Kód pojišťovny

Péče o pleť v zimním období

Ilustrační obrázek
Zimní měsíce bývají pro naši pleť dost kritické. Není to pouze díky velkým mrazům, ale i náhlé přechody z venkovní zimy do suchého tepla a dráždivý vítr naši pleti zrovna nepřidají. Zvláště letošní zima, která je obzvlášť dlouhá nám dává po všech stránkách zabrat a my bychom měli své pleti dopřát náležitou péči.

Jedeme lyžovat

V případě, že patříme mezi sportovní nadšence a budeme se pohybovat ve vyšších nadmořských výškách, na sněhu a při silnějším slunečním záření, používejme krémy s Uv filtry, které mají ochranný faktor 12 a více. V průběhu dne bychom neměly používat hydratační krém, kvůli jeho obsahu vody. Voda na mrazu totiž ještě více pokožku poškozuje a na tváři by vám mohly vzniknout nepěkné červené žilky. Proto jako denní krém zvolíme raději mastné, výživné a ochranné pleťové krémy. Jestliže zůstaneme v průběhu dne doma, můžeme použít takový hydratační krém, který neobsahuje vodu. V období velkých mrazů se také osvědčilo použití vitamínového séra.

Péče o rty

V zimě dost trpí právě rty, protože jemná pokožka rtů neobsahuje žádné tukové žlázy, a proto se snadněji vysuší a popraská. Velkým pomocníkem v péči o ty jsou přípravky, které obsahují včelí vosk a rostlinné oleje.

Použití pleťových masek v zimě

V zimním období můžeme vyzkoušet některé ze zklidňujících a výživných masek. Z domácích zdrojů můžeme použít okurkovou masku. Nastrouháme si malou salátovou okurku a přidáme si lžíci zakysané smetany a necháme působit dvacet minut. Poté masku odstraníme teplou vodou. Také klasická maska z vaječného žloutku je osvědčeným prostředkem. Budeme potřebovat jeden žloutek, ostrouhanou kůru z půlky citrónu a lžičku olivového oleje. Touto směsí můžeme potřít také oblast dekoltu.

Jak čistit pleť v zimě?

Vždy před spaním musíme pleť důkladně očistit, aby mohla pokožka volně dýchat a v průběhu noci regenerovat. Volíme raději šetrné přípravky a na pleť příliš netlačíme. Při ranním mytí používejte studenou vodu půl hodiny před odchodem z domu nebo pleť očistěte raději pomocí pleťového mléka. Poté použijte vhodný krém a pokud používáte make – up, nejlépe také z Uv filtrem.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.