Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

proplacení operace horních víček

Vloženo: 26.09.2014 08:27

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká proplacení operace horních víček. Je mi 33 let, po porodu mi kleslo jedno horní víčko, existuje prosím možnost, že by mi operaci proplatila pojišťovna? Děkuji. S pozdravem. Svobodová

Vážená paní Romano S., indikaci operace víček může dát jen odborník očního lékařství na základě vyšetření příslušným přístrojem, jehož záznam spolu s žádostí o provedení výkonu ze zdravotní indikace předložíte své zdravotní pojišťovně, Za splnění této podmínky bude operace provedena a účtována zdravotní pojišťovně. Pokud si chcete nechat provést operaci víček jen z kosmetických důvodů (bez indikace oftalmologa) proplatíte plnou úhradu operace zařízení, které vám zákrok provede. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

očkování proti encefalitidě

Vloženo: 11.08.2014 23:02

Dobrý den, přesně před rokem jsem utrpěla difuzní axonální poranění mozku, byla jsem v kómatu atd. ale už jsem více než půl roku v pohodě, dělám všechno a chtěla jsem se nechat přeočkovat proti klíšťové encefalitidě (asi druhé přeočkování) a paní doktorka mi řekla, že po mém úrazu to nepřichází v úvahu. Zaskočilo mě to a ptala jsem se i jiných známých-lékařů proč, ale nevěděli. Jde mi o to, abych zase nemusela dostat 3 injekce a abych se přes rok nemusela klíšťat bát, protože se často vyskytuji v přírodě. Děkuji S

Vážená sůečno Simono, jjakýmsi nedopatřením jste se ocitla v urologicko-andrologické sekci dotazů. Jinak řečeno, nemohu ze své odbornosti vám na daný dotaz dát seriózní odpověď. Konzultujte nejlépe odborníka v neurologii, kdteý zná stav vaší mozkově -nervové soustavy. Teprve ten, kdo do podrobna zná vaši zdravotní sotuaci vám může odpověď dát. Možmná i na příslušném internetovém neurologickém serveru, spíš však odpověď hledejte u svého neurologa. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

stopoření

Vloženo: 11.08.2014 12:17

Dobrý den, chtel bych se zeptat vždy když se mi penis stopoří tak mi nejde pretahnou prez žalud. Proč??? Děkuji za odpoved

MilýJaroslave, nemožnost přetažení předkožkového vaku přes žalud při stopoření penisu je příznak zůžení překožky neboli fimózy. Může jít někdy i o krátkou uzdičku. Jsi ve věku prudkého pohlavního dospívání a proto je třeba situaci řešit. To může jen odborník v urologické ordinaci. Měl bys požádat svého praktické (dětského a dorostového) lékaře o poukaz k odbornému vyšetření na urologii. Pravděpodobnost konzervativního (neoperačního ) řešení je dost malá, dost možná tě čeká malý kosmetický zákrok na předkožce (některý typ obřízky) anebo na uzdičce. Neboj se toho, pro tvůj budoucí pohlavní život je úprava současného stavu nesmírně důležitá. Zdraví MUDr. Rudolf Vévda

stoporeni

Vloženo: 26.07.2014 20:58

kdyř mi to dela bez kondomu tak stoji jak svička. Ale jak mi nasadí kondom behom par sekun spastne a už ho nepostavy. ani když ho da dolu.Nepijem a ani nekouřim.Včem je pak problem ?

Vážený pane Majo, ve vašem případě jde nejspíš o omezení přímého kontaktu citlivých míst v oblasti žaludu a uzdičky, které jsou při zakrytí kondomem méně drážděny. Po domluvě s partnerkou byste měli používat jiné způsoby antikoncepce- možná nejlépe po poradě vaší partnerky s jejím gynekologem. Zdravé MUDr. Rudolf Vévoda

štipani vaginy me pritelkyne

Vloženo: 25.07.2014 14:58

Dobry den chtel sem se prosim vas zeptat mam pritelkyni pres rok a od te doby co spolu spime tak casto miva problemy ze ji stipe vagina nebo boli a na gynegologii uz byla mela zanet tak se to vylecilo ale jak sme se milovali tak po nejake dobe taky si stezovala ze ji stipe nebo boli vagina prosim o radu dekuji moc

