.

Vloženo: 01.07.2016 11:24

Dobrý den, je mi 15 let jsem vysoká 158 cm(moje hloubka je možná 15 cm, netuším, možná i méně) můj kluk má taktéž 15 let. Penis má hrubí, dlouhý 23+cm (záleží jak kdy někdy i 26 cm) Je možná neplodnost? Každým sexem mám tlak v podbřišku a někdy při polohách s hlubokým průnikem v pravém vaječníku cítím bodavou bolest, někdy je to srovnatelné s menstruací(někdy i horší..) Už třikrát jsem po "tomhle" špinila, nebo odtékala troška krve.. Jsme spolu 6 měsíců (tak dlouho máme i pohl. styk) Každým měsícem mám silnější, bolestivější, delší a agresivnější menstruaci, někdy nemůžu ani stát a spát. Ještě mám jednu otázku, když se v budocnu pokusíme o dítě, je nějaka pravděpodobnost, (když jde tak hluboko) že by náš sex mohl vyvolat potrat? Nebo plodu nějak ublížit? Předem moc moc děkuji za odpověď

Milá Hano, při pohlavním styku hraje nepochybně roli také přirozená vybavenost pohlavních orgánů obou partnerů. Přiliš dlouhý penis nemůže být rozhodně zaváděn násilím do pochvy, která je o polovinu kratší (tak jak je to ve vašem případě). Hlavička penisu tak naráží na děložní čípek a může vyprovokovat reakci stahů dělohy a drobnými zraněními i nežádoucí krvácení a bolesti. Z takového styku nemůže mít žena žádný zvláštní požitek- a jsou známy i případy, že po takové zkušenosti některé ženy zanevřou na pohlavní styk vůbec. Odborně se tomu říká dyspareunie. Gynekologové či sexuologové radí, aby muž byl obzvláště ohleduplný a zaváděl penis jen tak, aby byl zaveden žalud a několik málo centimetrů za ním. To ve vašem případě znamená, abyse asi 15 cm hoch nezaváděko vůbec. Nevím zda svého mládence k tomu přesvědčíte. Jedna cesta je styk vis a tergo, lidově zezadu, ale i zde musí být ohleduplnost na místě- při prvích bolestivých pocitech musíte dát pokyny... Pokud se nepodaří mladého bujarého hřebce zkrotit, je lépe se rozejít. A ještě: měla byste zajít ne gynekologickou prohlídku - ke zjištění, zda byste neměla nějakou dobu k poléčení nastalých změn v pochvě třeba sex zcela vynechat. S obavou ohrožení těhotenství souložemi typu, který popisujete. máte zcela pravdu. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

léky na tlak a erekce

Vloženo: 14.06.2016 20:45

Dobrý den, manžel už dlouhé roky bere léky na vysoký tlak- poslední tři roky Triplixam a Bisoprol. Víme, že léky na tlak erekci zhoršují, ale posledních šest měsíců se tento problém rapidně zhoršil. Manžel erekci takřka nemá nebo mírně a nemůže mít při styku ani vyvrcholení. Přitom byl celé roky zvyklý na styk denně, později několikrát týdně. Myslel si, že je to přechodné, ale nyní už zašel za svým obvodním lékařem (myslel si, že by byla možná např. nějaká "tabletka" dvakrát měsíčně, která by nám pomohla z nejhoršího). Nebo nás napadlo vyměnit léky. Pan doktor ale manželovi řekl, že se s tím nedá nic dělat a bude si muset zvyknout. Každé léky prý mají vedlejší účinky, léky na tlak takovéto a tak ať se s tím smíří. Manžel nemá nadváhu, pohybuje se, je zvyklý fyzicky pracovat. Je to pro nás nepříjemná situace, sex k našemu vztahu patří a oba máme strach, jak to bude dál. Mockrát Vám děkujeme za jakoukoliv radu.

Vážená paní Kateřino K., situace, kterou popisujete, bude vyžadovat vyjádření internisty, které vyplyne nejspíš až na základě kontrolního vyšetření- se zaměřením především na cévní systém. Samotná hypertenzní nemoc postupné změny na tepenném systému přináší, vliv některých léků, zvláště dlouhodobě užívaných je rovněž ve hře. Internista musí také zvážit zda lze zatížit srdečně-cévní systém užitím léčiv pro podporu erekce. Z hlediska andrologie totiž někdy stačí k nastartování erekcí- a tudíž i obnovení sebedůvěry, krátkodobé užívání Viagry či podobného léčiva. Poněvadž podrobnosti o celkovém zdravotním stavu vašeho pana mažela, včetně věkové kategorie, neznám, bude podstatné vyjádření cévního vyšetření a názoru kardiologa, urolog, resp.specializovaný androlog pak může léčbu poruchy či ztráty schopnosti erekcí, vzít do své péče. Andrologické poradny jsou při všech větších urologických zařízeních (klinikách). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Co považovat za poruchu erekce

