Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

erekce

Vloženo: 28.02.2014 19:26

dobrý den chtel by se zeptat jestli když mám již deset let kardiostimulator pro poruchu av blokáda 3 stupne mužu brát nějaké leky na podporu erekce kvuli stresu a pracovnímu vytížení mam očas problém děkuji za odpověd

Vážený pane Libore, léky a běžně prodávané prostředky pro podporu erekce nijak významněji nezvyšují krevní tlak a ani jinak nejsou žádné závažnější důvody, které by při vašem udávaném zdravotním stavu nedovolovaly jejich užití.. Jistě víte, že je asi užitečnější pracovní vytížení kompenzovat dostatkem pohybu na zdravém vzduchu a vůbec aktivním odpočinkem, pasivní odpočinek (dostatek spánku) nevyjímaje. Rozumná životospráva, bez kouření a přemíry alkoholu je asi samozřejmostí. Jste ještě velmi mlád na to, abyste si zvykal na pravidelnější podporu erekce léčivy, vyjímečně je jejich užití jistě možné. Pokud by vám skutečně erekce zásadnějším způsobem vázla či selhávala, nechejte se podrobněji vyšetřit v ordinaci internisty a posléze případně ve specializované ambulanci andrologické, která bývá při větších urologických zařízeních. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Karunkula

Vloženo: 27.02.2014 07:56

Dobrý den pane doktore, na jiném webu jste před nedávnem radil jedné ženě s problémem karunkulou. Je mi 30 let a už rok trpím stejným problémem. Má gynekoložka to neřeší-je to prý normální, ale já už začínám trpět i psychicky. Už jsem Vám chtěla napsat před časem, ale pak jsem si řekla, že počkám půl roku a třeba se to vyřeší samo. Samozřejmě se nic nevyřešilo. Můj problém přičítám neustálým bojem s kvasinkami různými krémy. Problém s kvasinkami jsem vyřešila a už rok jsem bez nich, ale karunkula je stále velká. Jedné ženě jste doporučoval nedráždivou adstringentní mast-když jsem tento pojem řekla v lékarně-nevěděli co to znamená. Mohl by jste mi doporučit jmenovitě nějaký preparát, aby na mě zase v lékárně nedívaly, jako na hysterku, co zase něco vyčetla na internetu. Děkuji moc za radu. Kristýna

Vážená paní (slečno) Kristýno, pokud karunkula nemizí a dokonce se zvětšuje lze zvážit její odstranění. Od lapisování se většinou již upouští, řešení provádějí chirurgicky jen některá urologická pracoviště, obyčejně při lůžkových zařízeních (ambulance klinik, v Brně i urologie v Úrazové nemocnici). Případné aplikace nějakých preparátu k lokálnímu užití musí ordinovat lékař, který vás přímo vyšetří. Doporučovat něco takového prostřednictvím internetového serveru bez možnosti přímého vyšetření není etické. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Žíla

Vloženo: 20.02.2014 22:01

Dobrý den. Nalezl jsem dotaz a i odpověď na něj. Rád bych se zeptal co se s tímto stavem dá dělat? Respektive jak se tohoto problému zbavit ? Předem děkuji. Puvodní dotaz: Před měsícem se mi u kořene penisu na horní straně udělalo něco,co vypadá jako zbytnělá křečová žíla. Tento útvar vede k žaludu,není bolestivý, jen hmatný a je v něm jeden hrbolek.Poradíte mi? Děkuji vloženo: 22.05.2008 17:48:27 Odpověď lékaře: Vážený pane Vašku, takováto rozšířená a vinutá žíla v kůži penisu není nic mimořádného. Může nastat někdy po častějším či déletrvajícím použití škrtidla někdy užívaného k prodloužení erekce(což jmůže být i příliš těsné okruží kondomu), většinou však je jen známkou určité slabosti žilní stěny v oblasti s fyziologickým městnáním krve. Hrbolek může být místo přímé spojky s tepenným systémem. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Vážený pane Tomáši, rozšířená žíla v kůži penisu není ničím mimořádným (stejně třeba jako rozšířené žíly na hřbetu rukou). V zásadě ničemu nevadí a není třeba ji nějakým způsobem "léčit" či přímo odstraňovat. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Leukospermie - rozbor

Vloženo: 17.02.2014 20:27

Vážený pane doktore, děkuji za předešlou odpověď. Rád bych doplnil výsledek spermiogramu, aby jste měl kompletní informace a podal mi přesnější vysvětlení. Vzhled : šeděopaleskující Zkapalnění :27 min. Viskozita Nor. objem 2,9 PH 7,39 Koncentrace spermií 106,25 mil Celkový počet spermií v ejakulátu 308,12 mil A+B 60% C 28,23% D 11,77% Vitalita 92% Morfologie 2% Leukocyty 4,25% Přidané buňky 6,25% Aglutinace Nor. Závěr hodnocení : Terato -Leukospermie Děkuji za odpověď David

