Kód pojišťovny

Krásný dekolt

Ilustrační obrázek
Která žena by nechtěla být chválena za to, jak skvěle vypadá? Je tady zima a my se schováváme a balíme do svetrů a roláků. Měly bychom tedy pečovat nejen o svou pleť a vlasy, ale i o náš krk a dekolt, neboť právě kůže na těchto místech vypovídá o našem věku. Nemusíte hned zoufat a pokud budete mít trochu trpělivosti, můžete si vyzkoušet pár šikovných triků, které vám mohou ve vaší snaze pomoci.

Posilovací cvičení

Výběrem správných cviků můžete zpevnit ochablé svalové partie nejen na hrudníku a páteři, ale vyzkoušejte také kosmetickou gymnastiku obličeje. Také rychlé nabírání hmotnosti a následné radikální hubnutí vaší pokožce právě neprospěje. Nezapomeňte, že s věkem se elasticita pokožky mění a to není právě příjemné zjištění. Prudkým váhovým úbytkům se proto důsledně vyhýbejte, protože tím právě nejvíce trpí pokožka v oblasti prsou. Je to z toho důvodu, že ženská ňadra obsahují velké množství tukové tkáně.

Správné držení těla

Aby vaše postava mohla lépe vyniknout, snažte se držet páteř ve vzpřímené poloze a naučte se správnému držení těla. U pracovního stolu můžete cvičit několik nenáročných izometrických cvičení mezilopatkových a prsních svalů.

Sprchování chladnou vodou

Den můžete začít i zakončit sprchováním a v závěru použijte proud studené vody na hrudník a dekolt. Pokud je sprchování studenou vodou pro vás příliš drastické, můžete vyzkoušet kostky s ledem. Pak stačí ošetřit pokožku krémem nebo pleťovým mlékem.

Peeling

Ošetření pokožky peelingem je vhodné i pro jemnou pleť. Správný peeling musí mít jemné složení. Provádějte pouze jemné pohyby tak, aby pokožka zrůžověla. Působení peelingu tkví v tom, že se pokožka zbaví suchých buněk a oživí se. Peeling zakončete nanesením výživného oleje( mandlový, pupalkový, avokádový). Tuto proceduru můžete provádět jednou týdně. Jestliže se chystáte navečer někam do společnosti záleží vám na tom, jak budete vypadat, proveďte nejprve jemný peeling obličeje a dekoltu, naneste výživný krém a použijte korektor. Poté pokračujte ve večerním líčení.

Používejte kosmetické přípravky

V současné době je na našem trhu nepřeberné množství různých kosmetických a pěstících přípravků, které mohou dopomoci našemu snažení o dokonalou pokožku. Při aplikaci krému nebo gelu je důležitá pravidelnost a důslednost naší péče. Přípravky nestačí pouze nanést, ale musíme je důkladně vmasírovat do pokožky.

Masáž

Jakmile to vaše časové možnosti dovolí, dopřejte si masáž dekoltu a hrudníku. Postačí vám k tomu pouze tělové mléko nebo můžete použít i nějaký speciální olej. Masáž se provádí jemnými pohyby a tahy od dekoltu ke krku a k bradě. Nevynechávejte ani prsa, protože ty ovlivňují náš dekolt ze všeho nejvíce. Při masáži prsou se používá masérský hmat ve tvaru osmičky, kdy pomocí obou dlaní obkreslujeme kolem ňader pomyslnou osmičku. Při masáži se nemasírují bradavky.

Potíže s pigmentovými skvrnami

V oblasti dekoltu se mohou vyskytovat u některých žen předčasně pigmentové skvrny. V případě, že máte sklon k těmto drobným skvrnám, začněte používat bělící přípravky, které mohou tomuto problému zabránit. V každém případě je nutné začít s použitím těchto prostředků včas, aby se zabránilo tvorbě dalších nepěkných map.

Se sluníčkem opatrně

Právě v oblasti dekoltu si pokožka velice dobře pamatuje veškerá provinění, kterých jsme se na ni dopustily. Pokožka dekoltu a prsou je citlivá k tvorbě pigmentových skvrn a vlivem nadměrného slunění rychleji stárne. V důsledku pak vznikají vrásky, kterých se jen těžko zbavíme. Pokud se rozhodneme si tyto citlivé partie opalovat, použijte ochranný krém s vysokých faktorem. Také solárium využívejte pouze v rozumné míře a vždy dodržujte veškerá doporučení.

Kvalitní podprsenka

Co se týká spodního prádlo, musí bezvadně sedět, aby naše přednosti byly vyzdviženy a ne naopak. Vždy si kupte kvalitní podprsenku, která odpovídá vašim mírám a příležitosti, pro kterou ji používáte. Hlavně při sportu používejte tzv. sportovní podprsenky, které mají širší ramínka a zpevňují dokonale ňadra. Hlavně při prudkých a rychlých pohybech při cvičení nebo běhu se třesou prsa. Pokud prsa nemají správnou oporu, poklesnou rychleji a kromě plastické operace neexistuje žádný jiný způsob, jak by se mohly vrátit do původní polohy.

Kosmetické zábaly

Pokud chcete udržet pokožku na krku a v oblasti dekoltu v bezvadném stavu, dopřejte si jednou za týden olejový zábal. Použijte např. jemně zahřátý olivový olej, který nalijete na pruh vaty přiložíte jej na oblast krku nebo dekoltu. Vatu zakryjte fólií a přikryjte ji suchým froté ručníkem. Tento zábal nechte působit tak dlouho, dokud bude olej teplý.

Vyzkoušejte pleťové masky

Pro zklidnění pleti v oblasti dekoltu vyzkoušejte následující recept, který je vhodný zejména jako prevence jemných žilek. Vezměte tři lžíce tvarohu a dejte do něj půl svazku petržele . Tuto hmotu naneste na celý dekolt a nechte působit půl hodiny. Poté masku omyjte teplou vodou a pokožku ošetřete mandlovým olejem. Vyzkoušet můžete také některou bahenní masku, kterou můžete zakoupit téměř v každé lékárně.

I dekolt potřebuje make up

Jestliže vás čeká nějaká společenská událost a vy chcete vypadat opravdu skvěle, nezapomeňte při líčení nanést také na oblast dekoltu pudr. Používejte stejný odstín, jaký používáte na obličej. Vhodné jsou také i transparentní pudry s leklým efektem.

Vybírejte vhodný střih šatů

Při volbě oblečení do společnosti vždy pečlivě vybírejte střih i typ šatů a výstřihu, který zvolíte. Správný střih oblečení dokáže naši postavu krásně vyzdvihnout a naopak. Nezapomeňte ani na správnou volbu doplňků, jakými jsou šperky, boty a kabelka. Vytváří vždy celkový dojem.

Profesionální kosmetická studia

Pokud nechcete výše uvedené rady aplikovat sama, můžete se svěřit do rukou profesionálního kosmetického studia. Zde vám mohou provést komplexní péči o vaše tělo a vy si můžete krásně odpočinout a relaxovat. Tak proč si také jednou nedopřát jen něco pro sebe a nenechat se hýčkat?

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.