Kód pojišťovny

Rebalancing

Ilustrační obrázek

Co to je rebalancing? Jedná se o terapeutickou techniku, která v překladu znamená „návrat do rovnováhy". Jeden z hlavních znaků rebalancingu je označení" hluboká práce s tělem". Toto označení však má na mysli nejen práci maséra, ale tato technika vyžaduje i aktivní účast masírovaného klienta.

Co obnáší aktivní účast?

Jestliže jsme rozhodnuti něco se  sebou udělat, tak si musíme uvědomit, že to bude také někdy bolet a bude to nepříjemné. V rebalancingu platí, že je nutné dostat se tzv. na „hranici." Nejprve je tělo přivedeno do  proudu přes uvolnění kloubů a následně je prováděna masáž vrchní vrstvy svalstva a postupně se pokračuje hlouběji. Na napjatém svalu a jeho svalovém úponu můžeme pocítit až „pekelnou"bolest.

Jemný a citlivý kontakt

I když rebalancing má určitou spojitost mezi jinými technikami a dotek je určitě spojuje, tak jemná masáž a pocit pohody patří jiným praktikám. Měli bychom si připomenout, že tělo a duch tvoří jeden celek a jestliže je jedna část v nerovnováze, tak to významně ovlivňuje část druhou. Získáme - li dostatek informací o našem těle, můžeme lépe pečovat o své zdraví a být nápomocni k jeho rychlejšímu uzdravení.

Svalová nerovnováha

Častým příkladem svalové dysbalance je např. zkrácení bedrokyšlostehenního svalu( m. iliopsoas). Takovýto zkrácený sval nedovoluje tělu chůzi a dokonalé provádění určitých pohybů. V důsledku tohoto zkrácení vznikají změny v oblasti kostrče a krční páteře. Pokud dojde ke ztuhnutí pánve, tak následně vznikají změny v oblasti hrudníku i krční páteře. Častým projevem je svalová nerovnováha a bolest v zátylí. Může vzniknout úporná bolest hlavy. Ztuhlé svalstvo se projevuje jednak výrazným kloubním omezením a také řadou nepříjemných pocitů.

Proti pohodlnosti

Hluboká práce s tělem v podstatě znamená, že jdeme proti směru zažité pohodlnosti a pocitu, že to za nás  někdo odmasíruje. Protože všichni co rebalancing provádějí si to také vyzkoušeli na sobě, tak ví co tato technika obnáší.

Nebuďme lhostejní

Naše zdraví je to nejdůležitější, co máme. Podle toho bychom také k němu měli přistupovat a žít podle pravidel zdravého rozumu - vyhýbat se nadměrné zátěži, stravovat se přiměřeně a také se pravidelně pohybovat. Zdravý životní styl spolu s pravidelnou péčí o naše tělo, přispívá k celkové harmonii a zlepšuje obranyschopnost organizmu. Podporujte v sobě pozitivní energii a radost ze života. Východní moudrost praví, že jaké je tělo , takový je i duch.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.