Vážený pane Tomáši, vysvětlení pro opakované potíže vaší partnerky může být více. Poševní zánět, který prodělala se jistě může navracet. Jde o to, zda jeho příčina nesouvisí s vašimi intimnímu styky. Gynekolog by měl určit, zda jde o zánět způsobený mikroby, anebo zda jde o alergickou reakci. Vy byste měl, v případě, že nepoužíváte ochranu (kondom) mít penis vždy uzmytý (včetně vymytí předkožkového vaku)- k tomu ovšem užívejte jen dětské mýdlo, nikoli mýdla parfémovaná. Tak vyloučíte přenos baktérií. Alergickou reakci může v ojedinělých případech způsobit i i výron semene do pochvy (vzácně). V případě, že používáte kondom, může jít zase o alergickou reakci, zvláště jde-li o kondom s povrchvou vrstvou zvlhčovacího media. Pokud by gynekolog vaší partnerky nestanovil a neléčil příčinu, připadá v úvahu i bakteeriální vyšetření vašeho ejakulátu- pokud tedy nepožíváte zásadně kondom. Situaci však stejně musí řešit odborník v gynekologii. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Slabší erekce

Vloženo: 12.05.2014 07:42

Vážený pane doktore, s manželkou mám pohlavní styk 1 - 2x týdně. V poslední době však dost často po zavedení penisu dojde k ochabnutí erekce a tím k ukončení styku. Jsem si vědom, že určitou roli v tom sehrává můj věk ( 68 let ), určitá nadváha a užívané léky. Léčím se celkem úspěšně na: a) vysoký tlak ( Cynt, Lozap a cca 1/2 Rivocor ) b) zvětšenou prostatu a vyšší močové reziduum ( 50 - 70 ml ) - ráno Finex, večer Kornam Dovoluji si Vás požádat o radu, které volně dostupné léky by mohly odstranit mé problémy s erekcí a nebyly k kolizi s léčbou vysokého tlaku a prostaty. Děkuji.

Vážený pane Antoníne J., volně dostupné pomocné léčivé prostředky (nejde o léky, tyto potravní doplňky neschvaluje SÚKL, ale úřednci ministerstva zemědělství) se v drtivé většině jako trvalejší podpora erekce penisu neosvědčují. Účinná látka je v nich obsažena v takovém množství, aby nemohla mít žádné podstatnější vedlejší účinky. Těmto prostředkům se sice dělá značná reklama, ale naše pozorování jejich účinnost zcela zpochybňuje (nepočítá-li se psychický moment (víra v účinek), ale i ten funguje jednou či dvakrát... Je jistě možné, aby vám váš lékař předepsal lék skiutečně účinný. Přesto, že v seznamu vámi udávaných užívaných léků není žádný s absolutní kontaindikací, doporučoval bych ve vašem případě konzultovat situaci s vašim ošetřujícím internistou. Ten totiž by měl nejlépe posoudit situaci vzhledem ke stavu vašeho oběhového systému. Stárnutí bohužel poruchu, jakou uvádíte, přináší a nyní by mělo jít i o oboustranné partnerské pochopení, že sexuální aktivity jsou na ústupu- a že mohou nabývat jiné podoby. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Porucha erekce

Vloženo: 03.04.2014 00:19

Dobrý den. Svou první přítelkyni jsem měl ve 24 letech. První pokusy o sex trvaly cca 4 měsíce nekonečného zkoušení, kdy se mi ne a ne povést styk z důvodů zmenšování mé erekce před zavedením. Po těch 4 měsících to začalo jít a po půl roce už to šlo bez problémů. Vztah poté trval ještě 6 let a po celých těch 6 let jsem neměl jediný problém. Sám jsem po ukončení vztahu byl asi 2 měsíce. Nyní mám 7 měsíců novou partnerku. Vídáme se jen o víkendech a to ne vždy pravidelně. Problém mám stejný jako u první partnerky na začátku (erekci ztratím před zavedením do pochvy nebo těsně po tom) akorát s tím, že už je to 7 měsíců a má stávající partnerka už je z mých neúspěchů velmi nervózní a to mi do dalších pokusů nepřidává na psychice, spíš naopak. Jinak si ve všech oblastech života moc rozumíme, jen ten sex nám nejde. Moc ji miluji a nechci ji ztratit kvůli tomu, že si o mě bude myslet, že jsem celoživotní impotent. Několik víkendů jsem bral sildenafil (Olvion, Camagra) a s ním jsou pokusy tak 50:50 úspěšné. Ale má přítelkyně mi řekla, že by chtěla prožívat i nezávazný sex a ne jen ten tabletkový a to ne vždy úspěšný. Na krevních a močových testech jsem byl. Mám velmi lehce zvýšený cukr, lehce zvýšený tlak, lehce zvýšenou štítnou žlázu a velmi lehce zvýšený cholesterol, to mi řekla má paní doktorka. To snad nebude příčinou. Neberu žádné léky ani drogy, nekouřím, alkohol piju 1x týdně. Noční erekce mám, ráno někdy i 15 minut. Při masturbaci si erekci navodím a udržím i 15 minut až do ejakulace. Gay nejsem, to vím určitě. Myslíte, že mám vyhledat sexuologa nebo ještě zkusit promluvit s partnerkou a můj nejspíše psychický blok překonat přes sildenafil a nebo třeba vyzkoušet Cialis?

