Kód pojišťovny

Stárnutí

Ilustrační obrázek

Všichni chceme být určitě dlouho mladí a výkonní a samozřejmě hlavně zdraví a v dobré kondici. Ze stárnutí máme jaksi podvědomě strach, protože se obáváme vlastní nemohoucnosti a smrti. Proč vlastně stárneme? Existuje celá řada vysvětlení a teorií, avšak vědci se ne a ne shodnout. Jako nejpravděpodobnější se jeví teorie, která upozorňuje na to, že v průběhu našeho života dochází k vyčerpání životních energetických zásob a člověk se vlastně postupně „opotřebovává" stejně jako stroj.

Nemoci ve stáří

Stáří obvykle spojujeme automaticky s celou řadou nemocí. Ve stáří vzniká porucha spánkového rytmu, zhoršuje se paměť a zrak. Také klouby a páteř jsou ve špatném stavu a látková výměna se výrazně zpomaluje.

Vlastní aktivita

Stárnutí sice neunikneme, ale určitě jej můžeme vlastním přičiněním alespoň trochu zpomalit. Moderní medicína sice už umí vyhladit vrásky, odstranit převislou kůži a vyměnit poškozený kloub, ale ještě nedokáže samotnému stárnutí  zabránit. V každém případě hraje velmi důležitou roli  preventivní péče. Užívání různých přírodních produktů, které již jsou na našem trhu, přiměřeným životním stylem a správnou stravou lze ovlivnit mnohé. Můžeme např.:

  • Omezit konzumaci uzenin, konzerv a jednoduchých cukrů.
  • Pěstovat koníčky a záliby, udržovat mozek v neustálé duševní činnosti.
  • Volit přiměřenou pohybovou aktivitu a pobývat na čerstvém vzduchu.
  • Vyzkoušet očistnou proceduru a hlídat si tělesnou hmotnost.
  • Vyhýbat se nadměrnému užívání alopatických léků.
  • Jíst méně, ale zato často a kvalitně.

Jaké doplňky stravy jsou vhodné?

Mezi základní ochranné látky patří antioxidanty a koenzym Q10. Doporučují se také produkty, které podporují regeneraci kloubů a oddalují vznik artritidy. Velký ochranný vliv mají také rostlinné  látky, jakými jsou např. : žen -šen, aloe vera, juka, noni, maca, quarana, gingo, mateří kašička, propolis, mumio. Čím jsme starší, tím více bychom měli o své zdraví pečovat a chránit si ho, protože je nesmírně důležité udržet si co nejdéle bystrou mysl a vlastní soběstačnost.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.