Kód pojišťovny

Sexualita a pohlavní slabost

Ilustrační obrázek
Vědci nás upozorňují před škodlivými důsledky podceňování nebo zanechání sexuálního života. Sexu bychom se měli věnovat bez ohledu na věk (samozřejmě v mezích zákona). Je to nejlepší prostředek k zbavení různých stresů, depresí a fobií a jiných psychických problémů. Těmito problémy právě trpí lidé, kteří mají pocity méněcennosti. Pokud patříte k těm, kteří neradi sportují nebo běhají, měli byste se o to více snažit v ložnici. Odborníci říkají, že průměrná soulož odpovídá po všech stránkách dobrému sportovnímu výkonu.

Endorfiny

Během sexuálního aktu se v těle vylučují vnitřní opiáty (endorfiny), které nám navozují dobrou náladu a stav blaženosti. Pohlavní žlázami jsou vylučovány hormony, jejíž název je odvozen z řečtiny a znamená povzbuzovat. Podvěsek mozkový vylučuje látku nazvanou fenyletylamin a ta působí hlavně, když jsme zamilovaní.Člověk se po ní cítí skvěle, vidí všechno optimisticky až v růžových barvách.

Další hormony lásky

Během orgasmu vylučuje hypofýza další hormon lásky nazvaný oxytocin. Tento hormon má příznivý vliv zejména na ženský organizmus a vyvolává pocit blaha. Endorfiny se uvolňují také při jídle a vyvolávají pocity blaha, ale rozhodně bychom jídlem neměli kompenzovat náš chabý sexuální život.

Muži, kde jste?

V dnešní době není vůbec jednoduché si najít vhodného partnera. Dnešní generace mužů již dávno není těmi dobyvateli srdcí, jako tomu bylo dříve. To, co někdy vidíme na ulicích se podobá buďto načinčanému pudlovi nebo zarostlému mužikovi. Z některých mužů se stávají sexuální lenoši, kteří se o sexu pouze baví. Sexuologové tvrdí, že muži, kteří nemají naplněný sexuální život, jsou daleko více agresivnější.

Nejčastější důvody sexuální slabosti

  • strava chudá na důležité minerální látky a vitamíny
  • nadměrné kouření a konzumace alkoholu
  • nedostatek energie
  • životní styl ovládá "byznys syndrom"- pojem sexualita se vytrácí
  • nekompenzovaný trvalý stres
  • "špatná manželka" – tyto důvody znají jen muži sami

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.