Kód pojišťovny

Vyzkoušejte shiatsu

Ilustrační obrázek

Podstata této metody stojí na poznatcích tradiční čínské medicíny a techniky Japonské tlakové masáže. Pomocí tlakové masáže působíme na vnitřní dráhy tzv. meridiány. V kombinaci s protahováním a postupným zvětšováním pohyblivosti kloubů  přitom dochází ke stimulaci aktivních bodů lidského těla. Shiatsu napomáhá k celkovému uvolnění, zmírňuje svalové napětí a napomáhá ke zlepšení zdravotního stavu.

Kdy lze shiatsu použít?

Shiatsu se používá při  léčbě mnoha civilizačních chorob. Hlavním cílem metody je pomoci dříve, než člověk onemocní nebo podpořit léčbu v počáteční fázi nemoci. Shiatsu harmonizuje plynulý tok energie v těle, posiluje mysl a imunitntí systém a tak podporuje samoléčebné nebo regenerační procesy v těle i duši. Dotyk na povrchu účinkuje až do hloubky těla. Shiatsu masáže se používají především u:

  • funkčních poruch pohybového systému (bolesti v zádech, problémy s partií ramen a šíje, bolesti kloubů, bolesti hlavy),
  • psychosomatických a funkčních onemocnění (poruchy zažívacího traktu, astmatické potíže, menstruační tenze, menopauza, stav vyčerpanosti, nespavost, nervozita, únava, sklon ke chronickým onemocněním),
  • poruchy obranyschopnosti organismu,
  • emocionálních  a psychických problémů,
  • zadržování vody v těle.

Ovlivnění psychiky

Pomocí léčebného a láskyplného dotyku ovlivňujeme také psychiku nemocného. U nemocného podporujeme vlastní schopnosti soucítění.  Masáže shiatsu rozvíjejí také intuici, schopnost smyslového vnímání, jemnou koordinaci pohybů, správné dýchání a umění koncentrace.

Účinek

Zablokované místo na těle, které je postiženo nadbytkem energie (projevuje se horkostí, zánětem) nebo nedostatkem energie (projevuje se strnulostí, ochablostí a chladem) se díky masáží shiatsu uvolní a blokády odezní. Výsledkem je, znovuobnovení  plynulého  toku energie a také nastává rychlejší regenerace organismu. Ošetření trvá zhruba okolo 1 - 1,5 hod. a provádí se zpravidla 1x týdně v cca dvou měsíčních kůrách.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.