Vloženo: 02.09.2015 10:27

Dobrý den, všude se píše, že problémy s erekcí mohou signalizovat cévní problémy. Zajímá mne, co se ještě považuje za normální stav a co už lze označit za problém s erekcí, který bych měl preventivně řešit. Mám sedavé zaměstnání, 46 let, jsem bez zdravotních komplikací, ale připouštím vyšší míru stresu. Občas nemám naprosto dostatečnou erekci, ale přisuzuji to únavě. Pokud jsem uvolněný, nemívám s erekcí problém. Občas mám ranní erekce a u případné mastrubace problém s erekcí nemívám. 2 a skleničky alkoholu už mne obvykle ovlivní natolik, že erekce dosáhnu jen těžko. Nekouřím, piju střídmě. Je to ještě v pořádku nebo se tím mám nějak zabývat?

Vážený pane Petře, schopnost erekce penisu se s přibývajícím věkem stále více individuálně liší.Objektivní průměrnou kvalitu erekce, ze všech možných hledisek, lze stanovit jen obtížně, spíš tedy jen v hrubých rysech. Sedavé zaměstnání, stresy, dlouhotrvající vztah a nakonec i věk po 45-50 roce , jsou momenty, které přirozeně vedou k určitému snížení libida, tudíž i následně přímo erekce. Nepopisujete nic neobvyklého. Máte-li dokonce však i ranní erekce, byť občasné, vypadá to na kvalitní prokrvení pánevní oblasti. Určitě vámi popisovaná situace neukazuje na závažnější srdečně-cévní problémy. Snad byste měl do pravidelného programu zařadit procházky na zdravá¨ém vzduchu, občasné cvičení či reakreační sprtování. Při závažnějších poruchách erekce je však pořeba vyhledat andrologickou poradnu (při urologických klinikách), kde lze objektivními měřeními situaci odborně posoudit- a případně nasadit léčbu. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

zlute sperma

Vloženo: 30.08.2015 14:23

Dobry den.Uz asi druhy tyden mam zlute sperma. Ze zacatku je bile potom az zlute. Ejakulaci mam pravidelnou a potize s mocenim nemam . Jim zdrave a pravidelne sportuji. Sex mam pauze se svou partnerkou tak se chci zeptat kde mam zajit nebo co delat. Momentalne uzivam tribooster biotech. Dekuji za radu

Vážený pane Martine, zabarvení ejakulátu spermatu může být od barvy ředěného mléka přes výrazně smetanovou- od bílé po téměř béžovou. Závisí to na hustotě, ta je přímo závislá na častosti ejakulacíú, ale také na správné činnosti varletního systému, činnosti prostaty a semenných váčků. Výrazněji žluté zabarvení může znamenat přítomnost infekce (nejčastěji v souvislosti s kapavkou), Máte-li však počátek ejakulátu mléčně zbarvený a teprve pak přechází do žlutava, bude to nejspíš znamenat překrvení druhé části cesty spermatu, tedy možné překvení prostaty. K němu dochází při dlouhém sezení, při prochlazení pánevních orgánů, ale také při příliš častých orgasmech provázených ejakulacemi spermatu. Nelze vyloučit ani podráždění zaviněné užíváním anabolického přípravku. Doporučuji tedy snížit častost pohlavních vzrušení a vynechávku preparátu tribooster. O zánět s vysokou pravděpodobností nejde. Pokud však při zachování výše uvedených opatření budete nadále pozorovat výraznějí žlutavé zabarvení ejakulátu, pak požádejte svého praktického lékaře o doporučení k urologickému vyšetření. Jen pro jistotu se můžete dotázat své partnerky, je-li po stránce gynekologické naprosto v pořádku.To samozřejmě velmi takticky. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Problém ze sexuálního styku

Vloženo: 14.07.2015 23:37

Dobrý den, Chci se zeptat před 2ma dny jsem měl sexuální styk s neznámou osobou.. bohužel jsem byl opilý a styk byl nechráněný. jediné z čeho mám strach je nemoc. Dá se nějak zjistit pohlavní nemoc a nějak vyšetřit ?

