Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Kvasinková infekce

Vloženo: 09.09.2013 18:59

Dobrý den, chci Vás touto cestou požádat o radu. Moje maminka (45 let, již v menopauze) trpí opakovanými kvasinkovými infekcemi. Kvasinky se u ní objevují velmi často po pohlavním styku. Po předepsání léků potíže ustanou. Po dotazu, zda je nutné přeléčit i partnera, jí gynekolog odpověděl, že pokud nemá žádné problémy přeléčení není nutné. Chci se proto Vás zeptat, jak postupovat dál? Předem Vám děkuji za odpověď.

Vážená slečno Hano, léčení kvasinkových infekcí bývá někdy obtížné. Potíže se mohou navrátit právě po pohlavním styku a to buď vymasírováním ze skrytého ložiska, které může někdy v orgánech ženy zůstat i po léčení, nebo může být zdrojem muž jemuž kvasinky přetrvávají v předkožkovém vaku (přičemž při pravidelné hygieně nemusí mít nositel ani potíže). Další možnost je přenášení z jiného zdroje při možném promiskuitě (to uvádím jen jako teoretickou možnost). V lékařských kruzích se diskutuje zásada léční obou partnerů při každé infekci týkající se pohlavních orgánů, v praxi se z řady důvodů uskutečňuje zřídka.. Vaše paní matka by asi měla nasadit krákou intenzivní preventivní léčbu po každém pohlavním styku (dle dobrozdání gynekologa- výplach, čípek, prášky...) a pan otec by se měl nechat vyšetřit na dermatovenerologii, a to provedením stěru z předkožkového vaku po asi dvou- třídením vynechábní pravidelné každodenní hygieny. Pokud mikroskopické a kultivační laboratorní vyšetření infekci kvasinkami či nižšími houbami prokáže, pak se nutně musí léčit i on (ale při pozitivním nálezu i partnerka, tedy dozajista vaše matka).. Ještě dodávám, že urologové běžně tyto záležitosti nemají v náplni práce, řeší je přímo gynekologové ve spolupráci s dermatovenerology. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

poradit

Vloženo: 16.08.2013 18:05

DOBRY DEN NEJDE MI PRETAHNOT PREDKOZKA U PENISU A HLAVNE NEMAM ANI EREKCI NEVIM CIM TO JE BERU LEKY OD PSYCHOLOGA KTERE SE JMENUJI,CITALON ALE PREDTIM SEM MEL MIMO PARTNERSKY VZRAH A NA PENISU SEM MEL TAKOVE PUCHYRKY KTERE ZMIZELI A OD TE DOBY MAM PROBLEM KTERY SEM UVEDL NA ZACATKUMUZE TE MI PORADIT?? CO MAM DELAT NEBO NA KOHO SE OBRATIT? DEKUJI ZA RADU PREJI KRASNY DEN

Vážený pane Pavle, s popisovaným problémem se musíte obrátit do urologické ordinace, kde se vám dostane nejen vyšetření, ale s nejvyšší pravděpodobností i řešení vašeho problému. Je hodně pravděpodobné, že to bude řešení formou některého způsobu obřízky, chirurgického zákroku, prováděného v místním znecitlivění, při němž se zkrátí a rozšíří předkožka tak, aby byla volně přetažitelná. V případě sklerotických změn (po prodělaném zánětu- u vás snad ony puchýře) může být odstraněn celý předkožkový vak. Rozhodněte se brzy, případný jizevnatý (sklerotizující) proces se může podílet na ztrátě schopnosti erekce penisu. Tuto část vašeho problému s urologem rovněž proberte, ve vašem věku je zcela určitě naděje na zjištění příčiny a jejího odstranění příslušnou léčbou.. Poukaz k urologickému vyšetření vám vystaví váš praktický lékař. Bez doporučení přijímají urologické ambulance jen akutní stavy. Neostýchejte se proto vašemu lékaři svěřit, jistě stačí jako důvod návštěvy urologie jen samotná záležitost s předkožkou, další uvádět ani nemusíte. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

pali me penis

Vloženo: 15.08.2013 12:13

dobry den , chci se zeptat ,ynecehonic me tak jednou za mesic zacne palit zalud a udelaji se mi na nem cervene fleky .omyju ho studenou voudou a druhy den uz na nem nic není ani me nepali.ale trapi me to uz cca pul roku ze jednou za mesic se toto stane.pritelkyni mam stalou , ta zadne paleni nemá. neda se rict ze me to trapoi po pohlavnim styku, je to jak kdy..pritelkyne mela jediny gyn. problém a to konizaci a pozitivni hp viry tak jestli to mohu mit zech hp viru? dekuji za odpověď.

