Kód pojišťovny

Gemmoterapie (léčba pupeny)

Ilustrační obrázek
V současné době roste stále více zájem lidí o léčbu pomocí přírodních prostředků. Přírodní léčba je dostupná a prospívá našemu zdraví bez vedlejších příznaků. Gemmoterapie je poměrně nová metoda fytoterapie ( léčba pomocí bylin), která využívá léčebných účinků výtažků z pupenů a ostatních zárodečných tkání rostlin i stromů. Pupeny jsou pro náš organismus prospěšné tím, že jsou zdrojem minerálů, stopových prvků a enzymů, působí na celkovou vitalitu a zlepšují funkci centrální nervové soustavy.

Průběh léčby gemmoterapeutiky

Při léčbě se zpočátku používá tzv. drenážní prostředek. K nejčastěji používaným patří tinktura z břízy, buku nebo dubu, protože působí blahodárně na detoxikaci našeho organismu a dobře nás připraví na vlastní léčbu. Léčebná kůra trvá 3 – 12 týdnů podle typu daného onemocnění. Dávkování výtažků : obvykle se dávkuje 1 kapka na 1 kilogram celkové hmotnosti, nejlépe rozdělenou do dvou nebo tří dávek. Velkou výhodou gemmoterapie je skutečnost, že není kontraindikací s jiným druhem léčby, ale naopak ji může doplňovat.

U kterých onemocnění můžeme dosáhnout největších úspěchů?

Léčba pupeny se osvědčila u onemocnění jako je borreliózu, bolesti kloubů, artrotické stavy, dna, některé zánětlivé stavy, bolest hlavy a svalů. Léčba napomáhá k stimulaci jaterní funkce a ledvin, zlepšuje osteoporózu a také příznivě ovlivňuje činnost prostaty a slinivky.

Možné reakce při gemmoterapii

Pokud gemmoterapeutiky léčíme akutní onemocnění, může dojít k mírnému zhoršení zdravotního stavu. Tato reakce je také častá na počátku léčby, při zahájení detoxikace organismu a při léčbě ekzémů, lupénky či jiných kožních onemocnění. Ve většině případů dochází k odeznění nepříznivých reakcí během několika dnů až dvou týdnů.

Způsob používání gemmoterapeutiky při léčbě

K léčebným účinkům se používá přibližně 40 druhů výtažků z různých rostlin, keřů nebo stromů. Vzhledem k vysokému obsahu léčivých dávek se při léčbě aplikuje nízké dávkování. Po skončení detoxikační kůry se může používat jeden druh gemmoterapeutik 3x denně podle doporučeného dávkování a po vypotřebení se přechází na další druh a pokračuje se do vymizení příznaků.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.