Vážený pane Davide, množství spermií je výborné, také další některé dílčí údaje jsou uspokojivé, ale bohužel drtivá většina spermií je abnormálně utvářená a jen slabě vitální, jinak řečeno nejsou zdravé. Je sice teoreticky možné, že je to vinou nějakého zánětlivého procesu přímo v genitálním systému, ale příčina bude spíš jinde. V tomto směru by měl pátrat spíše androlog přímým kontaktem s vámi a případným detailním vyšetřením např. i pátráním po možném infekčním ložisku (fokusu) v těle Rozhodně byste měl vyloučit styk se všemi jedy- nekouřit a raději i žádný alkohol, vyhnout se styku s chemikáliemi a zářením ( i z řady běžných přístrojů), dlouhodobému sezení a nevyvážené stravě. Naopak byste měl mít více pohybu na zdravém vzduchu, cvičit jen mírně, nikoli do přemáhání či dokonce s pomocí anabolik. Také žádné horké koupele, jen lehké volné spodní prádlo! Více přirozených zdrojů vitaminů a minerálů, stravu doplnit nejvýš vitaminem E a zinkem. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Leukospermie

Vloženo: 14.02.2014 17:34

Dobrý den, byl jsem na spermiogramu a výsledek zní leukospermie. Lékař provedl odběry a nyní čekám na výsledky. Je zřejmé, že mám někde zánět a výsledky by prý měly odhalit přesný druh zánětu. Dotaz zní : pokud se u mě prokáže chronické onemocnění prostaty - znamená to že už nikdy nebudu moct mít děti ? Je zánět prostaty léčitelný ? Pokud se zánět nepodaří vyléčit je možnost umělého oplodnění ? Děkuji za info. David

Vážený pane Davida, přítomnost bílých krvinek ve vyšetřovaném ejakulátu spermií skutečně naznačuje zánětlivou reakci. Ze které části močopohlavního systému případný zánět pochází by měly určit jednak klinické vyšetření v urologické ordinaci a jednak výsledky dalších laboratorních vyšetření. Je s podivem, že jste neměl zřetelné potíže (nebo je neuvádíte?), které by naznačovaly původ problému. I kdyby se skutečně jednalo o zánět prostaty, pak je urologické posouzení nezbytné, při potvrzení diagnózy je třeba zánět léčit. Je jistě vyléčitelný a rozhodně by po léčbě neměl být na vině vaší případné neplodnosti. Nález množství leukocytů v ejakulátu jistě významný je, ale pro určení důvodu neplodnosti je podstatný výsledek spermiogramu (který neuvádíte). Pokud nepůjde o zásadní poruchu (chybění spermií či přítomnost jen malého množství spermií vadných), je jistě naděje na možnost oplodnění umělou cestou- odběrem vzorku spermií z nadvarlete či přímo z varlete a výběr třeba ojedinělých zdravých spermií k přenosu do připravené dělohy. V takovém případě musíte ovšem být oba partneři v péči některého Centra asistované reprodukce. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

červeny pupinek na varlatech

Vloženo: 04.02.2014 23:43

Dobry den chtěl bych se zeptat utvořil se mi takovy maly červený pupínek na varlatech když si na ten pupínek sahnu začne svedět a kdyz se ho dotknu tak boli a mam strach co to muže byt? Děkuji předem .

Vážený pane Marku, kůže šourku (v němž jsou varlata uložena) je prostoupena množstvím žlázek, některé jsou potní, jiné mazové. Občas se stane, že se vývod některé žlázky ucpe a nahromaděný obsah vyrvoří bulku, která je na pohmat lehce bolestivá. Pokud je její povrch zarudlý, je pravděpodobně infikovaná. To bude nejspíš právě váš případ. Většinou se uvolní tužší uzávěr teplem- přikládáním teplých náčinků. Pomoci může také potírat ono místo jódovou tinkturou. Ta má účel zahubit baktérie, potom zbude jen tužší hrudka, která většinou časem vymizí (spontánně se vývod žlázky uvolní třeba v teplé koupeli). Jde o drobnou nepříjemnost, se kterou se vypořádáte bez návštěvy lékaře. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

erekce

Vloženo: 23.01.2014 14:50

Dobrý den , prosím o rádu. Mam poslední dobou problém s erekci,co mam dělat. Děkuji za odpovet Kimáč