Vážený pane Karle, popisovaný jev může být projev alergie, bývá někdy na kyselé poševní prostředí (v určité pravidelné fázi menstruačního cyklu ženy),nebo na užití voňavých mýdel při vymývání předkožkového vaku, někdy i na lubrikační gely a pod.. Že by jen jednou za měsíc byla tato afekce způsobena prodělaným napadením virem u vaší partnerky je dosti nepravděpodobné. Zajímavé je, že nález vymizí po sprchování studenou vodou. Doporučil bych spíš laváž ve slabě fialovém vlažném roztoku hypermanganu a to nejméně tři dny po sobě, večer po očistné koupeli. Po laváži je třeba nechat přirozeně zaschnout, neutírat. Rovněž doporučuji neužívat k vymývání předkožkového vaku voňavá mýdla, spíš jen proud vody, případně občas kojenecké (dětské) mýdlo. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Nechuť k sexu

Vloženo: 31.07.2013 21:59

Dobrý den, ptám se za manžela, neboť on je až moc hrdý se ptát ... Už delší dobu jsme se nemilovali tj. cca 5-6 let. Před rokem onemocněl na srdce a vymlouvá se na léky, které začal brát až před rokem, předtím nebral žádné léky, ale je alkoholik. Bere tyto léky : Betaloc, Controloc, Prestárium, Pradaxa, Digoxin, Apo-allopurino, Verospiron, Furosemid, Trombex, Anopyrin. Je po 2 infarktu během roku. Myslíte si, že je naděje, že bych se ještě mohla pomilovat ? Pomůžou nějaké tabletky jestli ještě může vzhledem ke svému zdravotnímu stavu. Jsme stejně staří, děkuji za odpověď

Vážená paní Gedi, příčin k odmítání pohlavního styku může být celá škála. Když vyloučíme zásadní osobní nesoulad, jde u vašeho manžela hned o několik, vcelku dosti zásadních příčin. Selhávání erekce a snížení libida je často prvním příznakem cévně -srdeční choroby, proto mnoho mužů místo aby se při těchto varovných signálech nechalo řádně lékařsky vyšetřit, nachází řadu omluv či výmluv pro odmítání pohlavního styku. Co ve svém sdělení uvádíte je typický příklad - váš muž dávno předtím, než se začal léčit pro problémy se srdcem (nakonec vyústěným ve dva infarkty) skončil s pohlavním životem. Je to škoda, před těmi zhruba pěti lety se dalo udělat mnohé. Problém si ještě zhoršil příklonem k alkoholu. Nyní, když užívá řadu léku (a zvláště pak digoxin) by neměl ani brát léky pro povzbuzení erekce ( typu Viagra pod.) bez změny léčiv. Problém je však i v tom, že by musel sám chtít vrátit se do dřívějších dob, kdy bylo milování součástí vašeho společného života. V tom mohl už dříve cosi dělat a dnes by to bylo sice složitější, ale nikoli zcela vyloučené. Musel by otázku konsultovat s ošetřujícím internistou a pak se svěřit do péči urologa se zaměřením na andrologii. Upřímně řečeno přikláním se spíš k tomu, že v tomto směru spíše už váš manžel nebude moci být využit. Je to škoda, i zcela impotentní muži dokážou myslet na blaho své partnerky a uspokojit ji náhradním způsobem. Zdá se, že budete vy muset zvážit jak svého pohlavního uspokojení dosáhnout jinak, než s vaším mužem. Možná jste o těchto věcech měli otevřeně v klidu hovořit už před delší dobou... Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

hladovění

Vloženo: 31.07.2013 11:19

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu zkusit 3 dny hladově. když beru 1/2 tablety Prensesso na vysoký tlak. Nemám problémy. Už jsem hlavdovění držela jednou, ale to jsem nebrala žádné prášky a cítila jsem se po tom skvěle.. Teď bych to chtěla zkusit, ale nevím, zda mohu prášek vysadit.. Mám tlak bez prášku 150/85. Jinak žádné léky neberu. Děkuji Vám za odpověď, zdraví Alana

Vážená paní Aleno, je mi líto, že jste se se svým dotazem ocitla nedopatřením v tomto serveru, zabývajícím se problematikou mužských pohlavních orgánů a jejich funkcí. Váš dotaz si netroufám odpovědět s plnou odpovědností (i když si myslím, že krátkodobé hladovění při dostatečném přívodu tekutin s minerály, doplňených trochou cukru a vitaminů, nemůže nijak zásadbněji uškodit). Ve vašem případě jde však o současné braní či snížení léku (vynechání?) pro vysoký krevní tlak. Proto doporučuji vyhledat server vnitřního lékařství. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

sperma

Vloženo: 30.07.2013 18:10

dobrý den sperma mam průhledné, husté a při masturbaci nedojde k výstřikům je vše v pořádku ?

