Kód pojišťovny

Masáže lávovými kameny ( Hot Stones Therapy)

Ilustrační obrázek
Masáž pomocí kamenů je u nás známá teprve nedávno. Dostala se k nám v roce 2002 z Ameriky, kde se prováděla v polovině minulého století. K tomuto typu masáže se využívá speciálních lávových kamenů, které výborně akumulují teplo. Lávové kameny se používají zejména pro svou velice silnou energetickou vibraci, protože dokážou odstraňovat bloky na důležitých meridiánech a rozprouďují tak energii v našem těle. Obnovený tok energie působí velice zklidňujícím a relaxačním dojmem.

Pro koho je masáž lávovými kameny vhodná?

Tento druh masáže je doporučován klientům, kteří mají problémy se spánkem, koncentrací, při bolestech zad a klubů. Také lidé, kteří mají stresující a náročné povolání a pracují pod neustálým tlakem a musí v krátkém časovém intervalu podat excelentní výkon, ocení tento typ relaxační a zároveň velmi energeticky posilující masáže. Masáž se hodí stejně tak pro muže i ženy a pomáhá všem, kteří cítí jakoukoliv bolest, napětí nebo mají problémy s dýchacími cestami.

S jakými kameny se vlastně pracuje?

Při tzv. stone therapy se pracuje se speciálními černými lávovými kameny, které mají silnou energetickou vibraci ( 20 – 1000KHz) a dobře drží teplo. Kontrastně se pak přikládají chladné bílé kameny z mramoru. Tím dochází k výraznějšímu okysličování krve. Konkrétně máte např. na zátylí jeden bílý chladný kámen a na teplých černých kamenech ležíte nebo je máte pod chodidly, v dlaních a na hrudi.

Co je důležité vědět

Masáž se týká i hlavové části, takže pečlivý účes před masáží můžete vynechat. Masáž se rozhodně nedoporučuje těhotným ženám, lidem trpící cukrovkou a vysokým krevním tlakem.

Další terapie

Pro zvýšení léčebného efektu se ještě používají éterické aromatické oleje, které více zdůrazní relaxační efekt. Masáž se provádí za doprovodu příjemné hudby, která umocní naprosté uvolnění a pocit bezpečí.

Délka a četnost masáží

Masáž trvá zhruba sedmdesát minut a opakovat ji můžete za 4 – 6 týdnů.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.