Kožní problémy

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Jizva po operaci

Vloženo: 15.03.2017 14:20

Dobrý den, jsem týden po operaci kýly a dneska na kontrole mi vytáhli stehy. Rána se trochu rozšklebila a trochu krvácí. Mám jet na pohotovost nebo je to normální stav?

Dobrý den, kontrola na pracovišti, kde byly stehy vytaženy - chirurgická ambulance, nebo praktický lékař. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Bradavice

Vloženo: 14.03.2017 16:52

Dobrý den paní doktorko, děkuji za odpověď vloženou 13.3. Bradavice. Verrumal nám předepsala právě kožní lékařka.Na můj dotaz jestli to synovi nějak neuškodí, když se má mazat jen 7 týdnů odpověděla,že máme mazat dál.Jak jsem psala, mažeme mu to už od září. Takže nevím jestli změnit kožní lékařku,mám strach mu to tím pořád mazat.Děkuji předem za odpověď. Michaela

Dobrý den, doporučuji s ošetřující kožní lékařkou znovu probrat další léčebný postup. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

patrně kožní problém

Vloženo: 14.03.2017 14:02

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu . Asi před rokem se mi začaly na hlavě ve vlasech tvořit boláčky a z nich strupy, od léta se mi tvoří boláčky i v nose a nyní se mi tvoří i strupy za ušima. Děkuji předem za radu.

Dobrý den, doporučuji vyšetření u kožního lékaře, který stav posoudí a určí další postup. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Bradavice

Vloženo: 13.03.2017 19:15

Dobrý večer paní doktorko,chtěla bych poprosit o radu.Můj 10-ti letý syn měl na šlapkách nohou bradavičky.Kožní lékařka mu od září 2016 každý týden bradavičky zmrazí dusíkem a doma mu to mažeme Verrumalem a následně oškrabáváme .Menší bradavičky už nemá,zůstala mu jen ta větší.Máme pořád mazat Verrumalem,ale na příbalovém letáčku je psáno, že se má používat jen 7 týdnů.Mažeme to už přes půl roku,nemůže to synovi uškodit? Nebylo by lepší mu ji vyříznout? Sice mu nijak nevadí,ani ho nebolí,ale už je měl kdysi a vrátily se mu.Děkuji předem za odpověď.S pozdravem Michaela.

Dobrý den, pokud aplikujete Verrumal denně, neměl by se používat déle než 7 týdnů. Vyříznutí na chirurgii nedoporučuji pro riziko jizvy, která by mohla do budoucna stěžovat pac. chůzi. Doporučuji konzultovat další postup s ošetřující kožní lékařkou. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

červené fleky na krku zasahující do dekoltu

Vloženo: 09.03.2017 13:15

dobrý den,asi tak před rokem se mi na krku objevil červený flek nezasahující celý krk,ale jen část a kus přechází do dekoltu . nejdříve jsem si myslela ,že to mám ze slunce,ale bohužel . tak jsem šla na kožní ,kde jsem dostala nějakou mastičku tuším že se jmenovala Rozex nebo tak nějak,ale bohužel bez výsledku a na mou otázku,proč a co to způsobilo a jak se toho zbavit,mi nikdo u nás nedokáže odpovědět . poradíte mi co dělat ?? jsem zdravá,opaluji se vždy bez problémů a jediné co mám je problém se štítnou žlázou na což beru léky už asi 7 let . děkuji za odpověď

Dobrý den, k posouzení stavu je nutno nález vidět. Doporučuji kontrolu u kožního lékaře. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Lupénka

Vloženo: 05.03.2017 21:54

Dobrý den, paní doktorko, v současné době procházím léčbou lupénky generalista Zumbusch.Stav je již stabilizovaný.Ráda bych se zeptala, zda je možné, samozřejmě po odeznění akutních příznaků a uklidnění stavu nemoci, využít pobyt v bazénu., či koupele na kloubní potíže.Velmi děkuji.

Dobrý den, o tom rozhodne váš ošetřující kožní lékař. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Terbinafin

Vloženo: 03.03.2017 10:55

Dobrý den, už několik let mám na nehtu palce u nohy plíseň, naštěstí se nešíří do okolí. Po vyzkoušení různých léčebných vodiček a laků ( bez vysledků) mi kožní lékařka předepsala Terbinafin aktavis. Po přečtení příbalového letáku jsem však trochu na pochybách, zda se do užívání pustit. Je to léčba na tři měsíce, prý docela zatěžuje játra ( ovšem jaterní testy v průběhu léčby po mne nikdo nechce...), a jak je to s tímto lékem a alkoholem? Známá tvrdí, že je absolutně vyloučený, ovšem v letáku o tom nic není... Co se stane, pokud ten palec těmito systémovými antimykotiky nepřeléčím? Existuje jiná možnost léčby? Předem díky za odpověď a trpělivost.

Dobrý den, léčba systémovými antimykotiky má přesné indikace k použití, selhání lokální léčby může být jednou z nich. Konzumace alkoholu v průběhu léčby se nedoporučuje. Neléčené onemocnění se může šířit. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Vyrážka po holení

Vloženo: 02.03.2017 19:44

Dobrý den... Mám takový problém, po holení na nohou i v podpaždí i na intimním místě se mi objevujou začervenalé pupínky, které svědí.. Používám pěnu na holení.. Nevíte co s tím? Děkuji

Dobrý den, zkuste holení na sucho, nebo následné použití antiseptického mýdla. Pokud by to nepomohlo - je ke zvážení např. laserová depilace. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

atopický exem

Vloženo: 26.02.2017 08:23

Dobrý den, chtěla jsem se jen optat, zda bychom měli o pojištovny nárok na hrazene lazne pro syna. Syn (5 let) trpí atopickým exemem, provází ho to téměř od malička a neustále v kuse ho něčím mažeme a dáváme mu různé sirupy proti svedení. Děkuji za odppověd

Dobrý den, záleží na tíži onemocnění. Doporučuji konzultovat ošetřujícího dermatologa. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Léčba mastí Protopic

Vloženo: 22.02.2017 20:06

Dobrý den, mám prosím dotaz ohledně předepisování a úhrady u masti Protopic 0,1%. Již více než 30let se léčím s lupénkou,mám vyzkoušeny desítky různých přípravků. Asi třetím rokem mi lékař předepisuje mast Protopic 0,1% k léčbě lupénky na čele, která neobsahuje kortikoidy, ale funguje. Chci se zeptat, proč nemůže pojišťovna hradit tuto mast i pro psoriatiky - údajně ji hradí pouze pro nemocné ekzémem. Děkuji

Dobrý den, mast Protopic je u nás indikována pouze k léčbě atopického ekzému. Se souhlasem pacienta ji lze užít k léčbě i některých dalších kožních onemocnění - v daném případě ji však pacient zcela hradí. S pozdravem MUDr. Sylva Zajícová

Zobrazeno 131-140 z 4 859 dotazů.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeh uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.