Vážený pane Františku K., jste ještě relativně dosti mlád pro trvalejší problémy s erekcí. Tento příznak bude vyžadovat podrobnější interní (srdeční a cévní) vyšetření. Problém může vycházet právě s postižení nervově cévního aparátu- právě poruchy erekce mohou být prvním varovným příznakem onemocnění, které je právě v počástečním stadiu dobře léčitelné. Teprve v případě normálního interního nálezu by bylo teprve záhodno provést vyšetření urologicko- andrologiecké. To by případně pak vyšetřující internista doporučil. Zatím vylučte styk s jedy (kouření a další návykové látky), mějte dostatek aktivního i pasivního odpočinku a redukujte případnou nadváhu (více pravidelného pophybu, stačí chodit denně pár kilometrů pěšky). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

dlouholeta masturbace

Vloženo: 26.12.2013 23:43

Dobry den chtel bych se zeptat zda ma vliv dlouhodoba masturbace asi 10 let na stopořeni penisu nedavno sem mnel poprve styk a nestoporil se my byl mneky a mnel sem problemy zasunout a o par hodin pozdeji sem masturboval a zase nic ale ejakuloval sem bez problemu mam proto obavi dekuji za odpoved.

Vážený pane Pavle. schopnost dokonalé erekce je podmiňpvána více faktory. Ze zdravotních je na předním místě dobrý stav cévně nervového zásobení penisu, také však celkový fyzický i psychický dobrý zdravotní stav. Pro dokonalou erekci jsou však také důležité podmínky, jako je motivace, duševní vyrovnanost (chybění stresů či strachu a pod.). Svoji roli může hrát také v některých případech prostý návyk z uspokojení častějšími a pravidelnými masturabcemi, jako fixovaným dlouhodobým způsobem dosažení orgasmu. Jinak řečeno. může hrát roli vybpčení z fixace na jediný způsob ukájení. Pokud udáváte hubnutí, může jít také o stav skryté nemoci anebo přílišného pracovního či sportovního vyčerpání. Nelze vyloučit ani přepracování u duševně pracujících mužů. Bez podrobnějšího rozboru lze těžko určit co hrálo při onom selhávání pravou roli u vás. Pokud se tedy stav (při dobré fyzické a duševní kondici) bude opakovat, zcela jistě vyhledejte odborné vyšetření v urologicko- andrologické ordinaci. Vhodné by možná bylo i základní vyšetření srdce a cévního oběhu. Nezapomínejte také na správný způsob výživy- s dostatkem základních živin, vitaminů a minerálů. Možná bude dobré zmírnit i frekcenci /častost) masturbací. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

obava

Vloženo: 24.12.2013 05:44

Při močení mám dost silné pálení,mam.již 3 antibiotika,bez úspěchu! Dále mi začínal zalízat penis,takže mám potíže při močení.OŠ lékař neví co s tím Děkuji za ochotu M.Frolík3

Vážený pane Miroslave F., pálivé pocity při močení jsou příznakem infekce. Jde jen o to z které části močopohlavního traktu potíž pochází. To zřejmě bez podrobnějšího vyšetření, polykáním odhadem podávaných léčiv , nepomůže. Budete se muset nechat řádně vyšetřit v urologické ordinaci- a to jako akutní pacient! Základem bude bakteriologické vyšetření moči, což může zařídit i váš praktický lékař, který vám také doporučení k akutnímu odbornému vyšetření na urologii vypíše. Přesto, že močení je nepříjemné, snažte se hodně pít- vodu,čaje, žádný alkohol. Jako doplněk k podávaným lékům lze si pořídit preparát z brusinek (v každé lékárně).. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

sex

Vloženo: 29.10.2013 19:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda při masturbaci a pak následnym pohlavním stykem muže dojít k oplodnění partnerky jak to je pokud sem při masturbaci vyloučil spermie za jak dlouho jsou znovu plně nabyte nebo-li plodné děkuji

Vážený pane Stando, spermie po ejakulaci na vzduchu mají životnost poměrně krátkou, zhruba asi 10 minut, pokud však uvíznou ojediněle v močové trubici a muž se před pohlavním stykem se ženou předtím nevymočí -je ,sice zcela minimální, teoretická možnost oplodnění. Jinak řečeno- není dán žádný přesný interval, kdy nebezpečí nehrozí (spermie v teple a vlhku přežívají podostatně déle než na vzduchu). Doporučení je tedy jasné-, chcete-li nedlouho po masturbaci s výronem semenné tekutiny přistoupit k pohlavnímu styku s plodnou ženou, je nutno se nejen vymočit, ale pro jistotu si umýt penis, včetně vymytí předkožkového vaku. Zdraví MUDr.Rudolf Vévoda

Zobrazeno 71-80 z 2 035 dotazů.