Kód pojišťovny

Pozor na vyhaslou postel

Ilustrační obrázek

Chuť na sex může utlumit ledacos: hormonální nerovnováha, narození dítěte, nesrovnaná psychika i všednodenní starosti, které rozhodí ženy daleko snáz než muže, jejichž sexuální pud jen tak nějaká „drobnost" neutlumí. Hledat oživení vztahu na cizím území nebo na sex rezignovat není tím nejlepším řešením...

Sex hrou

Vzpomeňte si, jaké to bylo na začátku. Nemohli jste se dočkat, až za sebou zvřete dveře ložnice? Bylo vám jedno, že se všude povaluje spousta svršků a v kuchyni je halda nepomytého nádobí? Milování bylo na prvním místě - tak se o to pokuste znovu!
Zkuste se soustředit na sex, který vás přestává bavit a přemýšlejte, jak ho zlepšit.

Víte například, kde je váš bermudský trojúhelník? Je to oblast mezi hýžděmi, tam, kde jsou umístěny dolíčky, na které můžete tlačit palci a vůbec celou tuto oblast obšťastňovat všemi způsoby, které vás napadnou. A to jak žena na mužském těle, tak muž na ženském...

Existuje poučka, že dotknete-li se čehokoliv v okruhu patnácti čísel od pohlavních orgánů, neprohloupíte.
Lehké ženské dotyky muže vzrušují. Nestyďte se proto partnera hladit. Můžete začít třeba jemnou masáží šíje a zad, pak zase něžně masírovat bradavky. Stačí lehké kroužení kolem nebo mírný stisk, ústa mohou bradavky sát a lechtat jazykem. Najdou se ale i muži, kteří dotyky na bradavkách nemají rádi.

Zahrajte si na kurtizánu a splňte svému partnerovi jeho tajná přání. Má-li ambice dobyvatele, neuspokojí ho snadná kořist v podobě oddané zbožňovatelky, která se mu sama složí k nohám.

Když zapátráte v paměti, určitě si vzpomenete, že jste tu a tam tajná místa na svém těle hledaly i samy. Sice je nejkrásnější, když je hledá muž, ale pokud není zrovna po ruce nebo mu chcete pátrání usnadnit, vydejte se na tajemnou cestu po vašem těle.

Je libo afrodiziakum?

Lidé odpradávna věděli, že některé potraviny či nápoje díky obsahu určitých látek rozněcují pohlavní touhu. Afrodiziaka byla pojmenována po řecké bohyni krásy a lásky Afrodité. Některá získala svou dráždivou pověst díky skutečným a prokázaným chemickým účinkům, jiná však jen kvůli svému falickému tvaru.

Mezi afrodiziaka odedávna patřily mléčný cukr, med, rýže, tuk, kakaové boby, ředkev, celer, petržel, česnek, lanýže, některé bylinky, koření a pochutiny - šafrán, pepř, chilli, hořčice.

Mužskou sílu prý podporují zvířecí krev, kaviár, plody moře a maso, zvlášť červené. Nejproslulejším afrodiziakem zůstává kořen ženšenu.

K méně obvyklým afrodiziakům se v historii řadil prášek z rohu nosorožce či rozličných usušených brouků nebo hmyzu, pečeně z ještěrky či krokodýla či polévka z ptačích hnízd...

Nezapomněli jste mluvit?

Je až s podivem, že často i partneři, kteří před sebou nemají tajemství a dokážou si říci cokoliv, v posteli zmlknou.

Málokdo dokáže popsat a vůbec vyslovit svá sexuální přání, sny a fantazie. I do nejintimnějšího vztahu se v řeči vkládá nejistota a stud.

Páry, které spolu otevřeně hovoří, také snáz řeší případné problémy - třeba se selhávající erekcí nebo nedostavujícím se orgasmem.
Uvědomte si, že partner není jasnovidec a že i on může mít své touhy a neví, jak je dát najevo.

Zasoutěžte si s partnerem, kdo vymyslí více pojmenování pánského a dámského příslušenství, ale i samotného milování, pro něž snad v češtině neexistuje ekvivalent kromě několika velmi studených výrazů.

Vyberte si pojmy, které se vám oběma budou líbit. Vyhněte se výrazům znějícím příliš odborně, vulgárně, dětinsky. Zdrobněliny jsou někdy na místě, infantilní šišlání však působí trapně.
Ideální je vytvořit si intimní slovník hned na počátku vztahu. Pomůže vám vyjasnit si, co se vám v sexu líbí, a co ne.

Mluvte, ale nezapomínejte naslouchat. Sledujte pozorně reakci. Dívejte se na partnera, zvláště, říkáte-li něco ošemetného. Slova by rozhodně neměla ponižovat, ubližovat a urážet. Jak něco říkáme, je někdy důležitější, než co říkáme. Tón a zabarvení hlasu dokážou dát slovům úplně jiný smysl. O přitažlivost hlasu se starají jaksi mimoděk hormony - estrogen hlas zvyšuje a ztenčuje, zkrátka dělá ženským. A testosteron uvolňovaný i v ženském organismu ve fázi vrcholného vzrušení zase hlas prohlubuje a dává mu sametový nádech.

Zvláště muži bývají při milování ve svých slovních projevech rezervovanější. Spíše pouze jaksi tuší, že by se slušelo také něco hezkého utrousit. Častěji než ženy se pak uchylují k prověřeným kočičkám, koťatům, myšičkám či beruškám. Jen ti nejodvážnější přihodí nějakou tu „klisničku". Mnozí však ze všeho nejraději mlčí. Nutno připomenout, že především ke své škodě. O ženách se přece oprávněně tvrdí, že jsou hodně vnímavé na vše, co slyší.

Ráno nebo večer?

Ačkoliv vstáváte v šest, vaše tělo už dvě hodiny chrlí pohlavní hormony a oblast pánve je dostatečně prokrvená. Je to ten nejlepší předpoklad pro intenzivní sexuální prožitek. Pohlavní orgány v tuto dobu reagují na sebemenší podnět.
V osm hodin mají muži o dvacet procent vyšší hladinu testosteronu než kdykoliv během dne.

V 15 hodin v těle proudí nejvíc hormonu štěstí, endorfinu. Organismus je připraven na svůj druhý energetický vrchol. Sex bude pro vás odpočinkem.

Chystáte-li si pořídit přírůstek do rodiny, pak do postele vleťte mezi pátou a šestou, kdy mužské tělo produkuje nejvíce spermií. Teď je ten správný čas experimentovat s polohami.

Po deváté hodině večer jste velice citliví. K příjemnému prožitku potřebujeme mnohem více harmonie a klidu než v jinou denní dobu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.