Milý Luboši, ejakulát spermatu je sklovitý,mléčně zkalený a vazký. Jeho hustota je odvislá ponejvíce od častosti ejakulací. Ejakulát, tvoření zčásti spermiemi a zčásti sekretem prostaty a semenných váčků, je při zřídkavých ejakulacích hustší, při častých řidší. Odvisí to od vzájemného poměru tekutin jeho obsahu. Spermie, které dozrávají až 3 dny se dostávají po základním procesu zrání ve varlatech do nadvarlete, které je jejich zásobárrnou a odkud se při podnětu vzniklém při orgasmu (vyvrcholení pohlavního vzrušení) vypuzují a v oblasti prostaty se spojují s vazkým a průhledným prostatickým sekretem. Někdy se stává, že při pohlavním vzrušení samovolně odteče něco prostatické tekutiny, považované pak omylem za vlastní ejakulát spermatu. Z doatzu není jasné jak znáš podobu ejakulátu, když uvádíš, že při masturbaci k výronu semene nedochází. To by bylo třeba blíže vysvětlit.. Masturbace, stejně jako pohlavní styk s druhou osobou, je obyčejně ukončena libímy pocity- vyvrcholením, odobrně orgasmeme, při němž běžně k ejakulaci spermatu dochází. Pokud by masturbace tento výsledek neměla pak ztěží by dojde k ochabnutí erigovaného penisu. Ve věku 16 let je již vysoká pravděpodobnost vytváření normálního výronu- ejakulace. Případné zásadnější problémy v této oblasti by musel řešit urolog (androlog) ve své ordinaci. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

vyšetření spermiogramu

Vloženo: 10.06.2013 12:01

Dobrý den, prosím Vás proplácí ČPZP vyšetření spermiogramu ? Děkuji Janečka

Vážený pane Zdeňku, je-li požadováno vyšetření spermiogramu ze zdravotních důvodů- při lékařské indikaci pro neúspěšné pokusy o početí partnerky, po některých infekčních chorobách anebo onemocnění urologicko-andrologického charakteru, pak zdravotní pojišťovny vyšetření spermiogramu proplácejí. Pokud si nechá v laboratoři muž vyšetřit spermiogram na vlastní žádost, musí vyšetření uhradit. Nemám čerstvé informace, ale ještě před rokem stálo vyšetření asi 600 Kč. Indikace hrazeného vyšetření je v kompetenci urologa,endokrinologa nebo centra asistované reprodukce (případně jen gynekologie, kde se partnerka pro neplodnost léčí). Vyšetření provádějí laboratoře napojené na ženské kliniky anebo na některé z Center asistované reprodukce. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Bulka na varleti

Vloženo: 08.06.2013 20:58

Dobrý den nahmatal jsem si na varleti bulku.Když jsem byl na preventivní prohlídce lékař mi řekl ,že je vše v pořádku.Bulka nebolí ani na dotek.Co by to mohli být?Je veliká tak jako hrášek.Mám ji na pravém vatleti nahoře je to nadvarle? je spojená s Varletem asi tkání...děkuji za odpověď.

Milý Pavle, hmatný útvar velikosti hrášku na povrchu varlete může být hlava nadvarlete, ale také výchlipka, označovaná jako cysta nadvarlete. Nadvarle je přirozená součást výbavy obsahu šourku, jde o rezervoár zralých spermií- s tělesným růstem a pod vlivem zvyšující se hladiny mužských hormonů narůstá do velikosti souběžně s varlaty. Rozhodně lze věřit lékaři, který po vyšetření pohmatem konstatoval, že jde o nález jemuž není třeba věnovat pozornost. Jedině, pokud by se ti zdálo, že útvar zřetelně narůstá a je tužší než okolní elastické struktury, musel bys znovu ke kontrolnímu odbornému urologickému vyšetření.¨ Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Nateklý penis