Vážený pane Alexandře, váš problém bude spíš psychický- máte pravděpodobně zafixovány původní problémy s intimním stykem s první partenrkou. Bez podrobnější anamnézy to půjde asi hůř rozluštit. Možná by vám v tomto novém vztahu prospělo být spolu častěji než jednou za týden či více týdnů o víkendu.. Vaše partnerka to nepřímo intuitivně říká v tom, že by si přála spontánní sex bez příprav a termínování smluvenou schůzkou jednou za čas. Vy se pak logicky příliš soustředíte na to co přijde- " a zase nevyjde.." Co třeba společná dovolená? Pořádně se unavit výšlapem do kopcovitých lesů. Pak padnete únavou a v závěru odpočinku nastane erekce a společná touha po spojení.. Možná vám osobně schází i více pohybu na čerstvém vzduchu- a hlavně větší sebevědomí a sebedůvěra.. Někdy je lépe se odblokovat trochou alkoholu, než si zvykat na podporu léky jako je Viagra, Cialis a pod. Většina sexuologů i andrologů by vám poradila k získání nastartování některý z arsenálu výše jmenovaných léčiv. To může být, ale nepomůže to ke spontaneitě pohlavního styku. Po užití léku si totiž hlídate časové rozmezí působnosti léku a to ne vždy konvenuje s oboustrannou náladou pro intimní styk atd. Neopmůže-li vám třeba ta společná dovolená či lehká alkoholová špička, zkuste Cialis. Pak už při případném neúspěchu ale určitě k odbornoé pomoci v andrologické poradně (při každé urologické klinice či v soukromém sektoru), případně na sexuologii. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

:D

Vloženo: 20.03.2014 13:27

no dobře, ale co ta ostuda ?:D

Milý pane Martine, žádný dotaz nadepsaný"D" a podepsaný Martinem, 18 roků, jsem neodpovídal. Nejspíš jste si spletl server impotence s jiným internetovým serverem. Zdraví MUDr..Rudolf Vévoda

Boule u kořene penisu

Vloženo: 16.03.2014 09:54

Dobrý den, chtěl bych se zeptat asi před měsícem mě začal silně bolet penis-nejčastěji při erekci.po nejake dobe jsem si vsiml ze u korene penisu z vrchu(z meho pohledu) je mala boulicka cca pul centimetru-ale po zmacknuti boule zmizí jakoby v ni byla tekutina a ja ji vymackl, pote bolest zmizí. ale posledni dobou je to castejsi a skoro pri kazde erekci musim boulicku mackat.navic uz mam pocit ze je tam jedna mala boulicka ktera nejde zmacknout - nevim muze to byt jen neco normaního treba jen plaším -predem dekuji za odpoved.

Vážený pane Petře, nelze s jistotou určit o jaký útvar se u vás jedná. V této oblasti se může vyskytnout retenční mazová nebo potní žláza (ucpaný vývod), případně tukový nádorek (nezhoubný), ale ty nebývají bolestivé na pohmat. Budete muset zajít do urologické ambulance k místnímu vyšetření- teprve tak lze odpovědně posoudit příčinu vašeho problému: a případně ho léčit. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

boule nad penisem

Vloženo: 06.03.2014 20:43

Dobrý den, v oblasti ochlupení nad penisem se mi udělala na pravé straně boule, která nijak nebolí na dotek ani při ostatních činnostech. Jde ale zatlačit a při zpevnění břicha opět vyleze. Mám strach, aby to nebylo něco vážného. Předem děkuji za odpověď.

Milý Adame, popisovaná oblast je bohatě zásobena potními i mazovými žlázkami. Stává se občas že se vývod někeré takové žlázky ucpe a nahromaděný obsah tvořícího se obsahu vytvoří pak podobnou podkožní kuličku (bouličku). To bude s nejvyšší pravděpodobností i tvůj případ. Nejde tedy o nic závažného. Věršinou se po čase "špuntík" spontánně uvolní a stav se normalizuje. To se stává třeba po teplé koupeli či sprše. Není tedy nutno s takovýmto stavem nic dělat a tudíž ani jít na lékařskou prohlídku- i kdyby ke samovolnému uvolnění obsahu nedošlo. Výjimkou by bylo, kdyby se obsah významněji zvětšoval anebo byl zanícený (zarudnutí na povchu kůže a bolestivost útvaru). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 61-70 z 2 035 dotazů.