Vážený pane Radoslave, za předpokladu, že neznámá osoba byla žena, bývá nejčastější přenosnou nemocí stále kapavka. V takovém případě byste již nyní nepochybně pozoroval nažloutlý výtok z močové trubice a zároveň i mírné bolesti v ní- ať už v klidu či při ( a nejvíc po) močení. Často se vyskytují i některé jiné nemoci přenosné pohlavním stykem, nejčastěji způsobené mikroby chlamydiemi, případně mykoplasma či ureaplasma. Zde se nevyskytuje výtok, ale dráždění močové trubice, případně i zarudnutí zevního ústí na žaludu. Vyloučit ovšem nelze ani syfylis, ten by zatím zřetelné příznaky nepřinášel. Býval u nás naprosto vzácný, ale se zvýšenou migrací obyvatelstva, zvláště ze zahraničí, se opět vyskytuje. Poměrně banální je přenos poševních mykóz.Většinou u muže hynou,nebo se neprojeví, vyloučit je však nejde. Způsobují záněty předkožkového vaku. Samozřejmě jsem vás výše uvedeným výčtem nejčastějších postižení nijak neuklidnil. Pokud nemáte svědění, pálení či výtok z močové trubice, můžete mít vcelku klid. Pokud přesto byste měl i nadále větší obavy (a nemůžete již zjistit něco o oné osobě), obraťte se na lékaře v ordinaci dermatovenerologie (kožní a pohlavní nemoci). Tam vám provedou příslušné testy, doporučení od svého praktického lékaře do této ordinace nepotřebujete. Ještě douška: noste v kapse kondomy. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Priusnice a plodnost

Vloženo: 01.07.2015 22:17

Dobry den, mam pritelkyni(19), jejiz bratr(13) ve skole chytil priusnice. Jsou spolu v neustalem kontaktu. Doktorka rikala, ze v mojem veku (20) priusnice mohou zpusobit pri komplikacich u muzu impotenci. Jeji bratr ma priusnice jiz tyden a pritelkyne si nechala vzit pred 2ma dny krev a je zcela zdrava. Chtel bych se zeptat (muzete-li mi s timto problemem pomoct) jestli jsou nase obavy prehnane a muzeme normalne zit. Popripade jak dlouho je od projeveni nakazy infekcni. Predem dekuji.

Vážený pane Martine, ve zcela vzácných případech ještě dnes, při současném stavu lékařské vědy, může u chlapců při příušnicích vzniknout zánět varlat. Podotýkám, že jde o naprostou výjimku. Inkubační doba je 20 dní. Pokud je pacientova sestra- vaše přítelkyně opatrná ve styku s bratrem. a je navíc lékařsky kontrolována, žádné nebezpečí vám nehrozí. Zdraví MUDr. Rudof Vévoda

Nateklý penis po masturbaci

Vloženo: 18.06.2015 00:59

Asi před hodinou jsem masturboval. Po chvili mi trochu natekl penis pod žaludem. Na dotyk to lehounce bolí. Není to akutní ?

Milý Jaroslave H., je možné, že při masturbaci se může narušit drobná lymfatická cévka, která pak přechodný mírný otok předkožkového vaku způsobí. Taková situace nastává nejčastěji v oblasti uzdičky, hlavně pokud je uzdička poněkud kratší. a je požit intenzivní stisk při samotné manipulaci. Rozhodně nejde o nic vážného- pokud lze lehce předkožku přes žalud přetáhnout. Kdyby to však nešlo, jde skutečně o stav akutní, který vyžaduje pomoc chirurga či urologa. Většinou lehký otok postupně vymizí bez jakékoli léčby, lze použít i studený obklad, ale nutné to není. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

sperma

Vloženo: 09.06.2015 13:19

Dobrý den mám takový dotaz můj manžel má takový divné sperma je to takové bíložluté a a takové rítké je to normální ptám se protož jsem v 8 měsíci těhotenství a bojím se aby to nedelalo nejaký problém a pochybuju že ho dotáhnu doktorovi co to může být děkuji za odpověď

Vážená paní Marcelo, ejakulát spermatu může mít více odstínů. Od slonově bělavé k lehce okrové až lehce nažloutnlé barvě je vcelku normální rejstřík barev. Patologický je výrazně žlutá či růžová až do ruda zabarvené sperma. Takové výrazně žluté ovšem také poněkud nepříjemně zapáchá- v takovém případě je třeba jít ke kožnímu lékaři (dermatovenerologovi) na vyšetření, neboť sám muž, ale i partnerka (partnerky?), může mít dosti nepříjemné následky. Hustota ejakulátu spermatu se liší podle podílu prostatického sekretu- při dosti vazkém, řídkém a sklovitém ejakulátu je prostatický sekret v převaze nad obsahem spermií, což bývá při hodně častém výronu semennné tekutiny. Je to dáno zráním spermií, které se -na rozdíl od sekretu prostatických žlázek- tvoří pomaleji. Podle všeho se zdá, že o nic závažnějšího u vašeho manžela nepůjde. Bylo by ovšem dobré vědět, zda nemá nějaké potíže (bolesti na hrázi, výtok z močové trubice, bolestivost v močové trubici při močení nebo ejakulaci spermatu...). V takovém případě k lékař musí. Na kožní ambulanci nepotřebuje doporučení od praktického lékaře, Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 41-50 z 2 035 dotazů.