Kód pojišťovny

Co nabízí plastická a estetická chirurgie

Ilustrační obrázek

Již po několik desetiletí máme k dispozici několik technik, které pomáhají odstranit nebo zmírnit projevy fyzických změn. Jestliže se rozhodneme těchto možností využít, měli bychom se také řádně informovat nejen o způsobu zákroku, ale také i o jeho možných rizicích. Současná společnost je velice zaměřena na fyzický vzhled a kult věčného mládí.

Ještě než podstoupíme zákrok

Mnozí lidé se domnívají, že plastická chirurgie vyřeší nejen potíže s fyzickým vzhledem, ale také za ně vyřeší i osobní potíže. To je však naprostý omyl. Chirurg by měl být po té, co pacient sdělí svá přání, naprosto upřímný a korektní a navrhnout nejvhodnější typ zákroku. Současně by měl být pacient rovněž informován o komplikacích, které mohou v průběhu zákroku nebo po něm nastat.

Lifting

V dnešní době existuje mnoho druhů plastické chirurgie, a to jak pro ženy, tak i pro muže. Mezi nejžádanější operace patří modulace prsou a úprava obličeje. Lifting je zákrok při němž je hlavním cílem napnout kůži na obličeji a na krku. Znaky stárnut závisejí nejvíce na dědičnosti, stravovacích návycích, množství stresových faktorů, dlouhodobém pobytu na slunci a na typu zaměstnání. Lifting lze provádět v úplné anestezii nebo při lokální anestezii.

Recurfacing neboli peeling

Tuto techniku provádíme bez nařezávání a je velmi vhodná pro jemné vrásky na tváři. Hlavním cílem je odstranění povrchových vrstev pokožky a současně dochází k podpoře tvorby kolagenu v kůži.

Filling

Jedná se o výplň, která má vylepšit hluboké vrásky a nebo jizvy. Mezi nejčastěji užívaný materiál patří kolagen a tuk samotného pacienta, který lze získat pomocí liposukce a jenž můžeme také použít ke zvětšení objemu rtů.

Botox

Jedná se o injekci botulotoxinu, která účinkuje zhruba po dobu tří měsíců. Tato injekce způsobuje ochrnutí svalů, které tvoří vrásky. Doporučuje se především pro vrásky kolem očí, na krku, mezi obočím a na čele.

Blefaroplastika

Jedná se o plastiku očních víček a cílem tohoto chirurgického zákroku je odstranit pokleslá víčka a váčky pod očima, které působí unaveným vzhledem. Při operativním zákroku dochází k úpravě ochablé kůže očních víček a odstraňuje se přebytečná kůže a spodní tuková tkáň. Dále se upravuje sval očního víčka a to jak horního, tak i dolního.

Fotostárnutí a léčba pigmentových skvrn

Stárnutí pleti v důsledku častého vystavování pleti slunečním paprskům je stále častějším problémem dneška. Fotostárnutí nezpůsobuje pouze viditelné kosmetické změny , ale působí především velmi rakovinotvorně  v důsledku častého působení ultrafialového záření.K odstranění pigmentových skvrn z obličeje se doporučuje peeling a depigmentace. Tato léčba v sobě zahrnuje dvě fáze: první je zákrok v ordinaci lékaře a druhá ošetření v domácím prostředí. Pleť může po zákroku mírně zarudnout, ale zhruba do  40 dnů se pleť stává opět zářivější a zdravější. Po dobu jednoho roku je nutná každodenní aplikace depigmentačního krému, aby se skvrny opět neobjevily.

Adbominoplastika

Tento zákrok vyhledávají ženy především po několika těhotenstvích nebo ve vyšším věku, kdy dochází k nahromadění přebytečné kůže a tuku v oblasti břicha a také k ochabnutí svalstva. Při tomto zákroku se odstraňuje nadbytečná kůže, tuková tkáň v oblasti břicha a vypnou se svaly.

Liposukce a úprava prsou

Tato metoda spočívá v odstraňování tukové tkáně pomocí speciálních kanyl. Přebytečný tuk se odstraňuj  z oblasti boků, stehen, kolen, kotníků, paží, břicha, obličeje atd. Malá nebo povislá prsa se dají upravit pomocí silikonových implantátů buď směrem do podpaží, nebo z oblasti pod bradavkou. Po tomto zákroku je nezbytné se po dobu čtrnácti dnů vyhnout fyzické námaze. Ženy, které mají velká prsa mohou trpět bolestmi páteře, krku nebo ramen, a proto se v některých případech prpovádí zákrok nejen z estetických, ale i zdravotních důvodů.

Rinoplastika

Jedná se o úpravu nosu tak, aby byl úměrný tvaru obličeje. Tento zákrok se také provádí u jedinců, kteří mají dýchací potíže kvůli nosní přepážce nebo deformovaným nosním křídlům.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.