Vloženo: 04.06.2013 23:17

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor k mému problému, momentálně jsem léčen antibiotiky Augmentin 1g na urologii pro ,,flegmona penisu,. Nejdříve mi natekli mandle a nebylo mi dobře, jako když nastydnete, delal jsem si horké nápoje a behem dvou dnu to ustoupilo, následně jsem zřejme při práci venku zase nastydnul, zase mandle a horkosti, a ktomu jsem citil taovy divny pocit na pravé straně(jakoby z boku) u kořene penisu, jsou tam jakoby naké žlázy nebo nevím, když si tam saham, nahmatám jak slachy nebo zlazy nebo nevim co. No a další den ráno mi to ve spoji tech zlaz (nevim jestli se vyjadruji spravne,) nateklo na zhruba 2x3 cm a poté i celý bok penisu. tak jsem sel k urologovy a ten me poslal na vysetreni na urologii do nemocnice. tam mi dali ten augmentin 1g po 12 hodinách tabletu-2 balení a ledovat. po tydnu, kdyz uz ta pravá strana byla splasklá, mi natekla strana levá, uplně ten samý způsob, naky ty zlázy a ve spoji asi a poté celý penis. Ještě mi zbývá dobrat 11 tablet. Doktor říkal, že je to zánět a že můžu mít oslabenou imunitu,virosu a stresy atd. tak nevim. V unoru jsem na urologii s tím samým ležel, to mi dávali nitrozilně a i tablety-augmentin,Gentamicin,Mycomax,entizol. Nevěděli z čeho to mám a ani já. Veškerá vyšetření krve, moči,bakterologie byla negativní.Vzpomínám se, že když jsem nastydnul tak se mi udelal nekdy na penisu opar, který behem cca tydne zmizel.Ale ted jsem ho uz dlouho nemel. Jinak nevím, jsem strasne choulostivej na nachlazení, hodne me zebou nohy a nastydnu behem chvile kdyz vybehnu treba v trenkach na zahradu a venku je zima. No z ní to směšně, ale treba pro dřevo. No a v tu dobu kdy sem byl hospitalizovan jsem spal s pritelkyní bez kondomu a tedko vlastne zas. Přítelkyne byla lecena na gynekologii a urologii v těhotenství i po pro záněty a vetsí mnozství bakterii v ,moči, po vysetreních a léčeních jí gynekoložka řekla že má vse naprosto v poradku. Děkuji

Vážený pane Aleši E., šlo li u vás skutečně o flegmónu kůže penisu, je to dosti závažné zjištění. Vedle léčení místního (masti, obklady) a celkového (dávky antibiotik) by bylo třeba pátrat po příčině postižení Místní stěry i krevní odběry na bakteriologické vyšetření), ale také ve smyslu vyšetření se zaměřením na vzácnější typ onemocnění. V tomto směru bych doporučoval vyšetření na dermatovenerologickém pracovišti.. V úvahu přichází i chirurgický odběr vzorku postižené tkáně k podrobnému histochemickému vyšetření. Vhodné bude i imunologické vyšetření, každopádně už nyní i léčiva k posílení vaší imunity. K pohlavnímu styku v budoucnu užívejte zásadně kondom. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

predcasna ejakulace

Vloženo: 04.06.2013 22:30

Dobry den je mi 32 let uz dvanact let uz mam problem s predcasnou ejakulaci nevim cim to je bral jsem antidepresiva ty fungovali chvilku pak se to vratilo navsivil jsem urologa ten me take nepomohl zkousim uz pul roku nejake ty techniky stiakavaci nic nefunguje zkousim gely znecitlivujici nefunguje nevim co stim problemem mam delat ted jeste za posledni mesic mam problem s mocenim vzdy pri konci paleni vlastne i pri te ejakulaci take paleni prosim o radu uz jsem psal nekolika odbornikum kazdy rekne neco jineho a ja mam porad problem stejny dekuji moc

Vážený pane Martine T., předčasná ejakulace je již reflexního charakteru a celý tento proces je zafixován v mozkovém cedntru pro sex. Tento nevhodný proces je možno přerušit, lépe ovšem v mladším věku. Léčebná kúra antidepresivy má probíhat tak dlouho, až po jejím vysazení se problém již nenavrací. To je ovšem složité a ne při výkonu každého povolání je to metoda vhodná. Také její spolehlivost nemusí být stoprocentní. Užití mesocainového gelu pro místní přechodné znecitlivění žaludu a oblasti uzdičky je také spíš jen aktuální (vhodná je kombinace s užitím kndomu), a to ne ve všech případech a rozhodně ne s trvalým efektem (navození změny reflexu). U mnohých mužů se osvědčuje užít před stykem analgetikum Tramal. Je popisován výborný efekt, avšak je třeba medikament používat delší dobu, tak aby se dostavil po vysazení léku efekt trvalého charakteru. Pálivé pocity při zevním ústí močové trubice mohou znamenat postižení pohlavně přenosnými bakteriemi. Pokud máte stálou partnerku požádejte ji o aktuální gynekologické vyšetření s bakteriologickou zkouškou stěru z pochvy. S nálezem od gynekologa (s jakýmkoli výsledkem) byste se pak měl obrátit do dermatovenerologické , nebo snad opět do urologické ordinace k provedení příslušných vyšetření. Dráždění močové trubice po močení a ejakulaci, vyšetření- a léčení zasluhuje. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 81-90 z 2 035 dotazů.